banner333

banner309

Gümüşhane Tanıtım Günleri 28 Eylül - 1 Ekim tarihlerinde

Gümüşhane Valiliği’nin destek ve himayelerinde İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF) tarafından, bu yıl 7.kez düzenlenecek olan Gümüşhane tanıtım günleri 28 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında İstanbul Maltepe’de düzenlenecek.

Gümüşhane 12.09.2017, 10:00 12.09.2017, 10:09
Gümüşhane Tanıtım Günleri 28 Eylül - 1 Ekim tarihlerinde
banner400

Gümüşhane Valiliği’nin destek ve himayelerinde İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF) tarafından, bu yıl 7.kez düzenlenecek olan Gümüşhane tanıtım günleri 28 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında İstanbul Maltepe’de düzenlenecek.

Geçmiş yıllarda Feshane’de düzenlenen etkinlik bu yıl Maltepe Sahil Etkinlik alanında düzenlenecek.

Etkinliğe sayılı günler kala hazırlık toplantısı Gümüşhane Valisi Okay Memiş’in başkanlığında Sema Doğa Parkında gerçekleştirildi.

Toplantıya Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, kurum müdürleri, GTSO Başkanı İsmail Akçay, İstanbul GÜDEF Başkanı Tahsin Söğüt, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve pestil-köme sektörü temsilcileri katıldı.

“Gümüşhane dışarıda imajı çok iyi olan illerden birisi”

Tanıtım günleriyle ilgili görüş alışverişinde bulunulan toplantının açılışında yaptığı konuşmada, megakent İstanbul’un 20 milyon nüfusuyla Türkiye’nin dinamosu olduğunu ve Gümüşhane’de yaşayandan çok daha fazla hemşehrimizin İstanbul’da yaşadığını kaydeden Vali Memiş, “Bu organizasyon, daha çok İstanbul’da yaşayan hemşehrilerimizin memleket hasretini gidermeleri için bir organizasyon olacak. Organizasyon, ilimizin tanıtımına da katkı sağlayacak ama ben tanıtıma çok ihtiyacımız olduğunu düşünmüyorum. Tanıtımı en iyi yapan insanın karakteridir, Gümüşhane insanının karakteridir. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki; Gümüşhane hakikaten dışarıda imajı çok iyi olan illerden birisi” dedi.

“Değerlerimizi ne kadar tanıtırsak bizler açısından o kadar faydalı olacak”

Gümüşhane dendiğinde ilk akla gelen sektörün pestil ve köme sektörü olduğuna değinen Vali Memiş, “Türkiye’nin en kaliteli pestil ve kömesini biz üretiyoruz. Bu bizim markamız. 440 yaylasıyla Doğu Karadeniz’in en fazla yaylaya sahip ili Gümüşhane. Doğal güzelliklerimiz, yaylalarımız bizim en büyük zenginliğimiz. Ne kadar tanıtırsak bu değerlerimizi bizler açısından o kadar faydalı olacak. Gümüşhane her geçen gün aldığı yatırımlarla daha yaşanılabilir bir kent olma yolunda ilerliyor” diye konuştu.

GÜDEF Başkanı Tahsin Söğüt ise amaçlarının İstanbul’da yaşayan hemşehrileri ile Gümüşhane’de ki üreten ve yaşayan hemşehrileri buluşturmak olduğunu söyledi.

7. Gümüşhane Tanıtım Günlerini yaparken önceki etkinliklere göre daha tecrübeli olduklarına değinen Söğüt, tanıtım günlerinin 4 gün süreceğini söyledi.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ise çok güzel bir etkinlik olacağını düşündüğünü belirterek, “Gümüşhane küçük bir il ama özgül ağırlığı çok yüksek olan bir il” dedi.

Gümüşhane GTSO Başkanı İsmail Akçay da konuşmasında 2008 yılında İstanbul’da ilk tanıtım günleri yapılması projesinin GTSO’ya ait olduğunu hatırlatarak, etkinlikle ilgili düşüncelerini paylaştı ve Gümüşhane’den gitmek isteyen esnafların kendilerine müracaat etmelerini istedi.Toplantı daha sonra görüş-alışverişi şeklinde devam etti.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46