banner333

banner309

Gümüşhane Muhtarlar Derneği Gümüş Otel’in satışı konusundaki görüşünü aktardı

Gümüşhane Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Gümüş Otel’in satışı konusundaki görüşünü aktardı

Gümüşhane 04.08.2016, 08:46 04.08.2016, 08:53
Gümüşhane Muhtarlar Derneği Gümüş Otel’in satışı konusundaki görüşünü aktardı
banner400
 Gümüşhane İl Genel Meclisi’nin devam eden Ağustos ayı toplantılarına katılan Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Gürbüz Demir, Gümüş Otel’in kesinlikle bir kuruma ait sosyal tesis yapılmaması gerektiğini, vizyon bir proje ile alanın yine otel olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

 

Gümüşhane İl Genel Meclisi’nin Ağustos ayı toplantıları devam ediyor. Meclis Başkanı Şerif Bayraktar başkanlığında yapılan ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan’ın da katıldığı toplantıda ilk olarak Tekke köyünde ki imar planıyla ilgili konu görüşüldü.

 

Geçtiğimiz ay 2 komisyona gönderilen konu bahse konu taşınmazın eski plandaki uygun olmayan şerhinin kaldırıldıktan sonra meclis gündemine getirilmesiyle ilgili görüş bildirmesinin ardından yapılan oylamada komisyon kararı kabul edildi.

 

Toplantıda gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından geçtiğimiz ay gündeme gelen mülkiyeti İl Özel İdaresine ait, özel bir işletmeci tarafından çalıştırılan ve 31 Ağustos 2016 tarihinde sözleşmesi sona erecek olan Gümüş Otel’in satışı, kiralanması veya farklı bir şekilde değerlendirilmesi hakkında kamuoyuna yapılan çağrı üzerine toplantıya katılan Gümüşhane Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Gürbüz Demir, kurumunun görüş ve önerilerini Meclis üyeleriyle paylaştı.

 

“İYİ BİR PROJEYLE KAMUOYUNUN SESİNE DE KULAK VERİN”

 

Gümüşhane’de turizmden çok şey beklendiğini fakat turizm projeleri geliştirmek ve il dışından gelen turistlerin 1-2 gün konaklatılması için öncelikle altyapıya çok büyük önem verilmesi gerektiğini belirten Demir, “Bu altyapının başında da yetersiz kapasiteli Gümüş Otel geliyor. Sizlerin vereceği kararlar bizim için çok önemli. Bana göre bu iş için çok acele edilmemesi gerekiyor. İyi bir projeyle beraber kamuoyunun da sesine kulak vererek sizlerin karar vereceğinize eminim” dedi.

 

“TURİZM İÇİN KONAKLAMA TESİSİ ŞART”

 

Gümüş Otel’in bulunduğu alanın satışından ziyade yap-işlet-devret veya benzer bir modelle alanın biraz daha genişletilerek buraya yeni bir otel yapılması yönünde görüşlerini aktaran Demir, “Gümüşhane’de yeterli turizm potansiyelimiz var. Karaca Mağarası gibi, Süleymaniye Mahallesi, Krom Vadisi, Santa Harabeleri gibi potansiyellerimiz var. Altyapıdan kasıt sadece yol değil konaklama hizmetleri çok önemli. Gümüşhane’ye gelen misafirleri en az 2 gün Gümüşhane’de program yaptırıp ağırlamamız lazım. Sadece ziyaret edip dönmeleri uygun değil. Mağarayı ziyaret eder, çayını içer gider. Bunun dışında bir gelir elde etmemiz mümkün değil” diye konuştu.

 

“29 KATLI, BOL YEŞİL ALANLI BİR PROJE İLİMİZE KAZANDIRILABİLİR”

 

Gümüşhane’de konaklama tesisleri noktasında eksiklik olduğunu bu nedenle de daha geniş ve büyük düşünülmesi gerektiğine vurgu yapan Demir, “Gümüş Otel’in altında otopark, etrafında bol yeşil alanlı 29 katlı bir projeyle ilimize kazandırılması projesinden son derece memnun oluruz. İlimizin hem şeklini, hem görünüşünü hem de havasını değiştireceği düşüncesindeyim” ifadelerini kullandı.

 

“ASLA SOSYAL TESİS, MİSAFİRHANE YAPMAK GİBİ BİR HATA YAPMAYIN”

 

Gümüş Otel’le kamuoyunda bazı kuruluşlar tarafından ifade edilen “herhangi bir kuruma sosyal tesis yapılması” düşüncesine de katılmadıklarını deklare eden Demir, şöyle konuştu: “Asla ve asla böyle bir hata yapmayın. Gümüş Otel’in öğretmenevi gibi bir kuruma verilmesi son derece yanlış olur. Gümüşhane’de öğretmenevi var zaten. Sakın ola ki meclisimiz böyle bir hata yapmasın. Bunu yaparsanız tarihe sizi isminiz ve bu meclis kara leke olarak geçer. Öğretmenevi veya başka bir tesis lazımsa başka bir yere yapılsın. Kamuoyunu rencide etmeyecek bir karar almanızı diliyorum.”

 

İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar ise Gümüşhane Köy ve Mahalle Muhtarları Derneğinin görüşlerini aktaran Başkan Demir’e teşekkür ederek meclisin herkese açık olduğuna vurgu yaptı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39