banner333

banner309

Gümüşhane Milletvekillerimizden 15 Temmuz Mesajı

15 Temmuz 2016 tarihinde organize bir suç örgütünün (FETÖ) Silahlı Kuvvetler içindeki uzantıları tarafından Türkiye’deki demokratik düzeni hedef alan bir saldırı gerçekleştirilmiştir.

Gümüşhane 14.07.2017, 14:28 14.07.2017, 14:31
Gümüşhane Milletvekillerimizden 15 Temmuz Mesajı
banner400

15 Temmuz 2016 tarihinde organize bir suç örgütünün (FETÖ) Silahlı Kuvvetler içindeki uzantıları tarafından Türkiye’deki demokratik düzeni hedef alan bir saldırı gerçekleştirilmiştir. Söz konusu saldırı Sayın Cumhurbaşkanımızın darbe girişimine karşı halkı direnmeye çağırması, siyasi parti ayrımı olmaksızın tüm vatandaşlarımızın darbeye karşı tavır alması ve hükümetin yanı sıra demokratik düzene bağlı polis-asker güvenlik güçleri ile kamu kurumlarının harekete geçmesi, siyasi partilerin ortak bir tavır sergilemesi neticesinde durdurulmuş ve kamu düzeninin bozulmasına müsaade edilmemiştir.

Demokratik düzeni hedef alan ve askeri darbe girişiminde bulunan hainler, kullandıkları silahların sayı ve niteliğinin yanı sıra uyguladıkları şiddet itibariyle dünya üzerinde eşi ve benzerine rastlanmamış bir terörist eyleme imza atmışlardır. Savaş zamanlarında ve savaş alanlarında kullanılan uçakların yanı sıra, helikopter, tank, zırhlı personel taşıyıcı, uzun namlulu silahlar gibi askeri araç ve ekipmanları kullanan ve yapılan adli soruşturmalarda sivil bazı unsurların da destek verdiği ortaya çıkan Silahlı Kuvvetler içinde gizli bir şekilde örgütlenmiş, dini kendine perde eden cemaat görünümlü suç örgütüne mensup bu organize terörist grup, demokratik kurumları işlevsiz hale getirmek, demokratik usullerle seçilmiş: Cumhurbaşkanını, Hükümeti ve Parlamentoyu devre dışı bırakmak için sivil vatandaşları da hedef alacak şekilde akıl ve vicdan sınırlarını zorlayan şiddet eylemleri gerçekleştirmişlerdir.

Yaygın bir korku ve şiddet havası oluşturarak demokratik düzeni ortadan kaldırmayı hedefleyen bu organize terörist grup Asya ile Avrupa’yı birbirine bağlayan köprüyü tanklarla kapatmış, köprü kulelerine yerleştirdiği keskin nişancılar ile sivil halkı ateş altına almış, savaş uçaklarıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Polis Özel Harekât Merkezini defalarca havadan bombalamış, saldırı helikopterleri ile Genelkurmay Başkanlığı, Milli İstihbarat Teşkilatı, Ankara Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı gibi güvenlik güçlerinin sevk ve idare edildiği merkezlerin yanı sıra kamu binaları ile doğrudan sivil halk ve sivil araçları da defalarca hedef almıştır.

15 Temmuz darbe teşebbüsü sırasında yaşananların, bir asır önce Çanakkale’yi yedi düvele mezar eden o ruhun ne kadar taze, ne kadar diri olduğunu hepimize bir kez daha göstermiştir.
 

Tıpkı 102 yıl önce Çanakkale’de olduğu gibi, 15 Temmuz gecesi de en modern silahlar, milletimizin azim, inanç ve kararlılığı karşısında çaresiz kalmıştır. En zayıf anında bile 'Çanakkale geçilmez' dedirten yüce milletimiz, Millî İradeyi ve demokrasiyi koruma uğruna tanklara, mermilere ve bombalara vücudunu siper ederek, vatanı savunmak için 250 şehit vermiş, 2712 vatandaşımız da gazi olmuştur.

Hainlerin karşısında 7’den 70’e bu şerefli mücadelede iman dolu yüreği, sarsılmaz cesareti, birlik ve beraberliğiyle halkın gücünün üstünde bir güç olmadığını bütün dünyaya gösteren aziz milletimiz, tarihin en büyük demokrasi dersini vererek destan yazmıştır.

15 Temmuz ülkemiz için önemli tarihlerden biri olmasının yanı sıra belki de uzun yıllar sürecek bir mücadelenin ateşleyicisi, dışarıdan ve içeriden gelebilecek
her türlü düşmanlık ve hainliğe karşı topyekûn bir bütün olmanın en büyük sebebi olmuştur. Bu sebeple bize düşen yegâne ve en önemli görev kahraman şehitlerimizin neden bu uğurda canlarını feda ettiklerini aklımızdan çıkarmamamız ve bundan sonra her zaman vatan için mücadele etme azminin en yüksek seviyede olması düşüncesidir.

Hain darbe ve işgal girişiminin yaşandığı gece ve 29 gün süren demokrasi nöbetlerinde Başta Valimiz, Belediye Başkanımız, Alay Komutanımız ve Emniyet Müdürümüz olmak üzere; bütün Belediye Başkanlarımıza, Kaymakamlarımıza, kamu görevlilerine, siyasi partilerimizin ve sivil toplum kuruluşlarımızın mensuplarına ve bütün Gümüşhaneli hemşehrilerimize; Milli İradeye, demokrasimize ve ülkemizin geleceğine sahip çıkma noktasında göstermiş oldukları kahramanlıktan dolayı şükranlarımızı sunuyoruz.

Ülkemizin bir daha böyle kötü günlerle ve böyle hain girişimlerle karşı karşıya kalmaması ve milletimizin iradesinin her daim en önde olması temennisiyle;
bir kez daha bu toprakları bize mukaddes vatan olarak emanet eden bütün kahraman şehitlerimizi, rahmetle ve şükranla yâd ediyor, gazilerimize Cenab-ı Allah’tan hayırlı ve uzun bir ömür diliyoruz.

Saygılarımızla.

Hacı Osman AKGÜL                                       Cihan PEKTAŞ

Gümüşhane Milletvekili                                     Gümüşhane Milletvekili                                                                                            

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11