banner333

banner309

Gümüşhane Kudüs için ayaklandı

Gümüşhane’de ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması kararı merkez ilçe ve diğer tüm ilçelerde yapılan protestolar ve basın açıklamalarıyla kınandı.

Gümüşhane 08.12.2017, 17:13 09.12.2017, 13:53
Gümüşhane Kudüs için ayaklandı
banner400

İlk olarak merkez Kemaliye Camiinde Cuma namazı çıkışı AK Parti Gümüşhane İl Başkanlığı tarafından konuyla ilgili basın açıklaması yapıldı.

AK Parti'den basın açıklaması

AK Parti İl Başkanı Av.Celalettin Köse, burada yaptığı açıklamada ABD Başkanı Donald Trump'ın hukuksuz Kudüs açıklamasını kınadıklarını ve Filistin halkını hiçbir zaman yalnız bırakmayacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kesin şekilde ilan ettiği üzere Kudüs’ün tüm Müslümanların kırmızı çizgisi olduğunu kaydeden Köse, “Bu, bölgemizde barışı ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir adımdır. Alınan kararın, İsrail ve Filistin toplumları arasındaki husumeti arttırmaktan başka sonucu olmayacaktır. Asla kabul edilemez gördüğümüz bu karardan en kısa sürede dönülmelidir. İslam’ın sesini susturmak, kendi kurguları olan terör örgütlerini bahane ederek Müslümanların iradelerini esir etmek isteyenler, tarihte defalarca olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaklardır. İslam’ın harem-i izzeti olan Kudüs’ü tacize teşebbüs edenler, Türküyle, Arabıyla, Kürdüyle tüm Müslümanlarda Selahaddin Eyyubi ruhunun dirilip karşılarına dikildiğini göreceklerdir. Türkiye’nin, İnsanlığın silüeti olan Kudüs’ün mahremiyetine yönelik bu saldırı karşısında Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ortaya koyduğu güçlü tepkinin sonuna kadar arkasındayız. Dünyadaki tüm Müslümanların, İslam İşbirliği Teşkilatı Zirve Dönem Başkanı olan Türkiye’nin çağrısına kulak vererek Kudüs’e sahip çıkacağına inanıyoruz. Diğer taraftan, Amerika Birleşik Devletleri’nin bu kararı, dünyada yaşanan adaletsizliğin yeni bir tezahürüdür. Bu hadise, Cumhurbaşkanımızın, küresel sistemin çarpıklıklarına ve adaletsizliklerine karşı uzun zamandır dile getirdiği “dünya 5’ten büyüktür” itirazının haklılığını teyit etmiştir. İslam’ın kalbine saplanmaya çalışılan bu hançere, ancak tüm Müslümanların iki elin parmaklarının kenetlenmesi gibi bütünleşmesiyle engel olabiliriz. Biz Müslümanlar olarak Kudüs davası ve ümmetin birliği için her türlü çabayı göstermeye, her türlü fedakarlıkta bulunmaya hazırız. Kudüs davasının sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi.

Basın açıklamasına Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sivil İrade Platformu yürüyüş düzenledi

Kemaliye Camii'nin önündeki protestonun ardından Gümüşhane Sivil İrade Platformunca da protesto yürüyüşü düzenlendi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü önünden başlayan yürüyüşte İsrail ve ABD aleyhine slogan atan vatandaşlar, "Direnişe devam Filistin'e selam", "Kudüs ümmetin kalbidir" yazılı dövizler taşıdı.

Cumhuriyet Caddesi boyunca yürüyüşünü sürdüren ve "Kudüs'e selam direnişe devam" sloganı atan grup, yürüyüşünü Fatih Parkı'nda sonlandırdı.

Burada grup adına konuşan Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Gümüşhane Başkanı Faruk Demir, her geçen gün İslam coğrafyasının küresel sömürü düzeninin kıskacında kan gölüne çevrildiğini, ölenlerin hep savunmasız Müslümanlar olduğunu söyledi.

Bir yandan gönül coğrafyamıza ölümler yağdırılırken bir yandan da kutsallarımız çiğnenip topraklarımıza el uzatıldığını kaydeden Demir, “Hadsizliğin, saldırganlığın ve hukuksuzluğun geldiği son nokta olarak siyonizmin bu devirdeki kullanışlı piyonu Trump aracılığıyla ilk kıblemiz Kudüs’ümüzü işgalci İsraillilerin Siyonist emelleri doğrultusunda başkent ilan etme cür’etinde bulunmuşlardır. İlk kıblemizin bulunduğu Filistin 1948 yılından beri yüzlerce yıllık Büyük İsrail Projesi çerçevesinde adım adım işgal altına alınmıştır. TVlerde naklen Müslüman semtleri bombalanırken, masum kadınları, erkekleri, çocukları dünyanın gözü önünde cami avlusunda katledilirken bunu yapan işgalci güruhu "şımarık"lıkla nitelendirip şirin göstermeyi alçaklık olarak nitelendiriyoruz. İslam’ın ilk kıblesinde dahi ezan-ı Muhammedî’nin yasaklanması; son olarak da Kudüs’ün işgalci Siyonistlerin başkenti olarak ilan edilmesi cüretinde bulunmuş bir eşkıya ordusuna karşı dik duruşun bir Müslüman için namus meselesi olduğunu tüm İslâm âlemine hatırlatıyoruz. Âlem-i İslam'ı reel politik kaygılardan arınarak, Amerikadan, İsrailden değil Allah'tan korkmaya ve O'na (cc) teslim olmaya çağırıyoruz. Artık ümmetin prangalarından kurtulması ile Filistin'in özgürlüğüne kavuşması aynı çizgiye gelmiştir. Tüm dünyaya hatırlatmak isteriz ki; Türkiye tarihin kendisine yüklediği kutsal misyonunu ifa edecek; okyanus ötesinden iftira, tiyatral operasyonlar ve karalama kampanyalarıyla engellenmek istense de din, dil ve ırk ayrımı göz etmeksizin tüm mazlumların hakkını savunmaya daha gür sesle devam edecektir. Kendilerini dünyanın efendisi, dünyanın diğer kalanını da kölesi olarak gören; kendisinden başkasına yaşam hakkı tanımayan bencil, vahşi ve saldırgan medeniyetin mensuplarını insanlığa davet ediyoruz” diye konuştu.

Newyork’un 1 gece aydınlanması için tüm gönül coğrafyamızı ateşe atanların Kudüs’ü bir anlık karanlığa bürünmesinin sonuçlarının çok ağır olacağını kaydeden Demir, “Tarih bize göstermiştir ki; Theodor Herzl’ın rüyasıyla hareket edenler, bu çağın Selahattinlerini, Abdülhamidlerini hesaba katmazlarsa acı bir kâbusa uyanacaklardır” ifadelerini kullandı.

Protesto yürüyüşüne Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Celalettin Köse'nin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Kelkit ilk kıblesine sahip çıktı

Gümüşhane il merkezindeki programların yanısıra Kelkit ilçesinde de geniş katılımlı protesto eylemi düzenlendi. Cuma Namazı çıkışında, Küçük Cami Önünde düzenlenen "Kudüs Müslümanların onurudur, onuruna sahip çık" mitinginde tüm Kelkit bir oldu ve ilk Kıblesine sahip çıktı.

Torul’da bildiri okundu

Gümüşhane’nin Torul ilçesinde Cuma namazı çıkışı ABD'nin İsrail'in başkenti olarak Kudüs'ü tanımasına yönelik kınama bildirisi okunarak dualar edildi.

İlçe Merkez Camii'nde cuma namazı çıkışı gerçekleşen basın bildirisinde insanlık tarihinin en kanlı dönemlerinin yaşandığı bir zaman dilimi içerisinde yer yaşanılan bu durumun şiddeti daha da derinleştirerek kanlı iktidarlarını sürdürmek isteyen bir zihniyetin, Kudüs üzerinden yeni bir hamle yapmaya hazırlanıyor olduğu ifade edildi.

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve ABD büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınmasına yönelik söyleminin fiiliyata geçirmeyi amaçlayan ABD'nin ve Başkan Trump'un bu hamlesinin savaş gerekçesine dönüştürmeyi amaçladığı beyan edildi.

Program, okunan basın bildirisinin ardından İlçe Müftüsü Hasan Değirmenci'nin duasıyla son buldu.

Programa Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Müftüsü Hasan Değirmenci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyüp Zengin, muhtarlar, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Merkez, Kelkit ve Şiran ilçelerinde Kudüs için protesto yürüyüş ve eylemleri yapılırken Torul, Kürtün ve Köse’de basın açıklamaları yapılarak ABD’nin kararı kınandı.


 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46