banner333

banner309

Gümüşhane Köylerinde Parke Seferberliği

Gümüşhane'de altyapısı tamamlanan merkeze bağlı köylere yaz ayları başında başlatılan çalışma ile 2 milyon 275 bin adet kilitli beton parke döşeniyor.

Gümüşhane 24.09.2013, 15:43
Gümüşhane Köylerinde Parke Seferberliği
banner400
 Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından gerçekleştirilen çalışmada birliğin kendi öz gelirlerinden yaptığı ihale ile köy içlerindeki 65 bin  metrekarelik alan beton parke yapılıyor.


Vali Yardımcısı ve Birlik Başkanı 
Cahit Karatepe, önceki yıllarda KÖYDES ile bazı köylerde parke çalışması yapıldığını fakat bu yıl birliğin kendi öz kaynakları ile ihalesini gerçekleştirerek içme suyu, kanalizasyon gibi altyapı hizmetleri tamamen bitirilen köylerde parke çalışması yapıldığını söyledi.

KÖYDES projeleri ile Gümüşhane köylerinin altyapılarının büyük oranda tamamlandığını, buna paralel olarak köylerin çamurdan kurtarılması ve vatandaşların daha rahat yaşaması için parke çalışmasının kaçınılmaz olduğunu dile getiren Karatepe, köyde yaşayan vatandaşların da bu çalışmalardan memnun olduklarını kaydetti.

Beton parkenin asfalta göre hem daha sağlıklı, hem daha sürdürülebilir, hem de daha uzun ömürlü olduğunun altını çizen Karatepe, "Son yıllarda şehrimize gönderilen KÖYDES ve diğer ödenekler ve Valimiz Dr. Yusuf Mayda'nın talimatları ile tüm köylerimizin şehir seviyesinde hizmet alması için İl Özel İdaremizle birlikte çalışıyoruz. Bu kapsamda merkeze bağlı ve altyapısı tamamlanmış 7 köyümüzde toplamda 30 bin metrekarelik parke işini bitirdik. Yıl sonuna kadar 9 köyde kalan 35 bin metrekarelik alanda da çalışma yaparak bu yıl içerisinde toplamda 16 köyümüzün 65 bin metrekarelik parkesini bitirmeyi planlıyoruz." dedi.

Önümüzdeki yıllarda parke çalışmasının hız kesmeden devam edeceğini ifade eden Karatepe, 2014 yılı sonuna kadar merkez ilçede altyapısı tamamlanan bütün köylerin köy içlerindeki yol ve alanlarda kilitli beton parke işini de bitirmeyi planladıklarını sözlerine ekledi. 

Yorumlar (1)
Necati Ermiş 11 yıl önce
Gümüşhane merkezköyü
Akpınar köyünde aynı sorun var arabalar gecince tozdan köy halkı
kacacak yer arıyor yetkililere iletirseniz bizi memnun edersiniz.
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09