banner333

banner309

Gümüşhane-Köse yolunda çalışmalar başladı

Gümüşhane Köse Barajı Mevkiinde meydana gelen heyelanla tehlikeli bir boyuta gelen Köse-Gümüşhane yolunda ihaleyi alan Ensar Ltd. Şti. ve Mak-İş A.Ş. Ortaklığı firması şantiyesini kurarak çalışmalarına başladı.

Gümüşhane 29.07.2016, 13:07 29.07.2016, 13:10
Gümüşhane-Köse yolunda çalışmalar başladı
banner400

 Geçtiğimiz yıllarda su tutmaya başlayan Köse Barajı’nın hemen üzerinde karayolunun 3. kilometresinde göçükler meydana gelince Karayolları ekipleri yolu ulaşıma kapatmıştı.

Ensar Ltd. Şti. ve Mak-İş A.Ş. Ortaklığı yetkilisi İsmet Cemal Yazıcıoğlu, “Geçtiğimiz aylarda yapılan ihaleyi aldıktan sonra Köse’ye gelerek şantiye kurulumunu yaptık, Yaklaşık 1 aydır çalışmalarımız sürüyor. Hava şartları el verdiği sürece çalışmalarımıza aralık vermeden devam edeceğiz. 1 Milyon metreküp hafriyat boşaltımı yapacağız. Bunun yanı sıra barajı içerisine doğru 400 bin metreküp tahkimat yaparak yolun kaymasını engelleyeceğiz. Hedefimiz 2017 yılı içerisinde kaya temizleme işini tamamlayarak yolu hizmete sunacağız. Şu anda zaten resmi olarak yol kapalı. Buna rağmen biz çalışmaya başladığımızdan beri yolu trafiğe kapatmadan çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Çalışmalarımız esnasında yolu trafiğe zaman zaman kapatacağız. Bu konuda da Köselilerini bizlere hoş görü sağlayacağı kanaatindeyiz. Şu ana kadar yaptığımız çalışmalarda Köselilerin yakın ilgisi ve hoş görüsü ile zaten karşılaştık. Vatandaşlarımızı mağdur etmeden işimizi yapıp zamanından önce işi bitirmek arzusundayız” dedi. 

Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada, geçtiğimiz yıldan beri yolda çatlakların devam ettiğini fakat bu yıl baraj gölündeki su seviyesinin yükselmesiyle birlikte çatlak ve çökmelerin artması üzerine Karayolları ekiplerinin yolu ulaşıma kapattığını söyledi.

İki gün üst üste çöken bölgeyi asfaltlamalarına rağmen çökmenin devam etmesi üzerine Karayolları uzmanlarının önlem olarak yolu kapattığını kaydeden Aygün, “Karayolları Bölge Müdürlüğünden gelen uzman ekiplerimiz inceleme yaparak son karar olarak yolun tabana kadar boşaltılması gerekiyor dediler ve kayan bölümün kazınıp alınması gerek ihale yaptılar. İhaleye ilan firma İlçemize gelerek çalışmalarına başladı. Firma yetkilileri zaman zaman yolu trafiğe kapatabileceklerini söylüyorlar. Köseli hemşehrilerimiz bu konuda duyarlılık gösterecektir. Yolumuzu bir an önce yapılıp tehlikenin ortadan kalkması için yapılan çalışmalara elimizden gelen desteği sunacağız” şeklinde konuştu. 

Kaynak:Kuşakkaya Gazetesi

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39