banner333

banner309

Gümüşhane Kent Ormanında Üzücü Görüntüler

TEMA Vakfı Gümüşhane Yönetim Kurulu Üyesi ve Canca Mahallesi sakini Ali Ateş, vatandaşların nefes alabildikleri nadir yerlerden olan Kent Ormanının içler acısı haline dikkati çekerek, 'Ya Kent Ormanına sahip olun ya da kapatın' çağrısında bulundu.

Gümüşhane 21.10.2013, 11:57 21.10.2013, 11:58
Gümüşhane Kent Ormanında Üzücü Görüntüler
banner400
 Yaptığı açıklamada Çamlıca Mahallesi Kızılköy mevkiinde yaklaşık 8 yıl önce yapılan Kent Ormanının insanların nefes alabileceği, soluklanacağı, doğayla başbaşa kalıp piknik yapabileceği yer olarak hayal edilip yapıldığını hatırlatan Ateş, Kent Ormanının şimdiki halinin içler acısı olduğunu söyledi.


Doğa harikası bölgede yapılan kulübelerin, mescidin, kamelyaların darmadağın edilerek, kırılıp döküldüğünü, tesis pencere ve kapılarının açıldığını belirten Ateş, bunları yapanların insan oldukları ihtimal vermediğini dile getirerek, "Kamelyaların yanlarını, oturakları, kulübelerin pencerelerini, kapılarını, tavanını, yön levhalarını kırıp yakacak kadar vicdansız ve Allah korkusu olmamasını anlamış değilim. Etraftaki çöpleri, pislikleri, havuz içindeki çöpleri, naylon poşetleri söylemiyorum bile." dedi.

Yetkililere seslenen Ateş, "Burayı milletin parası ile yapıp ondan sonrada başıboş bırakmak ne kadar doğrudur? Böyle bir yer yapıldı ise buranın bir sorumlusunun ve bekçisinin olması gerekmez mi? Ben o köyün ve mahallenin bir ferdi ve çocukluğu oralarda geçen biri olarak diyorum ki Sayın Valim burası kimden sorumlu, hangi kurum buraya bakıyor? Kim bakıyorsa en kısa zamanda müdahale etsin. Orayı sorumsuz insanların insafına terk etmesinler." diye konuştu.

Ateş, eğer Kent Ormanına bakılmaz ise o mahallenin sakinleri olarak Kent Ormanına gidip yolları kapatarak korumaya çalışacaklarını ifade etti ve bölgede çıkacak bir yangında herkesin üzüleceğini ama kendilerinin ciğerlerinin yanacağını sözlerine ekledi. 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39