banner333

banner309

Gümüşhane Kent Konseyi Genel Kurulunda Önemli Kararlar Alındı

Gümüşhane Kent Konseyi’nin, olağan eylül dönemi genel kurulu 11 Ekim 2017 Çarşamba günü yapıldı..

Gümüşhane 12.10.2017, 23:06 13.10.2017, 13:49
Gümüşhane Kent Konseyi Genel Kurulunda Önemli Kararlar Alındı
banner400

Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıya Belediye Başkanı Ercan Çimen, Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Aysel Akçay, Gümüşhane Belediyesi Başkan Yardımcıları Yusuf Erdem, Şevki Aşkın, Kubilay Bozalan, Belediye Meclis Üyeleri ve Kent Konseyi Genel Kurul Üyeleri ile Kadın Meclisi Üyeleri katıldı.

Kadın Meclisi Üyesi Arife Eleman’ın sunuculuğunu yaptığı toplantıda Arife Eleman ve Nurcan Duman yazmanlık görevini yürüttüler.

Saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda ilk konuşmayı yapan Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir, kent konseylerinin ileri demokrasi açısından önemini anlattıktan sonra: “2005 yılında mevzuatımıza giren bu çok önemli demokrasi kazanımı için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyyip Erdoğan’a teşşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Pir; Gümüşhane merkez ilçe kent merkezinin Türkiye’de en çok öğrenci barındıran yer olduğunu ifade ederek: “Türkiye’de Gümüşhane merkez ilçe kent merkezi dışında nüfusunun %50 si öğrenci olan bir başka kent merkezi yoktur. Yaptıkları çalışmalarla hem 20 bin öğrencinin ihtiyacına cevap verecek alt yapı ve sosyal donatıları yapan hem de şehrin modern bir özelliğe kavuşmasını sağlayan başta Valimiz Sayın Okay Memiş ve Belediye Başkanımız Sayın Ercan Çimen’e ve bu çalışmalara sürekli destek veren milletvekillerimiz Sayın Hacı Osman Akgül ve Sayın Cihan Pektaş’a teşekkür ediyorum” dedi.

İSTİŞARE HALKA BİR LÜTUF DEĞİL, BİR KUR’AN EMRİDİR

İster seçilmiş olsun, ister atanmış osun yöneticilerin halkla istişaresinin önemine değinen Hasan Pir: “Yöneticiler, istişareyi kendilerinin halka sundukları bir lütuf olarak görmemelidirler, zira istişare bir Kur’an emridir. Bu nedenle yöneticilerin doğru karar almaları için Gümüşhane’deki STKlarla ve halkla sık sık istişare etmeleri gerekir.” dedi.

ELEŞTİRİLER ÖLÇÜLÜ OLMALI

Kamu yönetim ve yöneticilerine yapılan eleştirilerin de ölçülü olması gerektiğini vurgulayan Başkan Pir: “Eleştiriler alteranifli olursa yararlıdır. Alternatif gösterilmeden yapılan eleştiriler ise kaos doğurur” dedi.

KADIN MECLİSİ BAŞKANI AYSEL AKÇAY KADIN BİRLİKTELİĞİNİN ÖNEMİNİ VURGULADI

Genel kurulda bir selamlama konuşması yapan Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Aysel Akçay, kadın meclisi olarak Gümüşhane’ye hizmet etmekten büyük bir mutluluk duyduklarını ifade ederek, Gümüşhane’ye hizmette kadın birlikteliğinin önemini vurguladı.

BAŞKAN ERCAN ÇİMEN TOPLANTIYI BAŞTAN SONA TAKİP ETTİ

Kent Konseyi Genel Kurulu’nu baştan sona takip eden Belediye Başkanı Ercan Çimen, yapılan çalışmalar nedeniyle kent konseyine teşekkür etti.

Başkan Çimen, Kent Konseyi’nin bugüne kadar Gümüşhane Belediyesi’sine 143 tavsiye kararı göncderdiğini belirterek: “Bu gelen tavsiye kararlarının hepsi belediye meclisimizin aylık toplantılarında ilk madde olarak görüşülmüştür. Bu da bizim kent konseyine verdiğimiz değeri göstermektedir” dedi.

2010 yılından beri Kent Konseyi tarafından alınan tavsiye kararlarındaki konuların hemen hemen hepsinin kendi belediye başkanlığı döneminde yerine getirildiğini anlatan Başkan Çimen; “Daha çok iş yapacağız. Biz bu şehre sevdalıyız.” Dedi.

Bir buçuk saati aşkın konuşmasında zaman zaman belediye çalışmaları ile ilgili yapılan eleştirilere de cevap veren Başkan Çimen, “Vatandaşlarımızın görüşlerine açığız. Herkesin görüşünü dinleriz. Elbetteki doğru olanları alır uygularız. Yanlışımız varsa da bu yanlıştan dönmesini biliriz” dedi.

ENGELLİLER MECLİSİ KURULMASI KARARI ALINDI

Genel kurulda, Gümüşhane Kent Konseyi bünyesinde engelliler meclisi kurulması konusu oya sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi.

“ORTAK AKIL TOPLANTILARI” İÇİN KARAR ALINDI

STK, vatandaş ve meslek grupları ile Gümüşhane’nin çeştli sorunlarının görüşüleceği toplantılar yapılması için de genel kurul tarafından yürütme kuruluna yetki verdi.

ÜYELERİN GÖRÜŞLERİ İÇİN FORM DAĞITILDI

Kent Konseyi Genel kurulunda üyelere form kağıtları dağıtılarak, Gümüşhane ile ilgili kent konseyinde görüşülmesini istedikleri konular yazılı olarak üyelerden alındı. Bu formlardaki görüşler yürütme kurulu tarafından incelenip değerlendirildikten sonra ilgili idarelere gerekli tavsiye ve teklifler yapılacak.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11