banner333

banner309

Gümüşhane İl Özel İdaresi’nin faaliyet raporu kabul edildi

İl Genel Meclisi’nin Mart ayı toplantıları sona erdi

Gümüşhane 09.03.2018, 15:07
Gümüşhane İl Özel İdaresi’nin faaliyet raporu kabul edildi
banner400

Gümüşhane İl Özel İdaresi’nin 2017 yılında yaptığı çalışmaları içeren ve yasa gereği onaylanması gereken faaliyet raporu İl Genel Meclisinde oy birliğiyle kabul edildi.

Gümüşhane İl Genel Meclisi’nin mart ayı toplantıları sona erdi. Toplantıların son gününde 5302 ve 5018 sayılı kanun gereği 2017 yılı içerisinde gerçekleştirdiği çalışmaları içeren faaliyet raporu meclis gündemine geldi.

Kurumun yıl boyunca yaptığı çalışmaları birimler bazında özetleyerek açıklayan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, “5302 ve 5018 sayılı kanun gereği bu çalışmaların meclisin bilgisine sunulması gerekiyor. Bu Özel İdarenin yaptığı çalışmaların şeffaflık ve saydamlık ilkesine uygunluğu açısından da gerekli. Bu çalışmaları yaparken başta Valimiz Okay Memiş, Milletvekillerimiz Hacı Osman Akgül, Cihan Pektaş ve siz değerli Meclis üyelerinin, İl Özel İdaresi çalışanlarının, köy muhtarlarımızın, paydaş diğer İl Müdürlerimizin katkıları oldu. Bu manada hem sizlere hem de bu çalışmalarımıza katkı sunan tüm paydaşlarımıza, çalışanlarımıza, muhtarlarımıza ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Akdoğan’ın sunumunun ardından yapılan oylamada İl Genel Meclisi, mevcudun oy birliği ile faaliyet raporunu onayladı.

İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar ise kurum için rekorlar yılı olan 2017 yılında gerçekleştirilen tüm çalışmalar için İl Özel İdaresi’nin amirinden memuruna, işçisinden taşeronuna görevlilerine teşekkür ederek, Gümüşhane’nin gelişmesi, refah seviyesinin yükseltilmesi ve yaşanılabilir bir kent olması için çalışmalara ara vermeksizin devam edilmesi gerektiğini vurguladı.

Toplantıda daha sonra İl Özel İdaresinin makine parkına kayıtlı iş makinesi, araç ve diğer taşınırların özel ve tüzel kişilere kiralanması halinde 2018 yılında uygulanacak kira bedellerinin belirlenmesiyle ilgili Plan ve Bütçe Komisyonunca hazırlanan rapor görüşüldü. Komisyon Başkanı Hüseyin Güvendi tarafından meclis üyelerinin bilgisine sunulan konu oy birliğiyle kabul edildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ihtiyaçlarında kullanılmak üzere ödenek gönderilmesiyle ilgili gündem maddesinin ardından son olarak Şiran ilçesindeki Çakırkaya Manastırının onarımı için Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansına (DOKA) teklif edilen projeye eş finansman ve proje ortağı olunması konusu da kabul edildi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11