banner333

banner309

Gümüşhane İl Genel Meclisi’nin Haziran ayı toplantıları bitti.

Gümüşhane İl Genel Meclisi’nin Haziran ayı toplantıları bitti.

Gümüşhane 12.06.2017, 20:05
Gümüşhane İl Genel Meclisi’nin Haziran ayı toplantıları bitti.
banner400

-Gümüşhane İl Genel Meclisi’nin Haziran ayı toplantıları sona erdi

-Gümüşhane Maratonu için ilk adım atıldı

Gümüşhane İl Genel Meclisi’nin Haziran ayı toplantıları sona | | | erdi. Toplantılar boyunca 14 karara imza atıldı.

Meclis Başkanı Şerif Bayraktar başkanlığında yapılan ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan’ın da katıldığı toplantıların son gününde araç alımları, imar planları ve önergeler görüşüldü.

Gümüşhane maratonunun yapılmasıyla ilgili geçtiğimiz ay verilen önergenin ardından konunun gündeme alınarak havale edildiği Eğitim, Kültür ve Spor Komisyonu tarafından hazırlanan rapor meclis üyelerine sunuldu.

Komisyon başkanı Hüseyin Bedir, Türkiye Atletizm Federasyonu takvimine dahil edilen Avrasya, Antalya ve Mersin maratonlarının olduğunu, Gümüşhane'nin mevsim ve coğrafi şartlar bakımından alternatif bir konumda olduğunu söyledi.

Haziran-Temmuz aylarının Gümüşhane maratonu için en uygun tarih olabileceğini kaydeden Bedir, Gümüşhane Maratonunun Türkiye Atletizm Federasyonu yarış takvimine alınması için Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün federasyonla iletişime geçmesinin ve gerekli çalışmaları başlatmasının önemli olduğunu dile getirdi.

Toplantıya katılan ve gündem maddesiyle ilgili görüşlerini açıklayan Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan ise bir ilin kalkınmasında spor ve turizm faaliyetlerinin ne kadar önemli olduğunun bilincinde olduklarını söyledi.

“İnşallah 2018 yılında mutlaka buraya yarı yada tam maraton verilir düşüncesindeyim”

Dağları, tesisleri ve coğrafi yapısıyla özellikle dağ maratonuna en uygun yerlerden birisinin Gümüşhane olduğunu dile getiren Aslan, “Bir maratonun Gümüşhane’de yapılıyor olması bir kapalı kapının sonuna kadar açılıyor olması demektir. Bu geleneksel hale dönüşecek. Kapı açmak gerekiyordu. Bizden istenen şartlar vardı. Bu şartlar olgunlaştı. Artık parkurumuz da konaklayacak yerimiz de var. Misafirlerimizi nasıl ağırlayacağımızın planını da yaptık. Sizler bu konuyu gündeme getirdiniz. İnşallah bu kararı biz Bakanlığımız aracılığıyla federasyonumuza bildireceğiz. İnşallah 2018 yılında mutlaka buraya yarı yada tam maraton verilir düşüncesindeyim. İnşallah bu faaliyet Gümüşhane’de gerçekleşecek. Bu noktada İl Genel Meclisine teşekkürü borç biliyorum” dedi.

Gümüşhane’nin devam eden spor yatırımları

Konuşmasının devamında il genelinde devam eden spor yatırımlarından bahseden Aslan, “Merkez ilçede yapılacak olan spor köyü projesi bu hafta ilk aşaması olan 2 bin 500 kişilik spor salonumuzun ihalesini bakanlığımız yapıyor. Kelkit’te gençlik merkezi, stadımızın tribünü, skorboard, Köse’de gençlik merkezinde ihale aşamasına gelmek üzereyiz, Merkez ilçede gençlik merkezi işimiz devam ediyor, Torul’da gençlik merkezimiz devam ediyor Eylül ayında bitireceğiz, Torul Kapalı Spor Salonunda lig başlamadan ciddi bir tadilat çalışma yapacağız, Efeler Liginde mücadele edecek temsilcimiz Gümüşhane Torul Gençlik için 2 bin 500 kişilik yeni bir salon talep ettik, Kürtün ilçemizde ışıklandırılmış güzel bir futbol sahamız Eylül ayında bitecek inşallah” ifadelerini kullandı.

Eylül ayında yetenek taraması yapılacak

Eylül ayı itibariyle beden eğitimi öğretmenler, antrenörler ve üniversite ile birlikte il genelinde yetenek taraması yapacaklarını kaydeden Aslan, “Tüm ilçelerimiz ve okullarımızda bunu yapacağız. Biz atletizmde, atıcılıkta, voleybolda Türkiye’de hatırı sayılır bir yerdeyiz. 2017 yılında Rio olimpiyatlarına 2 sporcusunu aynı anda gönderen tek iliz. Bu bizim için ayrıca bir gururdur. Hem Mihriban Kaya’yı hem Ercan Muslu’yu aynı olimpiyatlara gönderdik” şeklinde konuştu.

Gündem maddesinin kabul edilmesinin ardından araç alım işiyle, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne tüm ilçelerdeki stadyumlar için granül serme ve kök havalandırma makinesi alımı konusu da kabul edilerek meclis toplantıları sonlandırıldı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:00
Güneş 05:32
Öğle 12:26
İkindi 16:10
Akşam 19:11
Yatsı 20:37