banner333

banner309

Gümüşhane Halep’e Yol Açtı

Memur-Sen, İHH, Cihannüma Derneği, İlim Yayma Cemiyeti, Yeni Dünya Vakfı, Birlik Vakfı ve Ensar Vakfı Gümüşhane temsilciliklerinin öncülüğünde oluşturulan Sivil İnsiyatif Platformu tarafından ‘Gümüşhane’den Halep’e Yol Açın’ sloganıyla 6 Aralık’ta başlatılan un yardımı kampanyası kapsamında ilk yardım tırları dualarla yola çıktı.

Gümüşhane 29.12.2016, 08:37
Gümüşhane Halep’e Yol Açtı
banner400

Belediye Başkanlığı önünde düzenlenen yardım tırlarını uğurlama törenine Gümüşhane Valimiz Sayın Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse, GTSO Başkanı İsmail Akçay, kamu kurum müdürleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Törende, kampanyayı yürüten STK'lar adına konuşan Ensar Vakfı temsilcisi Yaşar Gül, dünyanın siyasi ve ekonomik açıdan zor bir dönemden geçtiğini, zalimlerin zulmetmekte sınırları zorladığını, mazlumların çığlıklarının arş-ı âlâyı inlettiğini, egemen güçlerin demokrasi ve insan hakları yalanlarının açık seçik orta çıktığını, zalimin zulmüne karşı çıkanların yalnızlaştırıldığını ve iki yüzlü insanlığın utanmaz yüzüne tarihin bir kez daha tanıklık ettiğini söyledi.

Kampanyaya Gümüşhane merkez ve ilçelerdeki vatandaşların küçüğünden büyüğüne, öğrencisinden memuruna, işçisinden esnafına varıncaya kadar beklentilerin çok üstünde destek verdiğini kaydeden Yaşar Gül, "Çocuklarımız kumbaralarında biriktirdikleri harçlıkları, üniversiteli öğrencilerimiz kışın soğuğuna aldırmadan yaptıkları katkıları görünce zaman zaman duygusal anlar yaşadık. Bu yardım kampanyamızı Gümüşhaneli hemşehrilerimize güvenerek başlattık ve her kesimden destek gördük. Hepinizden Allah razı olsun. Unutulmasın ki, kul kardeşinin yardımında olduğu müddetçe Allah da onun yardımındadır.” dedi.

Belediye Başkanı Ercan Çimen ise İslam coğrafyasında kan ve gözyaşı olduğuna değinerek, “Onun için biz burada rahat yaşayamayız, uyuyamayız. Onun için Gümüşhaneliler olarak bizim de o çorbada tuzumuz olsun diye böyle bir kampanya başlattık. Herkese teşekkür ediyorum. Komşusu açken kendisi tok yatamayan bir dinin mensuplarıyız. Halep’te insanlık dramı var, orada insanlık suçu işleniyor ama bizler Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi’nin torunları olarak o çorbaya buradan tuz, un, ekmek oluyoruz.” dedi.

Törende yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin 81 vilayete sahip olduğunu ve bu coğrafyadaki vatandaşlara hizmet ettiğini ancak bir de gönül coğrafyaları olduğunu belirten Sayın Valimiz, “Gönül coğrafyamız sadece 81 vilayetle sınırlı değil. Orta Asya’dan Balkanlar’a, Avrupa’nın içlerine, Ortadoğu’ya, Afrika’nın kuzeyine kadar çok büyük bir coğrafya bizim gönül coğrafyamız. Nerede sıkıntı, huzursuzluk varsa biz özellikle son 14 yılda Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ve önderliğinde hep oradayız. Devlet olarak oradayız, STK’lar olarak oradayız.” dedi.

Emperyalist güçler tarafından oynanan oyuna dur demek anlamında Halep’e bir yardım konvoyuyla az da olsa Gümüşhane olarak destek verdiklerini ve bu desteğin çok önemli olduğunu vurgulayan Sayın Valimiz, “Biz bu desteği il olarak yapıyoruz ancak devletimiz bunu çok daha büyük bir şekilde yapıyor. Okuldaki çocuklarımız bile harçlıklarıyla kampanyaya destek oldu. Halep’teki din kardeşlerimiz ve mağdur insanlar için bu yardımlarda bulundular. Devlet olarak bu yardımları takip edeceğiz ve bir kuruşluk bağışların bile yerine sağ salim ulaşmasını sağlayacağız inşallah.” diye konuştu.

Türkiye’ye karşı adeta bir haçlı seferi yapıldığını, vekalet savaşları yürütüldüğünü ifade eden Sayın Valimiz, onun için birlik ve beraberliği her zamankinden daha fazla korumak zorunda olduğumuz belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından İl Müftüsü Ercan Aksu tarafından yaptırılan dua ile birlikte 2 tır dolusu un yola çıktı. 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48