banner333

banner309

Gümüşhane eski baro başkanı Ali Günday için anma töreni düzenlendi.

Gümüşhane’de 20 yıl önce bürosunda uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen eski Baro Başkanı Ali Günday için anma töreni düzenlendi

Gümüşhane 26.07.2015, 21:52 26.07.2015, 22:16
Gümüşhane eski baro başkanı Ali Günday  için anma töreni düzenlendi.
banner400
ALİ GÜNDAY, TÖRENLE ANILDI


Gümüşhane-Bayburt Bölge Baro Başkanı İsmail Taştan ve bazı avukatlar Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunarak saygı duruşunda bulundu.
Taştan, burada yaptığı konuşmada, Ali Günday’ın temsil ettiği fikirleri unutmadıklarını, ideallerinin yaşatılacağını belirterek, Günday’ın yüreklerinde yaşadığını söyledi.
Hangi gerekçe ile olursa olsun insanların öldürülmesine karşı olduklarını kaydeden Taştan, “Müslüman’dan terörist, teröristten Müslüman olmaz  anlayışına sahip bir insan olarak şunu ifade etmek istiyorum, bu eli kanlı teröristin yeterli cezayı aldığını ve yeterli nitelikte cezasını çektiğini düşünmüyorum. Daha fazla ceza alıp daha fazla miktarda ceza evinde kalmalıydı. Bir af ile dışarı çıkmıştır. Buna dair üzüntümü dile getirmek istiyorum. Maalesef Adana ilimizden kalkıp Gümüşhane’ye kadar gelmiş ve son derece saygıdeğer, beyefendi baro başkanımızı şehit etmiştir. Bu zihniyeti, bu zihniyetin eline silah tutuşturup buraya gönderenleri baromuz adına kınadığımızı ifade etmek istiyorum” dedi.
Taştan, konuşmasında daha sonra şöyle dedi:
“Her ne pahasına olursa olsun, Atatürk’ün ilke ve inkılapları ışığında kurulan ve ilelebet devam edecek olan devletimize ve milletimize  sahip çıkmak gerektiğini hassaten belirtiyorum. Laiklik anlayışının da ne kadar değerli olduğunu ve ne kadar toplum için gerekli olduğunu son dönemde bir kez daha anlamış bulunmaktayız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük ve güçlü bir devlettir. Çapulculara, eli kanlı teröristlere, yıkıcı – bölücülere, dini ve milli değerleri istismar edenlere ve bu değerlere kastedenlere, dün olduğu gibi bugün de ve gelecekte de gereken cevabı vermiştir, vermeye de devam edecektir.”

İslam dini barış ve kardeşlik dinidir

“Ali Günday, Gümüşhane’nin ve ülkemizin son derece kıymetli bir evladıdır. Onun acısını hala ilk günkü gibi yüreklerimizde hissetmekteyiz. Ona sıkılan mermi, Yüce Türk Milletine sıkılmıştır. Din adına güzel bir şey yaptığını sanan yobazı ve bu yobazın temsil ettiği terörist zihniyeti şiddetle kınıyoruz. İslam dini çok güzel bir dindir, barış dinidir, kardeşlik dinidir.  Hiçbir terör faaliyetini kabul etmez Hz. Peygamberimiz yaşantısı ile örnek bir kişilik sergilemiş, dünyaya barış ve huzuru getirmiştir. Bu eli kanlı teröristler katiyen Hz. Peygamberi ve İslamı temsil etmemektedirler. Bu eli kanlı zihniyetin İslam dinine yararı değil, zararı dokunmuştur. Dinimiz bırakın bir insanı, bir karıncayı bile incitmeyi reddetmiştir. İslam dini öldürmeyi değil yaşatmayı ilke edinen bir dindir. Günday’ın temsil ettiği fikirleri asla unutmadık. İnancı inancımız, İdealleri ideallerimizdir.  Bütün bunları yaşatacağız, Ali Günday’ı unutturmayacağız.
Anıt önündeki tören sonrası, Ali Günday’ın merkeze bağlı Boyluca köyündeki mezarı ziyaret edilerek, karanfil bırakıldı, dua edildi. Günday’ın mezarının ziyaretine eşi Türkan, kızları Merve ve Melike Günday, Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu avukatlarından Halim Mısırlıoğlu, Mehmet Şahinöz, Yusuf Esen, stajyer avukatlardan Didem Dilay Ay ve Orhan Bıçakçı katıldı.  
 


Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11