banner333

banner309

Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde KBRN Eğitimi Düzenlendi

Gümüşhane 14.10.2016, 11:18 14.10.2016, 11:23
Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde KBRN Eğitimi Düzenlendi
banner400
 Gümüşhane Devlet hastanesi tarafından KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer) tehdit ve tehlikelerine karşı alınması gereken tedbirlerle ilgili olarak ‘’ Farkındalık Eğitimi’’ düzenlendi.
Gümüşhane Devlet Hastanesi’ nde düzenlenen eğitim: Trabzon KBRN bölge koordinatörleri Dr. Melik İNCE ve Muhammed GÜNAYDIN tarafından verildi. Gümüşhane Devlet Hastanesi’ nde düzenlenen  eğitime, Gümüşhane Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Özgür ÇELEBİ, Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Onur YALÇIN, İdari ve Mali işler müdürü Gündoğan ŞAHİNÖZ Başhekim Yardımcıları Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Burcu YILMAZ, acil servis doktorları, hastane personeli ile Genel Sekreterlik Uzmanları ve çalışan personel katıldı.

Düzenlenen eğitim programına konuşmacı olarak katılan Trabzon KBRN bölge koordinatörleri Dr. Melik İNCE ve Muhammed GÜNAYDIN yaptıkları açıklamalarda ‘’Ülkemizi etkileyebilecek olan  KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyoaktif ve Nükleer) tehlikelere karşı, halkın sağlığının ve çevrenin korunması, can ve mal kaybının en aza indirilmesi için gerekli tedbirlerin alınması adına bir farkındalık yaratmak amacıyla bu eğitimi düzenledik.  Eğitimde Kimyasal Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer tehlikelerin savaş, kaza veya doğal afetler sonucu ortama yayılması ile etkilenen vatandaşların hastaneye geldikleri andan itibaren hastane yönetiminin alması gereken tedbirler, sağlık çalışanlarının korunma yolları ve hastaların dekontaminasyonu (arındırma)” konularında katılımcıları bilgilendirdiler.

Sözlü ve sunu destekli eğitimin ardından katılımcılara ayrıca   dekontaminasyon (arındırma) ünitesi, sağlık çalışanlarının kullanacağı C   tipi koruyucu giysi, ekipman kullanımı, hastaların yıkanmasında dikkat edilecek hususlar, alınacak önlemler de tatbikat özelliğinde anlatıldı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46