banner333

banner309

Gümüşhane'de Yaban Hayatı Unutulmuyor.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Gümüşhane Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışma kapsamında kurum tarafından alınan 10 ton buğday ve 5 ton kuru ot doğada hayvanların ulaşabileceği yerlere bırakılıyor

Gümüşhane 18.12.2016, 21:36 18.12.2016, 21:41
banner400

Son yılların en karlı ve soğuk Aralık ayını geçiren Gümüşhane’de sokak ve yaban hayvanları için yemleme çalışması yapılıyor.

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Gümüşhane Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışma kapsamında kurum tarafından alınan 10 ton buğday ile 5 ton kuru ot yoğun kar yağışı ve aşırı soğuklarda doğada hayvanların ulaşabileceği uygun yerlere bırakılıyor.

DKMP ekipleri ayrıca kurum ve kuruluşların yemekhaneleri ile lokanta, kasap ve manavlardan topladıkları katı yemek artıklarını da soğuk ve karlı günlerde uygun yerlere bırakıyor.

Son olarak Gümüşhane kent merkezinin eski çöp döküm sahasının bulunduğu Topal yolu mevkiinde ve Doğu Anadolu’yu Doğu Karadeniz’e bağlayan en önemli geçitlerden Zigana Dağı Tüneli mevkiinde yemleme çalışması gerçekleştiren ekipler, daha sonra Torul ilçesine bağlı Zigana köyünde de kanatlı hayvanlar için buğday bıraktı.

Bizzat ekiplerle birlikte etkinliğe katılan ve kendi elleriyle sokak ve yaban hayatına yem bırakan Doğa Koruma ve Milli Parklar Gümüşhan Şube Müdürü İlbeyi Aydın, kurum olarak yemleme çalışması için 10 ton buğday, 5 ton ot aldıklarını söyledi.

Sokak hayvanları için ise kurum ve kuruluşların yemekhaneleri ile lokantaların, manavların, kasapların katı artıklarını belirli periyotlar halinde toplayıp sokak hayvanlarının yaşam alanlarına bıraktıklarını kaydeden Aydın, bu çalışmaları belirli periyotlar halinde fakat havanın çok soğuk, kar yağışının da çok olduğu zamanlarda yaptıklarını söyledi.

Buğdayları kanatlı hayvanlar için hem şehir merkezlerinde hem de dağlarda belirli yerlere bıraktıklarını dile getiren Aydın, otları ise yaban keçileri için çok kar yağdığında bırakmaya devam ettiklerini dile getirdi.

Gümüşhane’de bu konuda vatandaşların duyarlılığının her geçen yıl arttığını ifade eden Aydın, vatandaşların kendi imkanlarıyla bu tür uygulamaları yaptıklarını sıklıkla gördüklerini belirterek, teşekkür etti.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (1)
Yılmaz ÖZDEMİR 7 yıl önce
evet doğrusu da budur işte Allahın yaratıkları aç kalmamalıdır. bizde yazın köyden dönerken fareler aç kalmasın diye bir teneke buğdayı evin ortasına döker geliriz ki fareler açlıktan ölmesin
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11