banner333

banner309

Gümüşhane'de trafik ışıkları sürücü vatandaşları rahatsız ediyor.

Gümüşhane şehir geçişi Transit karayolu üzerindeki kavşaklarda uzun süreli yanan kırmızı trafik ışıkları, yolda uzun süreli araç kuyrukları oluşmasına ve trafikte aksamalar yaşanmasına neden oluyor.

Gümüşhane 25.03.2017, 11:23 25.03.2017, 11:29
Gümüşhane'de trafik ışıkları sürücü vatandaşları rahatsız ediyor.
banner400

GÜMÜŞHANE'DE TRAFİK IŞIKLARI TRAFİĞİ AKSATIYOR

Gümüşhane şehir geçişi Transit karayolu üzerindeki kavşaklarda uzun süreli yanan kırmızı trafik ışıkları, yolda uzun süreli araç kuyrukları oluşmasına ve trafikte aksamalar yaşanmasına neden oluyor.

UZUN SÜRELİ YANAN KIRMIZI TRAFİK IŞIKLARI UZUN ARAÇ KUYRUKLARI OLUŞMASINA NEDEN OLUYOR!!
Doğu Karadeniz'i Doğu Anadolu'ya bağlayan ve Gümüşhane şehir merkezinden geçen gidiş ve geliş olmak üzere 'Tek yönlü' olan Trabzon-Erzurum Karayolunun, Gümüşhane Devlet Hastanesi mevkiinde ve Karşıyaka mahallesinde ki kavşaklarda bulunan Trafik Işıklarında, uzun süre yanan kırmızı trafik ışıklarına tepki gösteren sürücüler, ışıklarda çok beklediklerini ve uzun araç kuyrukların oluştuğunu söylediler.

MESAİ BAŞLANGIÇ VE BİTİŞ SAATLERİNDE TRAFİK KEŞMEKEŞİ!!
İlkbahar sezonu olması nedeniyle normal trafik akışının fazla olduğu karayolundaki araç trafiğine, mesai başlangıç ve bitiş saatlerinde şehir içi trafik yoğunluğunun da eklenmesiyle birlikte, yol güzergahında metrelerce uzun araç kuyruklarının oluştuğunu dile getiren vatandaşlar, bu durumun trafikte keşmekeş yaşanmasına, kendileri için her geçen gün çile ve zaman kaybına neden olduğuna dikkat çektiler.

SÜRÜCÜLER; "TRAFİK POLİSLERİ MÜDAHALE ETMİYOR!!
Trafiğin yoğun olduğu saatlerde trafik polislerinin duruma müdahale etmediklerinden yakınan sürücü vatandaşlar, söz konusu güzergahtaki uzun araç kuyruğu sorununun kısa zamanda çözüme kavuşturulmasını arzu ettiklerini söylediler.

SÜRÜCÜ VATANDAŞLAR DURUMA TEPKİLİ!!
Yaşanan bu duruma tepki gösteren sürücüler, "Kırmızı ışık uzun süreli yanıyor yeşil ışık ise çok kısa.Trafik ışıklarını bazen 3-4 seferde geçebilirsek seviniyoruz. Kamyon,Tır ve otobüsler geldiğinde ışıklarda uzun kuyruklar oluşuyor.Işıklarda çok bekliyoruz. Yol tek gidiş tek geliş olmak üzere tek yönlü. Acelesi olan veya sürücüler yoldaki uzun araç kuyruğunu beklemeden şerit ihlali yapıyorlar, bu durumda, karşı şeritten gelen araçlarla kafa kafaya çarpışma ve kaza riski oluşması demek. Yetkililerden artık bu konunun takipcisi olmalarını, gerekli teknik ve fiziki önlemlerin biran önce alınarak bu duruma bir çözüm bulmalarını istiyoruz" diyerek tepkilerini dile getirdiler.

PEKİ ÇÖZÜM İÇİN NELER YAPILABİLİR??
Yapılan araştırmalarda, Gümüşhane'deki trafik ışıklarında oluşan trafik keşmekeşi ve ışıklarda uzun bekleyişlere son verilmesi için bazı öneriler ön planaçıkıyor.

1- Kavşaklarda, Anayol istikametlerindeki Kırmızı trafik ışığı süreleri en fazla 30 saniyeye indirilerek, trafik akışının daha yoğun olduğu transit yolda oluşan uzun araç kuyrukları önlenebilir.

2-  Gümüşhane şehir içi trafik yoğunluğunun en üst seviyede olduğu  Mesai başlangıç ve bitiş saatlerinde, söz konusu güzergahlarda Trafik polisi kontrolünde araçların geçişi sağlanabilir ve bu sayede uzun araç kuyruklarının oluşması önlenebilir.

3- Büyükşehirlerde uygulanan Kameralı Trafik Analiz Sistemi', Gümüşhane'deki kavşaklara da kurulabilir.

Böylece kameralar aracılığıyla kavşaklardaki trafik yoğunluğu, kuyruk uzunluğu, bekleme süresi gibi verileri merkeze ileterek trafik ışıklarının süresi ayarlanabilir ve uzun araç kuyrukların oluşması önlenebilir.

Bu ve benzeri sistemler, Gümüşhane'deki  trafik ışıklarınında biriken uzun araç kuyrukları için bir çözüm olabilir.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48