banner333

banner309

Gümüşhane "Davos"a Fark Atacak!

Belediye Başkanı Ercan Çimen Gümüşhane'yi Türkiye'nin en güzel şehirlerinden biri yapmak istiyor, Başkan Çimen e göre, Gümüşhane Davos a fark atacak güzellikte...

Gümüşhane 04.12.2016, 18:27 04.12.2016, 18:33
Gümüşhane "Davos"a Fark Atacak!
banner400
Gümüşhane yıllarca MHP'nin kalesiydi. Nasıl oldu da bunu yıkmayı başardınız? 

Çok çalışarak, azmederek ve inanarak. 2009’da belediye başkan adayıydım. 17 oyla seçimi kaybetmiştim. Öncelikle neden kaybettiğimizi araştırdık. 41 neden bulduk. Sonra teşkilatıma il başkanı oldum. 41 neden, 141 nedenmiş meğer. Bunları çözmeye çalıştık ve çözdük. 2014'te de kazandım.

■ Bu farkı nasıl yarattınız? 

Vatandaşa sarılacak ve onları çok iyi anlayacaksınız. İlk önce insanlarımızı dinledik. Teşkilatlarımızı toparladık. Devleti tanımaya çalıştık. Daha sonra milletimize dokunmaya başladık. Nerede bir sorun varsa hemen oraya neşter attık. Tüm ilçe teşkilatlarımızla uyumlu bir şekilde çalıştık. Sonunda da 2014 seçimlerinde tüm ilçe ve beldeleri kazanarak dereceye girdik. Türkiye dördüncüsü olduk.

■ Peki Gümüşhane’de sizinle neler değişti? 

Altın kalpli insanların yaşadığı şehrin ismidir Gümüşhane. İlimiz kabuk değiştiriyor. Burası hep muhalefetteydi. Şu an iktidarla tanıştı. Yani bir kısır döngü içindeydi. Devletin kamu yatırımları çok üst seviyede geliyordu. Ama yereldeki muhalefet, gelen yatırımların önünü kesiyordu.

Ortak akılda belediye yoktu. Ama şimdi ortak aklımızı oluşturuyoruz ve hızlı bir şekilde yolumuza devam ediyoruz. Şu an bulunduğumuz mahalle bile kentimin 13 mahallesinden biri. Her cuma Sayın Valimizle vatandaşlarımızı burada kabul ediyoruz. Bu bile farkındalık yarattı. Burada güzel şeyler yapacağız.

AVRUPA’NIN EN GÜZEL KENTLERİNDEN OLACAĞIZ’ 

■ Gümüşhane’yi nereye taşıyacaksınız? 

Hedefimiz, Gümüşhane’yi Türkiye’nin ve Avrupa'nın en güzel şehirlerinden biri yapmak. Gümüşhane neden bir Davos olmasın? Şehrimizin eski yerleşim yeri olan Süleymaniye Mahallesi’nde yapılacak kayak tesisiyle büyükşehirden buraya kısa sürede ulaşılacak. Gümüşhanevi Hazretleri’nin memleketi burası.

Ondan aldığımız ilhamla çalışıyoruz. Kendisi diyor ki, “Esas olan hizmettir.” İnsan hizmet ettikçe, himmete mazhar oluyor. Biz bundan yola çıkıyoruz.

 ‘PROJEMİZ İLK 10’A GİRDİ’ 

■ Bir Davos olmak için neler yapıyorsunuz? 

İnsanlarımıza 2014-2018 yılları arasında şehrin tüm altyapı sorunlarını çözeceğimize dair söz verdik. Bunları çözüyoruz, tamamlamak üzereyiz. Büyük projelerimiz de var. 36 yıl sonra şehrimizin yeni mezbahanesini ve hayvan pazarını yapıyoruz. Bu yıl başlayacağız. Kentimizin modern bir otogara ihtiyacı var. Ayrıca vahşi bir depolamamız vardı. Katı Atık Deposu'nu yeni açtık.

Keza Atık Arıtma Tesisi’ni hizmete soktuk. İtfaiye Müdürlüğü, Araçlar Amirliği gibi yeni binalarımızı da 2017’de açacağız. Modern pazar yerimiz var. Belediyemizin en büyük projesi. Yapı Dergisi’nde ilk 10’a giren projemizin temelini bu yıl attık. Önümüzdeki yıl açmayı hedefliyoruz.

Yeni bir düzen getirdim. Artık temel atma töreni yapmıyorum, direk açıyorum. Modern pazar yerimizde 3 bin metre kapalı pazar yeri, altında 200 araçlık otopark, 21 dükkan ve çok amaçlı salon olacak.


 RÖPORTAJ:ALEV GÜRSOY CİMİN

[email protected]


Kaynak: http://www.posta.com.tr/gumushane-yi-davos-yapacagiz-haberi-1246813

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (1)
Reşat sağırkaya 7 yıl önce
Sevgili başkanım gerçekden memleketim çok geri kaldı Allah aşkına artık bişeler yapın......Ben senede 1 veyà 2geliyorum o hamama bi el atsanız iyi olur çok kötü hijyende sıfır. İnşAllah başarırsınız .Allah kolaylıklar versin
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11