banner333

banner309

Gümüşhane Belediyesi, Kutlu Doğum Haftası ve Şehitleri Anma programı düzenledi.

Katılımın yoğun olduğu gecede Peker Kardeşler ve Sedat Uçan mini bir konser verdi

Gümüşhane 11.04.2016, 22:16 14.04.2016, 08:43
Gümüşhane Belediyesi, Kutlu Doğum Haftası ve Şehitleri Anma programı düzenledi.
banner400
Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen programda, Belediye Başkanı Ercan Çimen ve eşi Gülsen Çimen katılımcılara gül dağıttı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda ilk olarak Kur’an-ı Kerim okundu.
Programda konuşan Başkan Çimen, Kutlu Doğum Haftasında Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) alemlere rahmet olarak dünyayı şereflendirdiği, insanlığı hakikatin ışığı ile aydınlattığı bir doğuşun yıldönümünü kutladıklarını söyledi.

Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimizin dünyayı, rahmetin, merhametin, paylaşma ve dayanışmanın hüküm sürdüğü bir dünya haline getirdiğini kaydeden Çimen, “Peygamber efendimiz merhametini, barışını, hoşgörüsünü, ahlakını ve şefkatini tüm insanlığa aktarmıştır. Bizler de paylaşma, yardımlaşma, dürüstlük, erdem ve hoşgörüyü, Peygamberimizin tavsiye ve uygulamalarından öğrendik. Efendimizin güzel ahlakını ve şahsiyetini örnek alarak tüm insanlığa doğru bir şekilde anlatmak ve tanıtmak bizlere düşen en büyük görevlerin başında gelmektedir. Bu düşüncelerle, Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) efendimizin tüm insanlığa ulaştırdığı mesajlarını samimi ve doğru biçimde idrak edebilmek ve hayatımızın her alanında tatbik edebilmek temennisiyle Kutlu Doğum Haftası’nın İslam alemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyor ve İslam sancağını dalgalandırmak ve vatanın bütünlüğünü korumak için hak yolunda Bedir'de Uhut’ta, Hendek'te, Çanakkale'de Sarıkamış'ta, Kore’de, Kıbrıs’ta ve vatanımızın her bölgesinde şahadet şerbeti içen gelmiş geçmiş tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet dilerim. Ruhları şad olsun” dedi.

Program Müftü Yardımcısı Hüseyin Hacıfettahoğlu’nun konferansının ardından ilahi sanatçısı Sedat Uçan’ın ilahi söylemesi ve katılımcılara plaket takdimi ile sona erdi.



Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11
GazetelerTümü