banner333

banner309

Gümüşhane Belediyesi Hayvan Barınağı İçler Acısı

Gümüşhane Belediyesi’ne ait hayvan barınağında kaderlerine terk edilen köpekler açlık ve susuzluktan birbirlerini yiyor

Gümüşhane 29.01.2015, 08:32 29.01.2015, 08:35
Gümüşhane Belediyesi Hayvan Barınağı İçler Acısı
banner400
Korkunç olay Gümüşhane Belediyesine ait hayvan barınağının yanındaki çöplükten hurda toplayan bir vatandaşın barınaktaki köpeklerin sularının donduğunu fark etmesiyle ortaya çıktı. Çöplükte hurda toplayan Ahmet Çelik isimli vatandaş, barınağın içindeki köpeklerin açlıktan birbirlerine saldırdığını ve barınak içindeki bir konteynır içindeki yavru köpeklerin bir başka köpeği yediğini fark etti. Gördüğü korkunç manzara karşısında şok olan hurdacı, vicdan azabı çektiğini belirterek yetkilileri göreve çağırdı.


MANZARA İÇLER ACISI

Konuya ilişkin gazetemize açıklama yapan Çelik, “Arkadaşımla beraber çöplüğe hurda toplamaya gittik. Fakat oradaki köpeklerin içler acısı hallerini görünce içeri girip bakmak istedim. İçeri girdiğimde gördüğüm manzara karşısında adeta şok oldum. Vicdanen büyük bir rahatsızlık duydum.  Bu hayvanları bu vaziyette bırakan yetkilileri, makam ve mevki sahibi insanlar bunları görüp de rahatsızlık duymuyorsa ben hiçbir şey demiyorum. Ama bu vicdansızlığın bedelini Allah sorar onlara. Sadece yol yaparak, kaldırım yaparak, mahalleye park yaparak, o barınağın reklamlarını yaparak belediyecilik olmaz. Vicdanlarını ellerine koysunlar bu hayvanlara yardım etsinler. Ölen hayvanların bir an önce oradan kaldırılması gerekiyor. Oranın bakımının, temizliğinin yapılması ve o hayvanlara yiyecek içecek yardımı sağlanması gerekiyor” dedi.


HURDACI’NIN VİCDANI SIZLADI
Hayvan barınağına gittiğinde orada 6 köpeğin bulunduğunu söyleyen Çelik, köpeklerden ikisinin ölmüş olduğunu ve diğer köpeklerin ise ölü halde yatan köpekleri yediğini söyledi. Barınağın kapısını açarak açlıktan ölmek üzere olan köpekleri barınağın dışına çıkardığını söyleyen Çelik, “Kapıları kapalı dışarıya da çıkamıyorlar, suları da donmuş. Bu nasıl bir sorumsuzluk” diyerek isyanını dile getirdi. Duyduğu vicdan rahatsızlığı karşısında mezbahaneye giderek atık etlerden toplayıp kendi imkânlarıyla hayvanları doyurmaya çalıştığını söyleyen Çelik, “Bu imkânlarımla ben bunu yapabiliyorsam imkânı olan insanlar elini vicdanlarına koysunlar yardım yapsınlar. ” dedi.

 Haber Kaynağı: http://www.gumuskoza.com.tr/bu-nasil-bir-vicdandir.html

man manş manşet




Yorumlar (2)
Belkıs gökçen 9 yıl önce
Şiddetle kınıyorum göya müslümanız elhamdülillah diyorlar nasıl müslümanlık bu üç aylarda size öyle beddua ediyorumki Allah gün yüzü göstermesin onlardan beter olun nasıl vicdansızlık bu yazıklar olsun Allahından bulun inşallah
Minel erdem 8 yıl önce
Suruya vak siz ne bicim insanlarsiniz ya bu yeryuzu bi tek bize mi ait nasil raha uyuyosunuz hayvankar aclik dan birbirini yemis Allahim bu ne bicim is bunkar icin devletin ayirdigi butceler nereye gidiyor su hayvanlara bi bakin ya
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45