banner333

banner309

Gümüşhane Belediyesi, hayvan bakımına çözüm buldu!

Gümüşhane’de uzun zamandır gündemde olan Şehir Merkezi’nde hayvan bakımı konusuna Gümüşhane Belediyesi çözüm bulmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Gümüşhane 04.12.2016, 18:55 04.12.2016, 18:58
Gümüşhane Belediyesi, hayvan bakımına çözüm buldu!
banner400
Gümüşhane’de uzun zamandır gündemde olan Şehir Merkezi’nde hayvan bakımı konusuna Gümüşhane Belediyesi çözüm bulmak için çalışmalarını sürdürüyor.
Kent merkezindeki hayvan sahipleri ile belediye binasında yaptığı toplantıda kendilerine 30 Nisan’a kadar süre tanıdıklarını belirten Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, “Kent merkezinde hayvan bakımı için yapılacak ahırlarda bu hizmeti tüm hayvan sahiplerine vereceğiz. Artık 30 Nisan’dan itibaren şehirdeki hayvan ahırlarını ortadan kaldıracağız. Hayvan sahipleri yazın köylerine götürdükleri hayvanlarını kış aylarında bizim yapacağımız ahırlarda bakabilecekler. Bu çalışmayı yapıyoruz. Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı Gümüşhane İl Müdürlüğümüz ile koordineli olarak proje çalışmalarına başladık. Bakanlıktan destek alabilirsek onların öncülüğünde, alamazsak da Gümüşhane Belediyesi olarak kendi kaynaklarımızdan projeyi hayata geçireceğiz. Bu proje de bize özgü bir proje olacak” dedi.
Hayvan sahipleri ile yaptığı toplantı ile ilgili bilgiler veren Çimen, “Gümüşhane’de yaklaşık 75 ila 100 arasında bu tür ahır vardı. Bu ahırlardan bir kısmı kapandı. Bir kısım vatandaşımız bu işi terk etti. Ancak bazılarında 5-10 hayvanın bulunduğu hala 50’ye yakın ahır var. Hayvan sahipleri ile kent merkezinde kanunla yasaklanmış konu hakkında görüştük. Onlarla neler yapabileceğimizi, nasıl bir yol izlememiz gerektiğini konuştuk. Sonuçta böyle bir proje geliştirdik. Onların da durumlarını dikkate alarak çözüm noktasında çalışmalara başladık” diye konuştu.
Toplantı sırasında hayvan sahiplerinin neredeyse tamamına yakınını tanıdığını fark ettiğini kaydeden Çimen, “Gümüşhane adeta bir aile gibi. Herkes herkesi tanıyor. Herhangi bir ayrım yapmadan biz ahırlar konusundaki sıkıntımızı onlarda hayvanları ile ilgili düşüncelerini paylaştı. Öyle insanlar var ki, bize; ‘Hayvanlarımı elimden alırsanız ben yaşayamam”, “Ben yalnızlığımı onlarla paylaşıyorum”, “Bu hayvanlardan elde ettiğim gelir ile geçimimi sağlıyorum. Çocuklarımı okutuyorum”, “Bu hayvanların sütünü satarak eşimden para istemek durumunda kalmıyorum. Bir yere gittiğimde çoluğuma çocuğuma alacaklarım için sıkıntı çekmiyorum. Kendi kazancımı kendim harcıyorum” şeklinde konuşuyorlar. Bu insanlar bizim insanlarımız, kardeşimiz, akrabamız, eşimiz, dostumuz. Onların bu durumlarını da göz önünde bulundurarak böyle bir çözüm ürettik” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09