banner333

banner309

Gümüşhane Belediye Meclisinde üye tartışması

Belediye Başkanı Ercan Çimen başkanlığında Meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda, İmar Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu, Kültür, Turizm ve Ulaştırma Komisyonu ile Yardım Komisyonu üye seçimleri gündem maddeleri görüşüldü.

Gümüşhane 10.04.2014, 15:42 11.04.2014, 14:10
Gümüşhane Belediye Meclisinde üye tartışması
banner400
Gümüşhane Belediye Meclisi Nisan ayı toplantıları devam ediyor.

Belediye Başkanı Ercan Çimen başkanlığında Meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda, İmar Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu, Kültür, Turizm ve Ulaştırma Komisyonu ile Yardım Komisyonu üye seçimleri gündem maddeleri görüşüldü.
Toplantının açılışında konuşan Çimen, bu komisyonların 5 kişiden oluşacağını ve üyelerin 4+1 şekilde dağılacağını belirterek, “AK Parti grubundan 4, MHP gurubundan 1 üye seçilecek. Üye seçimleri için Belediye’nin bugüne kadar komisyonlara üye seçimi için yaptığı sistem ile yapacağız. Seçimlerin bu şekilde yapıldığını Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’ne bu durumu bildireceğiz. Eğer ortada bir yanlışlık varsa daha bunu daha sonra düzeltiriz. Şuanda bunu 4+1 yapacağız. Bir aylık bir süremiz var. Eğer yanlış ise düzeltiriz ve komisyonlarda üye sayıları 3+2 olarak belirlenir” dedi.
Çimen’in açıklamalarının ardından söz alan MHP grup başkanvekili Vedat Soner Başer, haklarının gasp edildiğini ifade ederek, “Üyelerin dağılımı ne bizim nede sizin hesabınıza göre yapılmaz. Bizim elimizde Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nün bu konuda yazdığı yazılar var. Mahkeme kararları var. Biz bu konuyu araştırdık. Üzerinde durduğumuz bir konu. Neye göre 4+1 yapılacak. Şimdi 3+2 yapalım. Yine Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’ne bildirilsin. Eğer yanlışlık varsa 4+1 olur. 3+1’de olabilir. Bunda bir sıkıntı yok. 2 AK Parti’den 1 MHP’den üye olabilir. Burada bir hak gaspı var. 2+1 yapalım. Bu kararı sizin verme yetkiniz yok. Bizi komisyonlara hiç koymayın gidip hak arayalım. Bu mantık doğru mantık değil. Şuanda yaptığımız olay gayri yasal bir olaydır. Biz buna katılmıyoruz. Bu şekilde oluşturulmasının imkanı yok” diye konuştu.
Konuşmaların ardından İmar Komisyonu’nun 5 kişiden oluşması teklifi oy birliğiyle kabul edildi.
Yapılan oylamanın ardından komisyonlara üye seçimine geçildi.
AK Parti grup başkanvekili Metin Şeker, İmar Komisyonu için AK Parti Belediye Meclisi üyeleri Cengiz Atalay, Osman Yılmaz, Mehmet Ceylan ve Metin Şeker’i aday gösterdiklerini belirtti.
MHP grup başkanvekili Başer de, komisyonlara aday göstermediklerini belirterek, “Milletin bir kısmının hak gaspı olmuştur. Hak gaspı olan bir komisyona üye göstermemizi bizden beklemeyin. Milletin bir bölümünün hakkı elinde alınmıştır. Bu komisyonlar gayri yasaldır. Bu meclisin yaptığı da gayri yasaldır” dedi.
Belediye Başkanı Çimen de, “Ben belediyenin bana vermiş olduğu hesaplamaya göre hareket etmek zorundayım. Bundan yanlışlık varsa ilgili yerlere sorup düzelteceğiz. Komisyonlara üye göstermek zorundasınız” diye konuştu.
Çimen’in bu açıklamasının üzerine Başer, “Kanunsuz bir ortamda ne kanunundan bahsediyorsunuz” dedi.
Bunun üzerine Çimen, “Kanunsuz ortam olduğunu neye göre diyorsunuz. Ben bu tabloya göre hareket etmek zorundayım” dedi.
Başer’in Çimen’e “Size bu tabloyu belediyenin hangi birimi verdi” diye sormasının ardından Çimen, “Siz bunu şimdi irdeleyemezsiniz. Bu şekliyle kim verdi diyemezsiniz” dedi
Başer de, “Nasıl irdeleyemeyiz. Bunu hangi kanuna göre yaptığınızı açıklamak zorundasınız” dedi.
Çimen de, “Belediye kanununa göre yapıyorum” cevabını verdi.
Başer ise, “Biz haklarımızı ve sizin yetkilerinizi biliyoruz. Şuanda yaptığınız yetki aşımıdır” demesi üzerine Çimen, “Yetki aşımı söz konusu değil” dedi.
Tartışmanın ardından AK Parti grup başkanvekili Metin Şeker, İmar Komisyonu üyeliği için AK Parti Belediye Meclisi üyeleri Cengiz Atalay, Osman Yılmaz, Mehmet Ceylan ve Metin Şeker ile MHP Belediye Meclis Üyesi Şükrü İlhan’ı aday gösterdiklerini belirtti.
Yapılan oylamada İmar Komisyonu’na söz konusu üyeler oy çokluğuyla seçildi.
Plan ve Bütçe Komisyonu’na ise, AK Parti grup başkanvekili Şeker, AK Parti Belediye Meclisi üyeleri Mehmet Ceylan, Teyyar Demirel, Yusuf Demir, Yasin Bal ve MHP Belediye Meclis Üyesi Nedim Yalçın’ı aday gösterdi.
Yapılan oylamada İmar Komisyonu’na söz konusu üyeler oy çokluğuyla seçildi.
Başkan Çimen, daha sonra Kültür, Turizm ve Ulaştırma Komisyonu’nun 3 kişilik üyelerden olması ve görev süresinin bir yıl ile sınırlandırılmasını teklif etti.
Çimen’in teklifi oy birliğiyle kabul edildi. ,
Bu komisyona AK Parti grup başkanvekili Şeker, AK Parti Belediye Meclis üyeleri Cengiz Atalay ve Yasin Bal’ı aday gösterdiklerini belirtirken, MHP grup başkanvekili Başer de, Abdullah Çimen’i aday gösterdiklerini kaydetti.
Yapılan oylamada söz konusu üyeler oy birliğiyle seçildi.
Yardım Komisyonu’na ise, AK Parti Belediye Meclis Üyeleri Teyyar Demirel ve Şükriye Karabulut Orhan ile MHP Belediye Meclis üyesi Şükrü İlhan oy birliği ile seçildi.
Öte yandan Yönetimler Birliği, Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği, Tarihi Kentler Birliği, Türkiye Belediyeler Birliği ve Bayburt Katı Atık Yaptırma ve İşletme Birliği üye seçimleri Meclis Toplantıları’nın ikinci gününde yapıldı.
Yerel Yönetimler Birliği üyeliğine AK Parti Belediye Meclisi Üyesi Metin Şeker, Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği, Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği üyeliğine AK Parti Belediye Meclisi Üyesi Teyyar Demirel, Tarihi Kentler Birliği üyeliğine AK Parti Belediye Meclisi Üyesi Cengiz Atalay, Türkiye Belediyeler Birliği üyeliğine AK Parti Belediye Meclisi Üyesi Yusuf Demir ve Bayburt Katı Atık Yaptırma ve İşletme Birliği üyeliğine AK Parti Belediye Meclisi Üyeleri Şükriye Karabulut Orhan ile Yasin Bal oy birliğiyle seçildi.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39