banner333

banner309

Gümüşhane Anayasa Platformu Kuruldu

Yeni ve Sivil Anayasa çalışmalarına destek sağlamak ve Gümüşhane’deki faaliyetlerin koordinasyonunu gerçekleştirmek amacıyla Gümüşhane Anayasa Platformu kuruldu.

Gümüşhane 05.06.2016, 11:10 05.06.2016, 11:13
Gümüşhane Anayasa Platformu Kuruldu
banner400
Yeni ve Sivil Anayasa çalışmalarına destek sağlamak ve Gümüşhane’deki faaliyetlerin koordinasyonunu gerçekleştirmek amacıyla Gümüşhane Anayasa Platformu kuruldu.


Yeni ve sivil Anayasa’nın yapımı aşamasında sivil iradenin önemine dikkat çeken platform üyeleri, bundan sonraki süreçte herkesi ve her kesimi sürece dahil etmek istediklerini belirterek, tüm kesimlerin bu konuda gerekli hassasiyeti göstereceklerinden kuşku duymadıklarını dile getirdiler.


Gümüşhane Anayasa Platformu Başkanlığını yürütecek olan Av. Metin Aslan, “Uzun süredir yeni Anayasa konusunda toplumda oluşan beklentilerin karşılanmasına yönelik ciddi çalışmalar oldu. Üzülerek belirtmeliyim ki, sivil iradenin isteği doğrultusunda bir Anayasanın yapılması konusunda somut netice alınamadı. Şimdi yeni bir sürece girdik. İlk defa sivil iradenin kendi isteği ve beklentileri doğrultusunda yeni bir Anayasa hazırlanması hususunda güzel bir iklim oluştu. Bizler de Gümüşhane’den bu sürece katkı sağlamak düşüncesiyle bir araya gelerek ilk adımı atmış olduk. Elbette ki yapılacak olan Anayasa hepimizin haklarını ihtiva edecektir. Devletin nesne, milletin özne olduğu bir yapım sürecini sivil akılla işleterek yaşayan, kendini unutturan, çözümü kolaylaştıran ve 'İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın' temelli yönetim ahlakına dayanan bir anayasa yapmaya odaklanmalıyız. Böyle bir Anayasayı birlikte yapmak, toplumsal sözleşmemizi hep birlikte oluşturmak için 2 ay önce başlatmış olduğumuz Gümüşhane Anayasa Platformunu kurmuş bulunmaktayız. Yeni Anayasa da benim de katkım olsun, benim de bir miktar tuzum olsun diyen herkesi platformumuza katılmaya ve katkı sunmaya bekliyoruz. Çağrımıza şuana kadar birçok STK ve Kanaat önderinden tam destek geldi. Hepsine de duyarlılıklarından ötürü teşekkür ediyoruz” diye konuştu.


Ülkemizde Yeni Anayasa çalışmalarının fiilen başladığını anımsatan Gümüşhane Anaya Platformu Başkanı Av. Metin Aslan, “Yapılacak yeni Sivil Anayasaya Gümüşhane halkının her zamankinden daha fazla katkı koyacağına inanmaktayız. Gümüşhane Anayasa Platformu olarak ilimizde tüm kesimlerin kapısını çalıp, tüm ilçe ve köylerimizi ziyaret ederek ‘Yeni Anayasa İçin Hep Birlikte’ sloganıyla çıktığımız bu yolda oluşturacağımız sinerji ile şehrimizin Yeni Anayasaya en yüksek oranda destek sağlayan iller arasında yer alacağından kuşku duymuyoruz” dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46