banner333

banner309

Gümüş Otel’in satışı yeniden gündemde

Gümüşhane İl Genel Meclisi’nin geçtiğimiz Pazartesi günü başlayan Temmuz ayı toplantıları devam ediyor.

Gümüşhane 15.07.2016, 16:58 15.07.2016, 16:59
Gümüş Otel’in satışı yeniden gündemde
banner400

Meclis Başkanı Şerif Bayraktar başkanlığında yapılan ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan’ın da katıldığı toplantıda Tekke köyü sınırları içerisinde 151 ada 5 parselde yapımı planlanan Spor Köyü için gündeme gelen imar planı konusu görüşüldü.

 

Daha önce Belediye olan Tekke köyünde hazırlanan imar planı nedeniyle güncelleme gereken konu İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

 

MECLİS İLK KEZ TATİL YAPMAYACAK

 

Meclis gündeminde yer alan İl Genel Meclisi’nin tatil ayının belirlenmesi maddesinin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda gündem maddesi üzerine söz alan İl Genel Meclisi üyeleri zaten komisyon çalışmaları haricinde ayda 5 gün görev yaptıklarını belirterek, bu yıl tatil kullanmak istemediklerini beyan etti. Bunun üzerine yapılan oylama ile Gümüşhane İl Genel Meclisi ilk kez yıl içerisinde tatil yapmayacak olan kararını aldı.

 

GÜMÜŞ OTEL’İN SATIŞI KONUSU

 

Gündem maddeleri arasında yer alan bir diğer konu ise kent merkezindeki mülkiyeti İl Özel İdaresine ait, özel bir işletmeci tarafından çalıştırılan Gümüş Otel’in satışı, kiralanması veya farklı bir şekilde değerlendirilmesi hakkındaki teklif yazısı oldu.

 

“KONUNUN KAMUOYUNDA DA TARTIŞILARAK EN DOĞRU KARARIN VERİLMESİ GEREKİYOR”

 

Hasanbey Mahallesinde bahçesi ve otoparkıyla toplam 2 bin 665 metrekare alana kurulu tesisin sözleşmesinin 31 Ağustos 2016 tarihinde sona ereceğini belirten İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, “Burayı nasıl değerlendirebiliriz konusunda daha önce de birçok kez konu istişare edildi. Şehrin merkezinde böyle bir yer yok. Hatta Polisevi, İl Genel Meclisi binasıyla birlikte ada bazlı değerlendirilme yapabilir miyiz? Bunun da çalışmasını yapmak istiyoruz. İlimizin plakasına da vurgu yapacak şekilde 29 katlı bir proje olabilir mi?  İl Genel Meclisiyle birlikte toplam 4 dönüme yakın bir alanımız var burada. Otel şuandaki talebi karşılayacak kapasitede değil. O nedenle büyük ve özel bir proje düşünmeliyiz. Uzun yıllar bu şehre gelir getirecek bir proje hazırlamalıyız. Konunun kamuoyunda da tartışılarak en doğru kararın verilmesi gerekiyor” dedi.

 

“TURİZMİN GÜNDEM OLDUĞU BİR DÖNEMDE YANLIŞ BİR KARAR BURANIN ZAYİ OLMASINA NEDEN OLUR”

 

Son iki yıldır şehrin en önemli gündem maddesinin “turizm” olduğuna vurgu yapan İl Genel Meclisi üyeleri ise “İki yıldır hep turizm diyoruz. İlimiz ve bölgemizin geleceğini turizme endeksledik. Böyle bir yerin mutlaka turizme kazandırılması gerekiyor. Güzel bir proje ile şehrimize güzel bir tesis kazandırılmalı. İlimizin güzelliklerini, tarihi ve doğal değerlerini ancak böyle bir projenin yapılması ve hayata geçirilmesiyle mümkün olabileceğini düşünüyoruz. İyi istişare ederek çok güzel düşünerek bir karar verilmesi gerek. Yanlış verilecek bir karar buranın zayi olup gitmesine neden olacak. Hem turizme dayalı, hem de otoparkı AVM’siyle halkımızın nefes alabileceği ada bazlı bir alan ortaya çıkarmalıyız.” ifadelerini kullandı.

 

EKSPERTİZ ÇALIŞMASI YAPILDI

 

Alanda ekspertiz çalışması yaptırdıklarını dile getiren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan ise burayla ilgili kiralama, satılma veya yap-işlet devret modelinin uygulanmasıyla ilgili kararın İl Genel Meclisi tarafından verileceğini, karara göre Gümüşhane ve idare adına en verimli projenin hayata geçirileceğini hatırlattı.

 

Gündem maddesi daha sonra yapılan oylama sonucunda daha geniş istişare edilmesi ve kamuoyunda tartışılması için Ağustos ayında yapılacak olan toplantılarda görüşülmek üzere Plan ve Bütçe ile Eğitim, Kültür, Spor ve Sosyal Hizmetler Komisyonuna havale edildi.

 

Toplantı çocuğunun düğün davetiyelerini meclis üyelerine sunmak üzere İl Genel Meclisine gelen eski Belediye Başkanı ve 25.dönem Milletvekili Mustafa Canlı’nın selamlama konuşmasının ardından sona erdi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45