banner333

banner309

GGA'nin bu haftaki konuğu Prof.Dr.Osman KÖSE oldu.

Gümüşhaneli Bürokratlar Derneği (GÜBDER) çatısı altında faaliyetlerine devam eden, Gümüş Gelişim Akademisi (GGA)'nin bu haftaki konuğu Polis Akademisi Başkan Yardımcısı Gümüşhaneli hemşehrimiz Prof.Dr.Osman KÖSE oldu.

Gümüşhane 10.12.2016, 21:48 10.12.2016, 21:51
GGA'nin bu haftaki konuğu Prof.Dr.Osman KÖSE oldu.
banner400
Gümüşhaneli Bürokratlar Derneği (GÜBDER) çatısı altında faaliyetlerine devam eden, Gümüş Gelişim Akademisi (GGA)'nin bu haftaki konuğu Polis Akademisi Başkan Yardımcısı Gümüşhaneli hemşehrimiz Prof.Dr.Osman KÖSE oldu. Üç dönem Ak Parti'den Gümüşhane Milletvekili Aday Adayı olan Gümüşhane Kürtün doğumlu olan KÖSE, halen Polis Akademisi Başkan Yardımcılığı görevinde bulunuyor.


Adı Gümüşhane Üniversitesi Rektörlüğü içinde geçen Prof.Dr.Osman KÖSE bu hafta GGA "Gençlerle Başbaşa" programının konuğuydu. Sayın KÖSE, programda Kamuoyunu ilgilendiren bir çok konuda önemli bilgiler verdi. Göreve geldiklerinde emniyet teşkilatının eğitim bölümlerinde malum yapının %98'lere varan bir hakimiyetinin söz konusu olduğunu bildirdi ve bu nedenle çok köklü ve neredeyse silbaştan yeni bir teşkilat oluşturulması gerekliliğinden mütevellit kısa zamanda pratik çözümlerle bir taraftan bu yapının hızlı tasviyesine paralel olarak,  güvenlik zaafiyeti oluşmaması için hızlı ve o kadar da dikkatli bir güvenlik teşkilatı oluşturmak için, köklü değişiklikler yaptıklarını söyledi.


 Bütün dikkatli mücadeleye rağmen toplumun hücrelerine kadar nüfuz etmiş bu yapıyı tamamen tasviye etmek bir hayli zaman alacaktır. Bu yapıyla mücadele noktasında kararlı hükümetler geldiği kabulüyle on yıllar sürebilecek bir mücadele sonucunda, ancak bu tarihin en kaotik terör örgütünden kurtulunabileceğini, bunun için sürecin çok dikkatli ve kararlı bir şekilde yürütülebilmesi gerektiğini söyledi.


Gümüşhane Üniversitesi Rektörlük müracaatını yaptığını. Kendisi ile birlikte YÖK'e 15 Akademisyen'in daha G.Ü Rektörlük müracaatında bulunduğunu, YÖK ve nihai olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın bir iki hafta içinde yetkileri dahilinde bu atamalar yapacağını umuyor ve bekliyorum. Memleketimiz ve ülkemiz hakkında hayırlısı ne ise o olsun, dedi.


Daha sonra soru-cevap kısmında sorulan bir soru üzerine Rektör olması halinde şehrin tüm aktörleri ile istişare mekanizmasını kullanarak ve aynı zamanda akademik aklıda devreye sokarak şehrin geleceğini en ileri seviyede şekillendirmek istediklerini söyledi. Rektörlük için çalışan ve üreten akademisyenlerle çalışmak, dinamik bir ekip oluşturmak düşüncesi içerisindeyim, dedi.

 
Program sonunda GÜBDER  ve GGA Başkanı Erol TEKÇE yaptığı teşekkür konuşmasında: Osman Hocamız çok değerli bir akademisyen ve iyi bir dost, emniyet teşkilatı içerisinde bir çok hemşehrimize destek olmuş onların haklı ve meşru tüm taleplerinde elinden geleni yaptığına şahit olduğunu ve olmaya devam edeceğinden hiç şüphesinin olmadığını söyledi. Başkan TEKÇE, Rektör olması halinde de Gümüşhane'ye hayırlı ve güzel hizmetler vereceğine yürekten inanıyorum, bilvesile kendisine bu hizmet yarışında şimdiden başarılar diliyorum, dedi.


Başkan TEKÇE tarafından kendilerine günün hatırası olarak  Gümüşanevi Külliyatı takdim edildi.
    

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11