banner333

banner309

Gençlik ve Spor Bakanlığı yepyeni bir projeye imza attı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı yepyeni bir projeye imza attı.

Gümüşhane 25.04.2017, 18:44
Gençlik ve Spor Bakanlığı yepyeni bir projeye imza attı.
banner400

Türkiye’nin 2023 hedefleri doğrultusunda bilişimde tüketen değil üreten nesillerin yetişmesi için Gençlik ve Spor Bakanlığı yepyeni bir projeye imza attı.

Konya’da Eğitmenlik Eğitimi Verildi

Türkiye’nin 81 ilinin Gençlik Merkezlerinden gelen bilişim sorumlularına Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Uluslararası Gençlik Akademisi’nde 18-28 Nisan tarihleri arasında uzman eğitmenler tarafından eğitmen eğitimi verilmeye başlanıldı.

Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Uluslararası Gençlik Akademisi’nde gerçekleştirilen eğitime Gümüşhane’den, Gençlik Merkezi Liderlerinden Onur Yayla ve gönüllü genç olarak Sinan Uçar katıldı.

Üreten Bir Nesil Yetiştirilmek Amaçlanıyor

Proje kapsamında gençlere algoritma, programlama, problem çözme ve analitik düşünme yeteneği, sayısal zeka ve ürün geliştirme deneyimi kazandırılması hedefleniyor. Dünya’nın tüm gelişmiş ülkelerinde erken yaşta kodlama eğitimlerinde kullanılan materyaller ve yerli kodlama eğitimi platformunun da içinde yer alacağı genişletilmiş bir müfredat ile genç simalara yenilikçi ve üretkenliklerini artıracak bir eğitim programı sunuluyor.

8 Mayıs-24 Haziran Tarihlerinde Gümüşhane’de Eğitimler Başlanacak

Konya’da eğitim alan Gümüşhane Gençlik Merkezi Lideri Onur Yayla ve gönüllü öğrenci Sinan Uçar 8 Mayıs -24 Haziran tarihleri arasında Gümüşhane’deki gençlere eğitim verecek. Tüm Türkiye’de aynı zamanda başlayacak olan eğitimlerin sonunda en iyi 100 öğrenci seçilerek onlara bilişim uzmanları tarafından, yaz döneminde ileri düzey yazılım geliştirme ve siber güvenlik eğitimleri verilecek. 3 Hafta sürecek kamp programı ardından başarılı öğrencilere sertifika verilecek ve bu öğrenciler için TÜBİTAK ve BİLSEM kurumlarına referans mektubu yazılacak.

“Geleceğe Yön Verecekler”
Gerçekleştirilen proje hakkında konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Kod Adı 2023” projesi ile gençlerin, her biri alanında uzman eğitmenler tarafından verilen eğitimlere katılarak, yeteneklerini geliştirme ve ilgi alanlarının üzerine eğilme fırsatı bulacaklarını belirterek, “Türkiye’nin geleceğini aydınlatacak yenilikçi fikirler buradan çıkacak ve geleceğe yön verecek” dedi.

Bakan Kılıç, “Dünyada her alanda çok hızlı bir değişim yaşanıyor. Gençlerimizin çağın gerisinde kalmaması için çalışmalar yapıyoruz. Gençlerin, her biri alanında uzman eğitmenler tarafından verilen eğitimlere katılarak, yeteneklerini geliştirme ve ilgi alanlarının üzerine eğilme fırsatı bulacaklar” ifadelerini kullandı.

“Dünya Her Alanda Değişiyor”

Dünyada her alanda olduğu gibi teknoloji ve bilişim alanında da son derece hızlı bir değişim yaşandığına işaret eden Bakan Kılıç, “Gençlerimizi iyi eğitir, teknolojik anlamda donanımlı hale getirirsek, içlerindeki girişimci ve yaratıcı ruhu desteklersek bu genç nüfus bizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşıyacaktır. Bu eğitimlerin ardından inanıyorum ki Türkiye’nin geleceğini aydınlatacak yenilikçi fikirler buradan çıkacak ve geleceğe yön verecek” diye konuştu.

Bakan Kılıç sözlerini şöyle tamamladı: “2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize hep beraber çok daha güçlü bir şekilde yürüyeceğiz. Yarının büyük Türkiye’sinin emanetçisi gençlerimizi pırıl pırıl yetiştirmek, geleceğin yöneticileri olacak gençlerimizi, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmaları yönünde eğitim almaları gayretiyle hareket ediyoruz.”

Gümüşhane’de 4 Ana Başlıkta Eğitim Verilecek

Gümüşhane Gençlik Merkezi Beytullah Cebel ise konu ile ilgili gazetemize yaptığı açıklamada ‘Kod Adı 2023’ adlı projenin anlamının çok büyük olduğunu vurgulayarak, “Gençlerin yeni Türkiye'ye her alanda katkı vermesi gerekiyor. Gençlik Liderimiz Onur Yayla ve gençlik merkezimizin gönüllü öğrencilerinden Sinan Uçar ise Gümüşhane’de ki gençlerimizi yetiştirmek için Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Uluslararası Gençlik Akademisi’nde gerçekleştirilen eğitime katılarak, Kodlama, Scratch, App-Inventor, Robotik-Elektronik ve Web programları konularında temel eğitimleri aldı” ifadelerini kullandı.  

“En İyi 100 Öğrenci Arasında Olmak İstiyoruz”

Cebel, “Bakanlığımızın gerçekleştirdiği proje ile her eğitim döneminde yaklaşık 2 bin öğrenciye eğitim verilmesi ve yılda ortalama 20 bin öğrencinin eğitilmesini bekleniyor.  İlimizde gerçekleştirilecek eğitimler ile Türkiye genelinde en iyi 100 öğrenci arasında bizden de öğrencilerimizin olmasını istiyoruz. En iyi 100 öğrencilerimiz olursa alanında uzman kişiler tarafından kamp programına alınacak ve burada üst düzey bir eğitim alacaklar” dedi.

Cebel daha sonra şunları kaydetti: "Gençlerimizin teknoloji, bilim, spor gibi kendilerini geliştirecek uğraşlarla meşgul olması gerekiyor. 8 Mayıs-24 Haziran tarihlerinde gerçekleştireceğimiz eğitimlere yoğun bir talep bekliyoruz. Çünkü ülkemizin hedefleri büyük ve bu hedeflere gençlerimiz ile ulaşabiliriz. Ailelerin bu konuda hassasiyet göstereceğinden eminim.”

Sinan Uçar

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38