banner333

banner309

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan Meclis’e bilgi verdi

20 MİLYON TL’LİK SPOR KÖYÜ’NÜN TEMELİNİ 2017 YILINDA ATMAK İSTİYORUZ

Gümüşhane 02.08.2016, 08:31 02.08.2016, 08:32
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan Meclis’e bilgi verdi
banner400

  Gümüşhane İl Genel Meclisi’nin Ağustos ayı toplantıları Meclis Başkanı Şerif Bayraktar başkanlığında yapılan ilk toplantıyla başladı.

Meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantının başlangıcında yaptığı konuşmada 15 Temmuz 2016 tarihinde iç ve dış hainlerin gerçekleştirmek istediği haince darbe girişiminin aziz milletin vakurlu duruşu sayesinde atlatıldığını söyleyen Meclis Başkanı Şerif Bayraktar, “Bu saldırıda birçok şehidimiz ve gazimiz olmuştur. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyoruz” dedi.

 

“BU MİLLET DÜNYA TARİHİNE VATAN, MİLLET, EZAN VE BAYRAK SEVGİSİNİ BİR KEZ DAHA GÖSTERMİŞ OLDU”

 

“Bu millet inşallah böyle bir hain planla bir daha karşı karşıya kalmaz” temennisinde bulunan Bayraktar, “Bir daha kimse böyle haince birşeyi aklından bile geçiremeyecek. Bu milletin göstermiş olduğu büyük refleks hiçkimsenin bir daha aklından böyle bir şey geçirmesine müsaade etmeyecektir. Bu millet dünya tarihine vatan, millet, ezan ve bayrak sevgisini bir kez daha göstermiş oldu. Yaklaşık 15-16 gündür meydanlarda demokrasi nöbeti tutmaktadır, hiç bıkmadan usanmadan, büyük bir şevk ve azimle. Dünya tarihinde böyle bir örnek yoktur. Bu milletin büyüklüğü birkez daha ispat edilmiş oldu. Bu sadece Türkiye’yi ilgilendiren bir durum değildir. Dünya mazlumlarının gözü-kulağı Türkiye’de. Bütün dünya mazlumları da aynı duyguları yaşamaktadırlar. Ben bu hainleri nefretle kınıyorum. İnşallah ülkemiz bir daha böyle birşeyle karşı karşıya kalmaz” diye konuştu.

 

Toplantıda daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde kullanılmak üzere İlçe Özel İdarelerine ödenek aktarılması teklifi görüşüldü ve madde oy birliğiyle kabul edildi.

 

Geçtiğimiz ay Meclis gündemine gelen merkez Akçakale köyü 128 ada 15 parselde bulunan taşınmaza ait imar planı konusu İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Hüseyin Güvendi tarafından meclis üyelerine aktarıldı. Komisyonun planla ilgili uygun görüş belirtmesinin ardından yapılan oylamada gündem maddesi kabul edildi.

 

Meclis toplantısına katılarak kurumunun il genelinde yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan ise Meclis kürsüsünden darbe girişimini kınayarak sözlerine başladı.

 

Aslan, darbe girişiminin ardından yatırımların tam gaz devam ettiğini, bu yıl 5 ihaleyi yaparak projeleri hayata geçirdiklerini söyledi.

 

“20 MİLYON TL’LİK SPOR KÖYÜ’NÜN TEMELİNİ 2017 YILINDA ATMAK İSTİYORUZ”

 

12 Ağustos tarihinde Kürtün sentetik saha, soyunma odaları ve bin kişilik portatif tribünün ihalesinin yapılacağını, Kelkit ilçesinde geçtiğimiz ay ihalesi yapılan bin kişilik betonarme uzay tribünün inşasının başladığını, 9 Temmuz’da Torul Gençlik Merkezi’nin ihalesinin ve yer tesliminin yapıldığını ve kısa sürede temelinin atılacağını belirten Aslan, Tekke köyünde yapımı planlanan spor köyü çalışmalarıyla ilgili şu bilgileri aktardı: “Spor köyü ile Türkiye’de bir ilki de gerçekleştirmiş olacağız. Projenin tamamı yaklaşık 20 milyon TL. Buraya Samsun Mustafa Dağıstanlı spor salonunun aynısı yapılacak. Altı antrenman salonları, üstü bin 500 kişilik spor salonu olacak. 2016 yatırım programına alındı. 40 dönüme yakın bir alanda uygun olmayan alan var. Bakanlık nezdinde çözümü için uğraşıyoruz ve kısa süre içerisinde sonuç alacağımızı umuyoruz. 2016 yılının sonuna doğru ihalemizi yapıp yeni yılla ilgili temelini atmayı istiyoruz.”

 

GÜMÜŞHANE TARİHİNDE İLK KEZ AYNI YIL İÇERİSİNDE 2 SPORCU OLİMPİYATLARA KATILACAK

 

Kamuoyunda Gümüşhaneli milli atlet Ercan Muslu’nun Rio Yaz Olimpiyatlarına katılmasıyla ilgili “Gümüşhane’de 52 yıl aradan sonra olimpiyatlara katılan sporcu” şeklinde yayınlanan haberlere düzeltme de yapan Aslan, “İlimizden Göksay Demirhan 1988 olimpiyatlarına gitmişti. Bu konuda düzeltme yapalım. Ercan Muslu ilimizin üçüncü olimpiyat sporcusu. Dördüncü sporcumuz da yolda. Mihriban Kaya da paralimpik olimpiyatlarında ülkemizi ve ilimizi temsil edecek. Yani 2016 yılında tarihinde ilk kez Gümüşhanemiz iki sporcuyla ilimizi ve ülkemizi temsil edecek” diye konuştu.

 

SOSYAL MEDYA ELEŞTİRİLERİNE CEVAP

 

Sosyal medyada bazı kişilerin Ercan Muslu’yu Gümüşhane olarak teşekkür etme ve kucaklama hakkı olmadığı yönünde mesajlar yazıldığını ifade eden Aslan, bu mesajları şiddetle kınayarak, “Bir Ercan’ı hiç masum ve mazlum bırakmadık. Her türlü ihtiyacını karşıladık. Olimpiyat dönüşü de Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde kadrolu antrenör olarak göreve başlayacak” ifadelerini kullandı.

 

ÇİM SAHALARIN BAKIMI İÇİN MAKİNE TALEP ETTİ

 

Ulusal liglerde Gümüşhane olarak 6 takımla mücadele ettiklerini, tesis anlamında problem olmadığını fakat eksikler olduğunu ifade eden Aslan, “İnşallah bunları da en kısa sürede tamamlayacağız. Bu noktada kök havalandırma ve kum eleme makinesine ihtiyacımız var. Çim stadyumlarda bakım için bunlar mutlaka olması gereken makineler. Merkez, Torul ve Köse stadyumlarımızda bu işlemleri yapmamız gerekiyor ki çim yaşasın” dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11