banner333

banner309

Gaziler Onuruna Vali Memiş Tarafından Yemek Verildi

Gümüşhane’de gaziler onuruna Gümüşhane Valisi Okay Memiş tarafından yemek verildi.

Gümüşhane 21.12.2017, 14:21
Gaziler Onuruna Vali Memiş Tarafından Yemek Verildi
banner400

Gümüşhane’de gaziler onuruna Gümüşhane Valisi Okay Memiş tarafından yemek verildi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen organizasyon Ramada Gümüşhane otelinde gerçekleşti.

Programa Gümüşhane Valisinin yanı sıra, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, eşi Gülsen Çimen, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Muhammet Hilmi Avan, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Halil İbrahim Zeybek, İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş, eşi Bilge Karataş, İl Jandarma Komutanı Albay Cezayir Danışan, eşi İlke Danışan, Kelkit Kaymakamı ve Şiran Kaymakam Vekili Naif Yavuz, Köse Kaymakamı Mustafa Duruk, Torul Kaymakamı Ertuğrul Aslan, Kürtün Kaymakamı Ekrem Çeçen, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, kurum müdürleri, il merkezi ve ilçelerden gelen gaziler ve aileleri katıldı.

Yemekte konuşan Gümüşhane Valisi, Türkiye’nin bölünmez bütünlüğü için ülkenin her tarafında büyük bir mücadele verildiğini belirterek, “Ancak güneydoğu da çok daha çetin bir mücadele var. Bu ülkenin bölünmez bütünlüğü için görev yapan, hayatını hiçe sayan bütün askerlerimize, polisimize, korucularımıza, jandarmamıza kolaylıklar diliyorum” dedi.

Türkiye’nin misak-ı milli dışında gönül coğrafyası olan memleketlerde de mücadele eden Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ve Emniyet mensupları bulunduğunu kaydeden Vali Memiş, “Artık sadece misak-ı milli hudutlarını sağlama alarak ülkemizin genel güvenliğini maalesef tesis edemiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin güvenliği Suriye’den, Orta Doğu’dan, Balkanlardan başlıyor. Dolayısıyla siyasetimizle, politikamızla bütün gönül coğrafyamızda ceddimizin hüküm sürdüğü bütün bu coğrafyada da devam ediyor ve ilelebet devam edecek” diye konuştu.

Şehitlerimize ve gazilere minnettar olduklarını dile getiren Vali Okay Memiş, “Sizlere ne söylesek azdır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının yaptığı hizmetleri görünce insan devletiyle gurur duyuyor. Kapımız her zaman ardına kadar açık” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Ercan Çimen ise konuşmasında gazilik ve şehitlik mertebesinin önemine vurgu yaparak, “Yakın tarihte 15 Temmuz hain darbe girişimi oldu. Belki çok geçmişi hatırlamıyoruz. Gazilerimiz Kıbrıs’ı, Kore’yi anlatıyorlar ama biz 15 Temmuz’u yakın zamanda millet olarak beraber yaşadık. Vatan, millet ve bayrak dendiği zaman her şeyin teferruat olduğunu millet olarak hepimiz biliyoruz ve gözümüzü kırpmadan şehit olmak için, o mertebeye ulaşmak için hepimiz koştuk. O olayda çok sayıda gazimiz oldu. Onlara her zaman minnet borcumuz var” dedi.

Başkan Çimen, salonda bulunan gazilere ve ailelere bir gazinin gerçek hikayesini anlatan ve gişe rekorları kıran “Ayla” filmini birlikte Sema Doğan Parkındaki sinema salonunda birlikte izleme sözü verdi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09