banner333

banner309

Eyyüp DEMİREL: Cumhurbaşkanımıza öneri ve taleplerimizi sunduk.

Kamuoyu Bilinçlendirme Derneği Başkanı Eyyüp Demirel: Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a Gümüşhane il, ilçelerimizde, köylerimizde öncelikli olarak yapılmasını planladığımız öneri ve taleplerimizi sunduk.

Gümüşhane 20.11.2017, 13:00
Eyyüp DEMİREL: Cumhurbaşkanımıza öneri ve taleplerimizi sunduk.
banner400

KALKINMAMIZA DESTEK VERECEK ÖNERİ VE TALEPLERİMİZ

1-Tirebolu-Gümüşhane- Erzincan Ağır ve Konvansiyonel Demir Yolu Projesi (yük taşımacılığı) olmazsa olmazımızdır.

2- Gümüşhane il ve ilçeleri Ana okulu, İlk,orta,Üniversite’de Nano Teknoloji Gümüşkod Kodlama Eğitimi Projesi, Yazılım, 100 Teknik Profesör yetiştirilmesi ve Gümüşhane Üniversite öğrenci sayısının 30 bin olmasını istiyoruz.

Gümüşhane il ve ilçelerimiz için ilk ve orta öğretim, Üniversite öğrencileri için Yabancı dil eğitimi, labarotuvar sayısının artırılması, öğretmen ve personel sayısının artırılması, bilgi erişim ve uygun araştırma ortamı için kütüphane hizmeti istiyoruz.

3-Toki tarafından yapılmasını istediğimiz projeler:

(Planlı yeni Gümüşhane kenti kurulmasını istiyoruz)

Tüm Doğu Karadeniz’de en temel sorun arazi kıtlığıdır.Gümüşhane’nin Doğu Karadeniz Kalkınma Merkezi olmasını sağlayabilecek en büyük zenginliği Kuşakkaya arkasına uzanan yaklaşık 1 milyon hektarlık düz arazidir.Çok eskiden yerleşim yeri olan bu bölge unutularak terk edildi.

Kuşakkaya’nın arkasındaki Kabanbaşı mevkiinden Bahçecik yaylasına uzanan bu düzlükler mutlak tarım arazisi değildir ve yapılaşmaya müsait sağlam Jeolojik özelliktedir.

Neredeyse tamamen hazine arazisidir. Ayrıca Doğu Karadeniz’in sanayi yatırımları için yer ihtiyacını karşılayabilir.

İlk ve orta öğretim Eğitim Yerleşkesi, Gümüşhane Şehir stadının yeniden yapılması, yapılması planlan Kelkit Hayvan Organize Sanayi Bölgesi, Can çekişen Gümüşhane ve Torul sanatkarları için Gümüşhane Pirahmet ve İkisu Küçük Karma Sanayi, Trabzon Arsin organize Sanayiden Limana yakın olacak Torul 2.Organize Sanayi (Harmancık),Torul, Kürtün, Köse, Şiran, Kelkit Konut Projeleri, Gümüşhane Merkez Tekke (500 konut) ve Mescitli (500 konut) Tatil köyü projesi

kendi enerji ihtiyaçlarını kendi karşılayacak Güneş Enerji ve Rüzgar ile hizmet verecektir.

5000 yataklı Yaşlı Rehabitilasyon Merkezi (yurt içi ve yurt dışından protokol ile hasta getirilmesi), Ana baba okulları ve aile danışma merkezi , sosyal hizmet rehabitilasyonu projesi, engelli rehabitilasyon merkezi.

Mezire bölgesine otel, Kelkit Gümüşgöze beldesi Tuğla fabrikası projesi, Gümüşhane Merkez ilçe ve Torul ilçemiz arasında tercih yapılması planladığımız 2.Çimento fabrikası,Taş fabrikası, Döküm fabrikası,Maden Cevheri yataklarının değerlendirilmesi için İzabe ve Elektroliz Tesisi fabrikasının kurulmasını istiyoruz.

4- 02.03.2007 tarih ve 26450 sayılı Resmi gazate'de yayınlanarak yürürlüğe giren Türkiye Turizm Stratejisi (2023) projesine Gümüşhane ili Süleymaniye Kış Turizmi Koridoru projesi ilave edilmelidir.Gümüşhane Merkez Şehrin Doğu, batı,kuzey ve güneyine 50.000 m2 eğlence merkezi,Doğa turizmi master planı projesi, Kuşakkaya projesi, Arap Turizm’i Riyad Cidde,Dubai’den turist getirilmesi , Arap turizm’i için Araplara 3.000 konut satışı Şehrimizdeki müteahhitlerin işlerini canlandıracak şehre sıcak para girişini sağlayacaktır.Gümüşhane’nin simgesi olan Canca Kalesinin restorasyonu ve Turizm’e kazandırılması, Aktutan

köyü civarında Zuvarın Meşe Tabiat Parkı Projesi, Krom Vadisi Projesi

Turizm’in can damarı olacaktır.

5- İssizliği önlemek için köye göçü teşvik etmek istiyoruz.Doğu Karadeniz bölgesinin en büyük yaylaları Gümüşhane’dedir.Bu yaylalar tamamen meradır.Ot boyu çok yüksek ve verimlidir.

Gümüşhane ve Torul,Kürtün ilçeleri köyleri küçük baş hayvan teşviki (faizsiz kuzuya kuzu verilmesi gibi) kuzuyu emanet alıp daha sonra yavrulayan kuzulardan verilerek faiz borçlanmasının önüne geçmek en önemli meselelerimizdendir.

Koyunculuk için bütün yaylaları elverişlidir.Her yaylası için 70 bin koyun verilmesini bekliyoruz.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59