banner333

banner309

Evinin, Bakım ve Onarımını Yaptılar

Meslek Lisesi Öğrencileri, Altın Kızların Hayattaki Son Ferdini Unutmadı

Gümüşhane 06.04.2018, 13:36
Evinin, Bakım ve Onarımını Yaptılar
banner400

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Gümüşhane’nin ilk matematik öğretmenlerinden olan Mehmet Ziya Köksal’ın 8 kız çocuğundan hayatta kalan son ferdi Perihan Köksal’ı Karaer Mahallesinde bulunan evinde ziyaret ederek, bakım ve onarım gerektiren işlerini yaptı.

“Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor” projesi kapsamında gerçekleştirilen faaliyette Elektrik-Elektronik alanı öğretmen ve öğrencileri ile Tesisat Teknolojileri öğretmen ve öğrencileri Köksal’ın evinde elektrik ve su tesisatlarında ki sorunları çözümledi.

Etkinli ile ilgili bilgiler veren İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Meslek lisesi öğrencilerinin, yaşlı ve ihtiyaç sahibi kişilerin yardımına koştuğunu belirterek, “Öğrencilerde ve toplumda yardımlaşma, kardeşlik, merhamet, vicdan, birlik ve beraberlik duygularının geliştirilmesi suretiyle toplumsal duyarlılığın artırılması, Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin tanıtılması, öğrenci ve öğretmenlerimizin toplumla bütünleştirilmesi hedeflenmektedir” dedi.

Projeyle öğrencilerin milli, manevi, ahlaki ve insani değerlerini pekiştirdiğini vurgulayan Doğan, “Öğrencilerimiz, bilgi ve tecrübelerini sosyal sorumluluk kapsamında kullanarak, hem ihtiyaç sahibi ailelere faydalı oluyorlar hem de kendilerini geliştiriyorlar. Proje, meslek liselerini ailelerle buluşturarak, mesleki ve teknik eğitimin öneminin daha iyi anlaşılmasına vesile olacaktır” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09