banner333

banner309

Etkili Hutbe Sunum Bölge Yarışması Gümüşhane’de yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2018 Yılı ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ etkinlikleri çerçevesinde ‘Din Görevlileri Arasında Etkili Hutbe Sunumu Bölge Yarışması’ Gümüşhane’de yapıldı

Gümüşhane 06.06.2018, 09:00 12.06.2018, 09:05
Etkili Hutbe Sunum Bölge Yarışması Gümüşhane’de yapıldı
banner400

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2018 Yılı ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ etkinlikleri çerçevesinde ‘Din Görevlileri Arasında Etkili Hutbe Sunumu Bölge Yarışması’ Gümüşhane’de yapıldı.

Gümüşhane İl Müftülüğü koordinatörlüğünde Kemaliye Camiinde gerçekleştirilen yarışmada Trabzon Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Şenol Tiryaki jüri başkanlığını yaparken, üyelikleri ise İl Müftü Yardımcısı Hüseyin Hacıfettahoğlu, Gümüşhane Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Yakup Topal, Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Yaşar Gül, Meslek Dersleri Öğretmeni Enver Atalay görev aldı.

Yarışmaya bölge illerini temsilen Ağrı’dan İsmail Şengür, Erzincan’dan Yunus Emre Kılıç, Kars’tan Hulusi Keskintepe, Bayburt’tan Kemal Demir, Erzurum’dan Celal Kaya, Ardahan’dan İsa Yıldırım, Artvin’den Muharrem Önal, Tunceli’den Hayrullah Karabulut ve Gümüşhane’den Necati Ödünç katıldı.

Yarışmaya katılanlara daha önceden jüri tarafından belirlenen hutbeler okutuldu. Metni doğru okuma, fonetik/diksiyon (ses tonu, vurgu), beden dili (jest, mimik) ve göz teması, minber kullanımı, kendine güven ve dinleyenleri etkileme gibi alanlarda yarışmacılar okudukları hutbe ile değerlendirildi. Yapılan değerlendirme neticesinde birinciliği Ağrı’dan İsmail Şengür, ikinciliği Gümüşhane’den Necati Ödünç ve üçüncülüğü Erzincan’dan Yunus Emre Kılıç elde etti.

Yarışma sonunda dereceye giren görevlilere Gümüşhane İl Müftülüğü tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.

Yarışmada dereceye girerek birinci olan ve Ağrı ilinden yarışmaya katılan İsmail Şengür, bölgeyi temsilen 12 Ağustos 2018 tarihinde Bursa’da yapılacak Türkiye finaline katılmaya hak kazandı.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09