banner333

banner309

Emirler Mezarlığı çevresi yenileniyor

Gümüşhane Belediyesi, şehrin en büyük mezarlığı olan Emirler Mezarlığı'nın çevresinde başlattığı duvar ve peyzaj çalışmalarına devam ediyor.

Gümüşhane 16.06.2016, 15:21 16.06.2016, 15:21
Emirler Mezarlığı çevresi yenileniyor
banner400

Mezarlık çevresinde yapılan çalışmalar ile çevre duvarlar yenilenirken, İl Özel İdaresi tarafında bulunan alanda peyzaj düzenlemesi yapılıyor.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, kentin en büyük mezarlığını Gümüşhane'ye yakışır bir hale getirdiklerini belirterek, "Mezarlığın yan duvarlarını yeniledik ve güzel bir görünüme kavuşmasını sağladık. Yenilediğimiz duvarlarla mezarlığımızı koruma altına alınmış olacak. Böylece kabirlerimiz daha iyi korunabilecek. Orası bizim tarihimiz. Tarihimize sahip çıkmak da bizim görevimiz. Atalarımız, dedelerimiz, şehitlerimiz en yakınlarımız orada yatıyor. Mezarlığımıza gereken değeri vererek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çevre duvarlarının ardından ışıklandırma ve peyzaj çalışması da yaparak Gümüşhane’ye yakışır hale getireceğiz. Mezarlığımızın İl Özel İdaresi tarafında bulunan duvarın önündeki eskiyen kaldırımları yeniliyoruz. Burada bir otopark yeri de oluşturuyoruz. Vatandaşlarımız gerek cenaze gerekse mezar ziyaretine geldiğinde araçlarını rahatlıkla bu alana çekip ziyaretlerini gerçekleştirebilecekler" dedi.

Başkan Çimen, Emirler Mezarlığı'nın modern bir görüntüye kavuşacağını ifade ederek, "Bu bölgede mevcut mezarlığımızın üst kısmında hazır mezarlıklar, çevre duvarları yapıyoruz. Mezarlıklar ofisimizin inşaatı bitmek üzere. Şu anda çatı kısmı kaldı. Onu da bu yıl tamamlayacağız. Binamızda gasilhane, kuran okuma yerleri, mescit olacak" diye konuştu. 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 03:51
Güneş 05:25
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:16
Yatsı 20:44