banner333

banner309

Eller Bu Kez Oy İçin Değil, Rabia İçin Kalktı !

Gümüşhane İl Genel Meclisi üyeleri, tüm dünyada Müslümanlara yönelik vahşet, şiddet ve katliamları kınamak için RABİA işareti yaptı.

Gümüşhane 03.09.2013, 16:48
Eller Bu Kez Oy İçin Değil, Rabia İçin Kalktı !
banner400
 Gümüşhane İl Genel Meclisi üyeleri, tüm dünyada Müslümanlara yönelik vahşet, şiddet ve katliamları kınamak için RABİA işareti yaptı.

Devam eden Eylül toplantılarında bugüne kadar oy vermek için kaldırdıkları ellerini bu kez Mısır, Suriye, Doğu Türkistan ve Arakan başta olmak üzere dünyanın herhangi bir noktasında Müslümanlara yönelik gerçekleşen zulüm ve katliamlar için kaldıran İl Genel Meclisi üyeleri, Mısır darbesinin ardından tüm dünyada simge haline gelen RABİA işareti yaptı.

İl Genel Meclisi Başkanı Sebahattin Çobanoğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündem dışı söz alan AK Parti Grup Başkanı Naim Ağaç, Suriye ve Mısır’da yaşanan olaylar başta olmak üzere genel bir değerlendirme konuşması yaptı.

Yüce Allah’ın insanı en şerefli mahluk olarak yarattığını belirten Ağaç, yaşama hakkının insanın en doğal ve vazgeçilmez hakkı olduğunu, yeryüzünde hangi ülkede olursa olsun, hangi millette olursa olsun bir insanın başka bir insana üstünlüğünün olmadığını söyledi.

“ÇILGIN ESED”

Mısır’ın son 10 gündür ülke ve dünya gündeminde gerilere düştüğünü, bunun sebebinin de Suriye’de yaşanan son katliam olduğunu belirten Ağaç, tepkisini “Çılgının birisi bir yere gaz bombası attı, kimyasal kullandı” sözleriyle dile getirdi.

Mısır gündemdeyken de Suriye’nin unutulduğunu hatırlatan Ağaç, “Bunların hepsi birbirine bağlı, bölgemizi ve ülkemizi yakından ilgilendiren olaylardır. Mısır’da halk iradesiyle, uluslararası gözlemcilerin de katıldığı seçimle gelen Cumhurbaşkanını bir yıl sonra komiteciler tarafından görevinden uzaklaştırılıyor. Bunu kabul etmek, normal karşılamak asla mümkün değildir. Dünyanın başka yerlerinde de bunlar var. Çin’de Uygur Türkleri var, Rusya’da Çeçenistan var. Belki bunların şimdiki çektikleri sıkıntılar, bu sıkıntıların gölgesinde kaldığı için gündem dışıymış gibi ama bizim milletimizin unutmaması gereken şeyler bunlar.” dedi.

“TÜRK MİLLETİNİN ALPARSLAN VE FATİH SULTAN MEHMET HAN’DAN GELEN MİSYONU VE VİZYONU VAR”

Türk Milletinin tarihi bir sorumluluğu, tarihi bir vizyonu olduğunun altını çizen Ağaç, “Bizim milletimiz Alparslan gazinin Anadolu’yu yurt edinmesiyle birlikte büyük bir misyon üstlenmiştir. Bu misyon nerede bir mazlum insan ve mazlum ülke varsa onun yanında olmaktır. Bizim milletimizin misyonu Fatih Sultan Mehmet Han hazretlerinin İstanbul’u fethinden sonra ‘Bütün İstanbul’ diye seslenip ‘Herkes can ve mal emniyetinden emindir, herkes Padişahın güvencesindedir’ diyen padişahın vizyonudur. İşte bu vizyon tüm ülkelerde hangi mazlum olursa olsun, onun yanında olmayı bizim milletimize kutsal bir görev olarak vermiştir.” diye konuştu.

“MISIR BİZİM VİLAYETİMİZDİ, BİZİ İLGİLENDİRMİYOR DİYEMEYİZ”

Komşularımız ve Orta Doğu’da yaşanan bu olaylara karşın ‘bizi ilgilendirmiyor’ denilemeyeceğini belirten Ağaç, “Onlar vaktiyle bizim aynı toprağı paylaştığımız, akrabalarımız olmuş insanlar. Onlarda olan zulümleri biz es geçemeyiz. Suriye’de ölen 101 bin 500 insanın yüzde 98’i sivil halktan masum insanlar. O yüzden biz bu sivil vatandaşlara kayıtsız kalamayız. Mısır’da ki olaylara kayıtsız kalamayız. Zamanında Mısır bizim vilayetimizdi. Orası bir İslam coğrafyasıdır, orayı Müslümanlar yurt edinmiştir. Dolayısıyla fert olarak elimizden ne geliyorsa onu yapmamız gerekiyor.” ifadelerine yer verdi.

“MECLİS OLARAK KINAMAKTAN BAŞKA YAPABİLECEĞİMİZ BİRŞEY YOK”

İl Genel Meclisi olarak yapabileceklerinin bu olayları kınamak ve bunların karşısında olduklarını deklare etmekten ibaret olduğunu dile getiren Ağaç, “Bize düşen görevde budur. Hadisi şerifte elinle, dilinle yoksa kalbinle buğz et diyor. Bizde kalbimizle buğz ediyoruz. Bu şekilde Mısır halkını ve ezilmiş bütün halkların, nerede mazlum varsa onların yanında olduğumuzun ifadesi olarak RABİA selamıyla onların arkasında durduğumuzu bütün dünyaya ilan etmek istiyoruz.” diyerek konuşmasını sonlandırdı ve toplantıya katılan tüm AK Partili İl Genel Meclisi üyelerinin ve Divan Başkanlığının katılımı ile RABİA işareti yaptı.

“GÖNÜLLERİMİZ ONLARLA”

İl Genel Meclisi Başkanı Sebahattin Çobanoğlu ise Mısır, Suriye ve Doğu Türkistan’da ezilen tüm Müslümanların yanında olduklarını belirterek, “İl Genel Meclisi üyesi olarak çok fazla yapabileceğimiz bir şey yok ama en azından bizimde gönüllerimizin onlarla birlikte olduğunu ifade ettik.” dedi.


Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09