banner333

banner309

Elektrik ve Su Kesintileri Can Sıktı

Gümüşhane’de dün gece saatlerinde Tekke trafo merkezine yakın bir noktada meydana gelen elektrik arızası trafo merkezini etkileyince il genelinde saatler süren elektrik kesintisi gerçekleşti.

Gümüşhane 13.02.2017, 20:33
Elektrik ve Su Kesintileri Can Sıktı
banner400

İlk olarak saat 19.50 sıralarında gerçekleşen kesintiyle tüm ilçe ve köyler elektriksiz kaldı. TEİAŞ’a ait Tekke köyünde bulunan trafo merkezinin yakınındaki bir enerji iletim hattında meydana gelen arızanın giderilmesiyle şehre elektrik verildi.

Bu arızadan kısa bir süre sonra ise bu kez ana trafonun devreye girmemesi nedeniyle uzun süren kesinti gerçekleşti. Yaklaşık 15 dakika sonra tekrar gerçekleşen kesinti bu kez yaklaşık 2 saat sürdü.

Sularda Kesildi

Gümüşhane’de gece yaşanan elektrik kesintisinin ardından bu kez de ana şebekede meydana gelen arıza nedeniyle su kesintisi gerçekleşti. Belediye ekiplerinin yoğun çalışmaları sonucunda arıza giderilerek 14.30 sıralarında şehre su verilirken, vatandaşlar geceden elektrik, gündüzün su kesintisine anlam veremediklerini kaydetti.

Kesinti TEİAŞ Kaynaklı

Öte yandan Çoruh EDAŞ Kurumsal İletişim merkezi tarafından yapılan açıklamada kesintinin TEİAŞ kaynaklı olduğu ifade edilerek, Gümüşhane Trafo Merkezinde yaşanan Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAS) kaynaklı arıza nedeniyle Gümüşhane İl Merkezi, Kelkit, Köse, Torul ve Şiran İlçelerine enerji verilmediği açıklandı.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46