banner333

banner309

Durmaya Sebep; Şaft Çalışmaları

Akgül Zigana Tüneli İnşaatında Herhangi Bir Durmanın Söz Konusu Olmadığını Söyledi.

Gümüşhane 15.03.2018, 10:00
Durmaya Sebep; Şaft Çalışmaları
banner400

Tamamlandığında Dünyanın ikinci, Avrupa’nın ise en uzun tüneli olacak Zigana Tünelinin Gümüşhane yönünden gerçekleştirilen çalışmalardaki durdurmanın tünelde çalışan ekibin şaft çalışmaları için bir süreliğine başka bir bölüme kayrılması nedeniyle olduğu kaydedildi.

Gümüşhane Milletvekili Osman Akgül konu ile ilgili gazetemize yaptığı açıklamada tünel inşaatında herhangi bir durdurulma işleminin olmadığını, Gümüşhane tarafından tüneli açan ekibin şaft açılması için başka bölümlerde görevlendirildiği söyledi.

Ödenek ile ilgili herhangi bir sorunun yaşanmadığını belirten Akgül, “Şaft açılması için çalışmalara ara verildi. Bu uygulama proje içerisinde yer alan olağan bir durum. Herhangi bir durdurulma işlemi söz konusu değildir. Tünel çalışmaları yapılırken boydan boya dümdüz kazılıp gidilmiyor. Tabii ki arada şaft açılımları yapıyorsunuz. Bu çalışmaların hepsi projenin birer parçasıdır. Makineler şaft bölümüne kaydırıldı, durdurulduğu iddiaları doğru değildir” dedi.

Haberimiz üzerine Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden konu ile ilgili bilgi aldığını ifade eden Akgül, “Gümüşhane yönünde çalışma yapan ekibin kaydırılmasının söz konusu olduğu aktarıldı. Durdurulma diye bir şey yok. Ekip şaft açımı için kaydırılınca, tünel inşaatının durdurulduğu iddiaları yayıldı. Durdurulması mümkün değil, böyle bir durum söz konusu değil. Çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Proje 29 Ekim 2019 itibari ile tamamlanacak. Bu noktada herhangi bir sorun yok” diye konuştu.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45