banner333

banner309

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gümüşhane’de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, beraberinde 5 Bakan ve onlarca Milletvekiliyle Gümüşhane’ye geldi.

Gümüşhane 13.10.2014, 08:35 13.10.2014, 08:36
Cumhurbaşkanı Erdoğan Gümüşhane’de
banner400
Helikopterle Bayburt’tan Gümüşhane Organize Sanayi Bölgesine gelen ve oradan da Cumhurbaşkanlığı otobüsüyle halka sesleneceği Zafer Meydanına gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı alanı mitingden önce yağan etkili yağışa rağmen binlerce kişi karşıladı.

Alanda bulunan binlerce kişiye seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 Ağustos’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 75 oy oranı ile Rize ve Bayburt’un ardından Türkiye’de kendisine en fazla oy veren il olan Gümüşhane’ye teşekkür ziyaretinde bulunduğunu belirtti.

Yaklaşık 200 milyon TL’ye mal olan 26 eserin toplu açılış törenini gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gümüşhanelilere, “Ahde vefanıza, itimadınıza sonsuz teşekkür ediyorum. 10 Ağustos gecesi ilk 3’e kimin gireceğini merak ediyordum. Birinci Rize, ikinci Bayburt ve az bir farkla Gümüşhane 3. şahsıma en yüksek desteği veren iller oldu. Buradan bütün Gümüşhane’ye teşekkür ediyorum.” dedi. 

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesine bağlı Gümüşgöze beldesinin de Türkiye genelinde kendisine en yüksek oy veren belde olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gümüşgöze’ye özel olarak teşekkür etti.

Konuşmasında son dönemde Türkiye’de yaşanan olayları da değerlerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kobani’yi bahane ederek ortalığı yakıp yıkanlara Kürt vatandaşların asla pirim vermeyeceklerini ifade ederek “Alçak ve haince eylemlerin arkasında  benim samimi Kürt kardeşlerim yok. Sakallı insanlara, başörtülü kadınlara, Kuran Kursları’na saldıran bu alçaklara benim Kürt kardeşim asla prim vermez. Bundan sonra da Selahaddin Eyyübi’nin torunları bunlara asla müsamaha göstermeyecektir. İnşallah milletçe bu hain tuzağı bozacağımıza ben yürekten inanıyorum. Sevinen Türkiye düşmanları olmayacak” dedi.  

Türkiye’nin son 12 yıllık dönemde büyüme, kalkınma ve demokratikleşme yolunda çok önemli mesafeler aldığını ifade eden Erdoğan “Sağlanan istikrar ve güven ortamı sayesinde Türkiye her alanda çok hızlı büyüme kaydetti. Ekonomi yıllık yüzde 5 oranında büyüme kaydetti. Siyasetin üzerindeki vesayetler kalktı. Milli irade yani sizin iradeniz güç kazandı. Dış politikada aktif, iddia sahibi, güç ve kararlılık sahibi bir hale geldi. Türkiye’yi yavaşlatan her ne varsa el birliğiyle onları devre dışı, saf dışı bıraktık. Yasaklara, yolsuzluğa son verdik. Gereksiz tartışma ve gerilimlere son verdik. İşte bu sayede Türkiye’yi bölgenin örnek bir ülkesi parlayan bir yıldızı haline getirdik. Bu 12 yıllık sürecin bir kazananları var, bir de kaybedenleri var. Millet kazandı. Ülke kazandı. Devletimiz ve milletimiz güç kazandı, bayrağımız, pasaportumuz daha fazla itibar kazandı. Esnaf, çifti memurumuz sanayicimiz kazandı. Kim kaybetti? Yüksek faizden rant sağlayan mutlu bir azınlık kazandığından kaybetti. Terör ve karanlıktan rant devşirmeye çalışan lobiler kaybetti. Türkiye’yi içine kapatmak isteyenler kaybetti. İşte bu aralar bu kaybedenler alçakla sinsice saldırılar yapıyorlar” diye konuştu.

“KAYBEDENLERİN HEPSİ BİR ARAYA GELDİ”

“12 yılda millet kazandı, bunlar kaybetti. Ülke kazandı. Bu çıkar çevreleri ve hainler kaybetti” diyen Erdoğan “İşte şimdi bu kaybedenler hepsi bir araya geldi. Yeni bir operasyon ve ameliyat yapmaya başladı. Kobani sadece bahane. Asıl amaç asıl gaye, asıl niyet çok başka. Bu eylemlerin arkasında kimin olduğuna, kimin bu eylemlere sempatiyle yaklaştığına, kimin övdüğüne bakın. Gerçeği göreceksiniz. Arkasında PKK ve onun gölgesindeki siyasi parti, ana muhalefet partisi ve o malum medya ve o malum kalemler var. İnternet ve sosyal medyada operasyon yapanlar var. Amaç Türkiye’nin şu birliğini bozmak. Ama bizim bu birliğimizi bozamayacaklar. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız hep birlikte Türkiye olacağız” şeklinde konuştu.

“Çözüm süreci şımarıklığa müsamaha göstermek, şiddete, vandallığa müsamaha göstermek değildir” diyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “77 milyonun kardeşliğini güçlendirmek için getirdik. En kararlı şekilde bu süreç devam edecek. Bizimle bu süreçte yol yürümek istemeyenlerle, şiddet çağrısı yapanlarla, terör örgütünden talimat alanlarla bizim hiçbir işimiz olmaz. Kaybeden biz olmayız, millet olmaz, ülke olmaz, kaybedenler onlar olur. Bu süreç birilerini tatmin etme süreci değildir, birilerinin şımarıklığına boyun eğme süreci hiç değildir. Bugüne kadar taviz vermeden, bu süreci devam ettik. Bundan sonra da aynı şekilde sürdürürüz, hiç endişeniz olmasın. Bizimle anayasal çerçevede yürümek isteyenlerle biz bu yolda yürürüz, terörle yürümek isteyenlere ise uğurlar olsun deriz. “

BİRLİK BERABERLİK ÇAĞRISINI YİNELEDİ

Bir haftada 40’a yakın vatandaşımızın hayatını kaybettiğini belirten Erdoğan “Bunların katili kim ? Sokağa çağrı yapan malum muhalefet partisi ve partisinin başlarıdır, twitler atan ana muhalefet partisidir. ‘Tavşana kaç, tazıya tut’ diyorlar. Ana muhalefet partisi ve malum parti çıkıyor Türkiye IŞİD terör örgütüne destek veriyor diye açıklama yapıyor.  Bunlara vazife verilmiş siz buradan biz buradan bunlara çamur atacaksınız denmiş. Gümüşhane’den tüm dünyaya ve Türkiye’ye sesleniyorum. Gün birlik ve sağ duyulu itidalli davranma günüdür. Bütün siyasi partilerimizden, sivil toplum örgütlerimizden vatandaşlarımızdan tahriklere karşı son derece dikkatli olmalarını istyorum. Devletimiz bütün bu olayları bastıracak güçtedir. Huzuru bozmak isteyenlere karşı ne yapılması  gerekiyorsa yapılacaktır. Milletimiz bu vandalların kurdukları öfke tuzağına düşmeyecektir. Milletimizin masum ile suçluyu birbirinden ayıracağına inanıyorum. Bu olaylar nedeniyle tuzağa düşen, Türk’ün Kürt’e, Kürt’ün Türk’e düşman olmasına asla fırsat tanımayacağız. Bu alçak ve haince eylemlerin arkasında  benim samimi Kürt kardeşlerim yok. Sakallı insanlara, başörtülü kadınlara, Kuran Kursları’na saldıran bu alçaklara benim Kürt kardeşim asla prim vermez. Bundan sonra da Selahaddin Eyyübi’nin torunları bunlara asla müsamaha göstermeyecektir. İnşallah milletçe bu hain tuzağı bozacağımıza ben yürekten inanıyorum. Sevinen Türkiye düşmanları olmayacak” dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan da konuşmasında 12 yıldır Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde ülkenin büyümesi için çok çalıştıklarını belirterek, “Gümüşhane tüneller şehrine döndü. Türkiye’de en fazla tünel Gümüşhane’de. Ulaşımda kavşak noktası olacak Gümüşhanemiz. Yoğun bir şekilde yatırımlarımıza devam edeceğiz.” diye konuştu.

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz da konuşmasında Gümüşhane halkının geçmişten günümüze dek,  hep ve daima devletine, milli ve manevi değerlerine bağlı ve saygılı olduğunu, hiçbir zaman fitneye, fesada, yıkıcı ya da bölücü ortamlara fırsat vermediğini belirterek, “Gümüşhane insanı kendisine hizmet edeni, samimi ve içten davrananı, yol göstereni, ufuk açanı her zaman takdir etmiş, desteklemiş ve bağrına basmıştır.” dedi. 

Erdoğan, konuşmasının ardından beraberindeki Bakan, Milletvekili ve diğer protokol üyeleriyle birlikte birlikte yaklaşık 200 milyon TL’ye mal olan 26 eserin toplu açılışını gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı hemşehrimiz Fikri Işık, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Doç.Dr. Kemalettin Aydın, Feramuz Üstün, Belediye Başkanı Ercan Çimen, çeşitli illerin milletvekilleri ve üst düzey bürokratlar da eşlik etti.


http://www.gumushane.gen.tr

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38