banner333

banner309

Çipli Nüfus Kâğıdı fotoğrafçıların yüzünü güldürdü.

Yeni kimlik kartlarının verilmesi sebebiyle biyometrik fotoğraf çektirmek isteyenler, fotoğrafçılara akın etti.

Gümüşhane 15.01.2017, 14:30
Çipli Nüfus Kâğıdı fotoğrafçıların yüzünü güldürdü.
banner400

Çipli Nüfus Kâğıdı fotoğrafçıların işlerinde patlama yaşanmasına neden oldu.

Yeni kimlik kartlarının verilmeye başlanmasıyla beraber, nüfus müdürlüklerinde yoğunluk yaşanırken, biyometrik fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşlar, fotoğrafçılara akın etti.

Tüm yurtta 2 Ocak tarihinden itibaren verilmeye başlanan yeni kimlik kartları Fotoğrafçıları sevindirdi. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Gümüşhane’de yoğun ilgi gösterilen Çipli kimlik kartları nedeniyle Biyometrik resim çektirmek zorunluluğu fotoğrafçıların yüzünü güldürdü.

Eski işlerinin üzerine günlük ortalama yüzde 40 eklendiği ifade eden Foto Gürses sahibi Çetin Gürses;" işlerimiz iyi eskiden 10 kişi fotoğraf çektiriyorsa şimdi bu sayı 50 kişiye çıktı. Belli bir sürede böyle gider. Çipli kimlik kartı almak isteyen herkes biyometrik resim çektirmek zorunda. Çipli kimlik kartının son başvuru tarihine yakın bu oranın daha da yukarılara çıkacağını tahmin ediyorum" dedi.

Gürses, "Yeni kimlik kartlarının verilmeye başlaması ile bizim işlerimizde de artış oldu. Yılbaşından öncede biyometrik fotoğraflarla ilgili talepler geliyordu. Yeni kimlik kartları ve ehliyetlerini değiştirmek isteyen vatandaşlar talepte bulunuyor. Vatandaşlarımızın da biyometrik fotoğraflar hakkında bilgisi olmadığı için bize soruyorlar. Biyometrik fotoğrafların 4 tanesini 10 TL’den basıyoruz" ifadelerini kullandı.

Çipli nüfus kağıdı işlemlerinde 12-13 günlük bir durumdan söz edildiğini kaydeden Gürses, “Ehliyetlerde de bu artış yaşanmıştı. Randevu ile bile çalıştığımız zamanlar oldu. Neredeyse bir ay sonraya randevu verir olduk. Şu an için ehliyetlerde olan talep patlaması gibi nüfus cüzdanında bu kadar olmadı. Günlük olarak yirmi biyometrik fotoğraf çekerken şu anda 30-40’ı buluyor” diye konuştu.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11