banner333

banner309

Çimen'den, Kutlu Ramazan Mesajı

Ak Parti Gümüşhane İl Başkanı Ercan Çimen Ramazan ayı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Gümüşhane 08.07.2013, 20:01
Çimen'den, Kutlu Ramazan Mesajı
banner400

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Ercan Çimen, Ahmet Ziyaüddin-i Gümüşhanevi Hazretleri’nin doğumunun 200’üncü yıldönümü olan Hicri 1434, Miladi 2013 yılı olarak idrak ettiğimiz Ramazan Ayı’nın tüm İslam Dünyası ile insanlık âlemine hayır, bereket ve huzur getirmesini temenni ederek, başta Mısır ve Doğu Türkistan olmak üzere tüm mazlum halkların kurtuluşuna vesile olmasını diledi.

Ramazan Ayı’nın başlaması dolayısı ile ilgili yazılı bir kutlama mesajı yayınlayan Başkan Çimen, ”Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan Ramazan’ı Şerif’in hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum.” temennisi ile sözlerine başlarken, orucun toplumsal ve bireysel hayatımızdaki büyük dönüştürücü gücünü hatırlattı.

Toplum olarak Ramazanın en güzel şekilde ihya edilerek, insanların sorunlarını paylaşarak, sıkıntılarının giderilmesi yönünde gayret içinde olmaya çaba gösterilmesi gereken kutsal bir ay olduğunu belirten Çimen, “Ramazan’ın nuru bu yıl da inananları arındıracak ve toplumsal dokumuzu inşallah çok sağlam bir şekilde güçlendirecektir. Peygamber Efendimiz’in buyurduğu gibi Ramazan’da,  ‘Cennetin kapıları açılır ve cehennemin kapıları kilitlenir ve başına buyruk şeytanlar zincirlenir. O’nda, bin aydan daha hayırlı olan, Allah’ın bir gecesi vardır ve onun hayrından yoksun olan kişi, gerçekten de yoksunluk içindedir’ Hadis-i Şerif’i işte bu ayın mahiyetini anlatmaktadır. Müslümanların hayatı için bu nispette kıymetli olan Ramazan’ın ebedi kurtuluşumuza vesile olmasını Yüce Rabbimiz’den niyaz ediyor, her anlamda arınmamıza vesile olmasını diliyorum. Mısır ve Doğu Türkistan başta olmak üzere insanlığın gözleri önünde gerçekleşen büyük zulümlerin artık sona ermesi ve tüm insanlığın ‘Tevhid, Adalet ve Hakkaniyet ‘ilkeleri etrafında tek yumruk olarak birleşmelerine Ramazanın vesile olmasını rabbimden niyaz ediyorum. Mazlum ve mağdur kardeşlerimiz için Ramazan’ın her anlamda kurtuluşumuza vesile olmasını diliyor, Tüm Gümüşhaneli kardeşlerimin hayırlı ve huzurlu bir ramazan geçirmelerini temenni ediyor, sözlerimi yolumuzun büyük önderlerinden Ahmet Ziyaüddini Gümüşhanevi Hazretleri’nin şu anlamlı ifadeleriyle tamamlıyorum; ‘Esas olan hizmettir. İnsan hizmet ettikçe himmete mazhar olur, izzet bulur. Böylece, hem dünya hem de Ahiret mutluluğunu elde eder. Şiarımız işte budur.” diye konuştu.

Öte yandan Başkan Çimen, ramazan ayı süresince, muhtaç olan ihtiyaç sahipleri için, ilk hafta sonundan itibaren Atatürk Caddesi’nde kafe olarak hizmet veren işletmesinde düzenli olarak her akşam iftar yemeği verileceğini de belirterek, bu vesile ile geçici dünya hayatının en güzel davranışlarla ihya edilmesinin kültür ve medeniyetimizdeki büyük önemini hatırlattı.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46