banner333

banner309

Çimen'den, İstihdam Müjdesi !

Ak Parti İl Başkanı Ercan ÇİMEN, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın Gümüşhane’de İŞKUR aracılığı ile uygulayacağı Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 1000 kişinin 9 ay boyunca istihdam edileceğini açıkladı.

Gümüşhane 05.09.2013, 22:40
Çimen'den, İstihdam Müjdesi !
banner400

2009 yılından bugüne kadar Gümüşhane’de İŞKUR il müdürlüğü eliyle uygulanan TYP ve TYÇP programları ile birçok vatandaşımızın işsizlikten kurtulduğunu söyleyen Başkan Çimen, “Hükümetimizin bu tür çalışmaları ile Türkiye’de ve ilimizde işsizlik oranları oldukça düşük seviyelere kadar gerilemiştir. Halkımıza geçici olarak gelir desteğinin sağlandığı bu program ile Gümüşhane’ye 9 ayda toplam 8 Milyon liralık büyük bir kaynak girecektir. Bu kapsamda çalışacak olan işçiler belediyeler, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının yapacakları projeler kapsamında istihdam edilecekler. Çalışanların maaşları ve sosyal güvenlik primleri devletimiz tarafından ödenecektir. Önümüzdeki 9 ay boyunca işsizliğin arttığı kış sezonunda yapılan bu çalışma ile vatandaşlarımızın kış sezonunu sıkıntısız geçirmesi sağlanmış olacaktır” dedi.

Toplum Yararına Program kapsamında çalışmak isteyen vatandaşların 17-29 Eylül tarihleri arasında Gümüşhane İŞKUR Müdürlüğü’ne başvuru yapmaları gerektiğini bildiren Başkan Çimen; “Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında ilimize 1000 kişi gibi büyük bir istihdamı veren başta Başbakanımız Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN’a ve Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanımız Sn. Faruk ÇELİK’E Gümüşhane adına sonsuz teşekkür ederim. Ayrıca bu istihdamı şehrimize kazandırmak için büyük çaba sarfeden milletvekillerimiz Sn Doç.Dr. Kemalettin AYDIN ve Sn. Feramuz ÜSTÜN’e de başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ederim” dedi.

 


Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:00
Güneş 05:32
Öğle 12:26
İkindi 16:10
Akşam 19:11
Yatsı 20:37