banner333

banner309

Çimen'den Bakan Yılmaz'a Dosya

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Ercan Çimen, daha önce şehre gelen Bakanlara da yaptığı gibi bugün Gümüşhane’yi ziyaret eden Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a şehrin sorunları ve projeleri ile ilgili dosya verdi.

Gümüşhane 29.07.2013, 03:09
Çimen'den Bakan Yılmaz'a Dosya
banner400
AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Ercan Çimen, daha önce şehre gelen Bakanlara da yaptığı gibi bugün Gümüşhane’yi ziyaret eden Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a şehrin sorunları ve projeleri ile ilgili dosya verdi.

Bakan Yılmaz’ın AK Parti İl Başkanlığını ziyareti sırasında dosyayı kendisine takdim eden Başkan Çimen, Türkiye’nin iğnesini dahi kendisi üretemeyen bir ülke konumundan bugün artık helikopterler, füze sistemleri, tanklar üreten bir ülke haline geldiğini söyledi.

Başkan Çimen, Bakan Yılmaz’dan Bakanlık olarak yaptıkları yatırımlardan Gümüşhane’nin de nasibini almasını arzuladıklarını belirterek, Milletvekili Feramuz Üstün’ün gündeme getirdiği büyük şehirlerdeki askeri birliklerin küçük şehirlere taşınması sürecinin hızlandırılmasını ve böylelikle Gümüşhane’nin göç veren değil, göç alan ve gelişen bir konuma yükselmesinin hızlandırılmasını arzu ettiklerini söyledi.

Bakan Yılmaz’dan bunun dışında Kürtün Silah Fabrikasının yeniden faaliyete geçirilmesi ve yöredeki silah ustalarının burada istihdamının sağlanmasını da talep eden Çimen, “Böylece, Sayın Başbakanımızın ülkemizin önüne koyduğu 2023 hedefinin yakalanmasında şehrimiz de önemli bir katkıda bulunabilecektir.” dedi.

Başkan Çimen’in Bakan Yılmaz’a sunduğu ve Gümüşhane ile ilgili destek talep ettiği konular şu şekilde:

- Kanun ile şehrimizin organik tarım havzası olarak ilan edilmesi (Kent Ekonomileri Formundan çıkan bir sonuçtur ve kentte bu anlamda belirli oranda bir kamuoyu oluşmuştur)
- Gümüşhane’mize Karadeniz bölgesinde olmayan ve bu bölgede ihtiyaca cevap verecek olan bir onkoloji hastanesinin kurulmasını (Kent Ekonomileri Formundan çıkan bir sonuçtur ve kentte bu anlamda belirli oranda bir kamuoyu oluşmuştur)
- Köse Hava Alanının kurulması,
- Karadeniz’i Doğu Anadolu’ya bağlayacak demiryolu projesinin hızlandırılması,
- Zigana geçidi tünel inşaatının hızlandırılması,
- Şehrimizin içme suyu probleminin çözümü için bahçecik barajı inşaatının başlatılması,
- Şehrimizin bir doğa turizmleri merkezi haline getirilmesinin sağlanması. Bu çerçevede; yeşil yol projesinin hızlandırılması, Süleymaniye kış turizm merkezi inşasının başlatılması,
- Köydes Çalışmalarında 2.dilim destek sağlanması.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09