banner333

banner309

Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü Kutlandı

Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle, Atatürk Anıtı önü ve Kültür Merkezi’nde program düzenlendi.

Gümüşhane 19.03.2018, 08:00 20.03.2018, 14:14
Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü Kutlandı
banner400

Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle, Atatürk Anıtı önü ve Kültür Merkezi’nde program düzenlendi.

Kültür Merkezi’ndeki anma programı öncesinde, Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen çelenk sunma töreninde,Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Cahit Erdoğan anıta çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda ve İstiklal Marşı okundu.

Vali Memiş, burada çekilen hatıra fotoğrafının ardından beraberindekilerle birlikte Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği’ne geçerek Dernek Başkanı Cahit Erdoğan ve dernek üyeleriyle bir süre görüştükten sonra Kültür Merkezi’ne geçti.

İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Meslek Lisesi tarafından hazırlanan program gereği saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmayı İl Jandarma Komutanlığı Kıdemli Astsubay Çavuş Hatice Çay yaptı. Çay, konuşmasın da, Çanakkale Zaferi’nin Türk’ün ulusal savaş tarihine altın harflerle yazıldığını belirterek, “Bu mukaddes vatanımız için canlarını seve seve feda eden şehitlerimizin şehitler gününü idrak etmenin onurunu ve gururunu yaşamaktayız” dedi.

Programda okullar arası düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Vali Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen ve Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik tarafından ödülleri verildi.

Vali Memiş burada yaptığı konuşmada, Sayın Cumhurbaşkanımızın sabah saatlerinde paylaştığı için kendisinin de paylaşacağını ifade ederek, “Allah’a hamd olsun kahraman Türk Ordusu, kahraman Türk askeri, jandarmamız, polisimiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ve önderliğinde başlatılan bu operasyonu başarı ile sürdürdüler ve şu anda Afrin şehir merkezini tamamen kontrol altına aldılar. Allah onlardan razı olsun, Allah bütün şehitlerimize rahmet eylesin. Allah’ın izniyle yolumuz Münbiç, daha ilerisi de Kandil’dir.  Allah’ın izniyle Kandil de bütün teröristlerden temizlenecek ve yüce Türk Devletinin, yüce Türk Milletinin sınırları tamamıyla emniyet altına alınacaktır. Biz Gümüşhane olarak Afrin operasyonu başladığı günden itibaren büyük bir fedakarlık ve büyük bir özveri ile desteğimizi veriyoruz. 81 vilayet, 81 milyon bu operasyonu destekliyor” dedi.

Çanakkale’nin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün komutanlığını ve liderliğini gösterdiği yerlilik ve milliliğin en güzel örneği olduğunu ifade eden Vali Memiş, “Bu ülkede yerlilik ve millilik Allah’a hamd olsun Gazi Mustafa Kemal Atatürk’le başladı ve şu anda da devam ediyor. Şu anda Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ve önderliğinde bu devlet, bu millet 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerliyor. Biz şehitlerimize layık olmaya çalışıyoruz. Şehitlerimize bu ülke için, bu millet için çalışarak layık olmaya çalışıyoruz. Gümüşhane’de yaşayan herkes için çalışarak şehit ailelerimize layık olmaya çalışıyoruz. Gümüşhane’de yaşayan insanların başka illerdeki, insanlara imrenmemeleri için çalışarak şehitlerimize layık olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Kültür merkezindeki törenin ardından Vali Memiş beraberinde Belediye Başkanı Ercan Çimen, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş, İl Jandarma Komutanı Albay Cezayir Danışan ve kurum müdürleri ile birlikte Özcan Mahallesi ile Emirler Mahallesi’ndeki şehit mezarlarını ziyaret ederek dua etti.

Şehit mezarları ziyaretinin ardından Valilik tarafından şehit ailelerinin ve gazilerimizin onuruna verilen yemekte konuşan Vali Memiş,” Ülkemizin var olduğu, var olma mücadelesi verdiği tarihten itibaren, bulunduğu coğrafya, bulunduğu konum ve bulunduğu jeopolitik durumu nedeniyle riskli bir coğrafyada bulunmaktadır. Ancak bir o kadar da değerli coğrafyadayız. Dünyanın kurulduğu merkezdeyiz. Anadolu coğrafyası dünyaya insanlığın yayıldığı coğrafyadır. Onun için herkesin gözü üstümüzde. Napolyon, ‘Dünya tek devlet olsaydı, İstanbul başkent olurdu’ diyordu. Onun için bu ülkemizi korurken ister istemez şehitler veriyoruz. Sizler hepiniz birer şehit yakınısınız, sizlere minnet borçluyuz.  Şehit ailelerimiz için ne yapsak azdır. Sizlere layık olmaya çalışıyoruz. Sizlere mahcup olmamak için çalışıyoruz. Sizlerin hatırına bu şehrin eksiklerini tamamlayacağız. Sizlerin emrinizdeyiz. Ahiret gününde şehitlerimiz bize ‘ey vali, ey belediye başkanı, ey komutan ben bu vatan için toprağa düştüm, sen ne yaptın’ diye sorduğunda mahcup olmamak için çalışıyoruz, çalışacağız” diye konuştu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39