banner333

banner309

Çanakkale Zaferi’nin 102. yılında şehitlerimiz anıldı.

Tarihte eşine az rastlanır bir destanın,Çanakkale Zaferi’nin 102. yılını gurur ile idrak ediyoruz.Cephe cephe yeniden dirilişe koşan kanlarıyla bayrağı dalgalandıran şahadetleriyle milletimize can veren ecdadımızı saygıyla yad ediyoruz.

Gümüşhane 18.03.2017, 17:30 18.03.2017, 17:13
Çanakkale Zaferi’nin 102. yılında şehitlerimiz anıldı.
banner400

Tarihte eşine az rastlanır bir destanın,Çanakkale Zaferi’nin 102. yılını gurur ile idrak ediyoruz.Cephe cephe yeniden dirilişe koşan kanlarıyla bayrağı dalgalandıran şahadetleriyle milletimize can veren ecdadımızı saygıyla yad ediyoruz.

Çanakkale sıradan bir askeri zaferden öte üç kıta, yedi iklime hükmetmiş bir milletin, aslına dönüşüdür.Çanakkale; saz ile dillenen, söz ile ifade edilenden öte binlerce vatan evladının kanlarıyla kara toprağa karış karış nakşettiği bir destandır.

Çanakkale Azraile hoşgeldin dercesine şehadete koşan kahramanların evlatlarını kurban misali kınalayarak cepheye uğurlayan anaların tarihe düştüğü nottur.

Galiçya’da Yemen’de Kafkaslar’da cepheden cepheye şehit olan büyük Türk Milleti Çanakkale’de siperden sipere destanlaşmış ve imanın karşısında imkanın ne derece değersiz olduğunu cihana ispatlamıştır.Balkanlarda siyasetin kirliliğiyle savaşmadan mağlup olan ordu Çanakkale de birlik ve beraberlik ruhu ile tam manasıyla zafere ulaşmıştır.Conkbayarı’nda, Anafartalar’da, Seddülbahir’de, Kirte’de Sakarya’nın müjdesi verilmiş; Kilitbahir’den, Kanlısırt’tan Dumlupınar’a bir nefes üflenmiş, Milli Mücadelenin önsözü Çanakkale’den cihana ilan edilmiştir.

Ergenekon da dağları aralayan, Malazgirt’te Anadolu’yu yurt yapan, İstanbul’da çağ açıp çağ kapatan kutlu ruh Çanakkale’de de; Seyit Onbaşı ile Yahya Çavuş ile Gazi Mustafa Kemal ile tekrar vücut bulmuştur. Temelinde birlik ve beraberlik, özünde bağımsızlık sevdası olan; gücünü imandan alıp, yalnızca Allah’a teslim olan ve hamurunda Türk’ün kuvvet ve kudretini bulunduran “Çanakkale Ruhu”; Anadolu’yu, tüm emperyalist dünyaya zindan etmiştir.

Milletimizin zor bir süreçten geçtiği bu günlerde Çanakkale’yi anmaya ve kahraman ecdadımızı anlamaya her dönemkinden daha fazla ihtiyaç vardır. Dış mihrakların bitmek bilmeyen oyunlarını bozacak, içerdeki karanlık odakların tezgahlarını yerle yeksan edecek kuvvet ve kudretin şifreleri Çanakkale’yi anlamaktan geçmektedir. 15 Temmuz’u bu millete reva gören alçakların hayallerini suya düşüren ve kurşunlara vücudunu siper eden milletimizin, birlik ve beraberliği bu ruhun varlığının en yakın göstergesidir.

Türk Milleti’nin 57. Alayı Ülkü Ocakları, Çanakkale Zaferi’nin ve binlerce yıllık tüm kazanımlarımızın ebediyen bekçisidir. Türk Gençliği’nin mazisinin bilincinde, atisinin yegane teminatı olduğu düşüncesiyle ve kahraman ecdadın izinde olarak yetişmesi için çalışmalarımız aralıksız devam edecektir.

Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle, başta Osmanlı Orduları Başkomutanı Şehid-i Âlâ ve Gâzî-i Namdar Enver Paşa, Cumhuriyetimiz’in banisi ve Anafartalar Kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ömürlerini bu millet uğrunda mücadeleye vakfeden tüm büyüklerimizi ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun. Emanetlerini daha ileriye taşımak namusumuz, eserlerini muhafaza etmek borcumuzdur.
Salih Taşcı – Ülkü Ocakları Gümüşhane İl Başkanı

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39