banner333

banner309

Büyük Önder vefatının 80.yılında Gümüşhane'de anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 80.yılında Gümüşhane’de düzenlenen törenlerle anıldı.

Gümüşhane 10.11.2018, 13:24
Büyük Önder vefatının 80.yılında Gümüşhane'de anıldı
banner400

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 80.yılında Gümüşhane’de düzenlenen törenlerle anıldı.

Anma programı kapsamında ilk olarak Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına Vali Kamuran Taşbilek ve Belediye Başkan Vekili İsmet Çakmak tarafından çelenk sunuldu.

İki dakika süren saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Vali Taşbilek’in anıt şeref defterine yazdığı mesaj okundu. Saygı duruşu sırasında 15 Temmuz Zafer Meydanında bulunan vatandaşların da oturdukları yerden kalkarak saygı duruşunda bulundu.

Anma programının ikinci kısmı ise Gümüşhane Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Fuaye alanında Atatürk Ortaokulu tarafından hazırlanan resim sergisinin gezilmesinin ardından Gazipaşa Ortaokulu tarafından düzenlenen salon programına geçildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajının okunduğu programda okulun Türkçe öğretmeni Ömer Yıldız ve İl Jandarma Komutanlığında görevli Jandarma Yarbay Serdar Çelik günün anlam ve önemine dair konuşmalarını gerçekleştirdi.

Atatürk konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verilirken birinci olan öğrencilere ödüllerini vermek üzere kürsüye gelen Vali Taşbilek, Atatürk’ün hayatı incelendiğinde adanmışlık, mücadele ve kuruculuk fikrinin ön plana çıktığını söyledi.

Konuşmasında Türk milletinin kahraman evladı ve büyük lider Gazi Mustafa Atatürk’ü rahmet, minnet ve şükranla yad ettiğini kaydeden Vali Taşbilek, “Ömrünün hiçbir noktasında kendine ayırdığı zaman yok denecek kadar az. Tamamiyle milletine adanmış bir ömür. Bir diğeri de mücadele. Ömrü hep milletine hizmet noktasında mücadeleyle geçti. Bir diğeri de kuruculuk fikri. Atatürk askeri liseden itibaren kendi modellerini oluşturmuş ve kuruculuk fikri üzerine çok önemli çalışmalar yapmış. Sonunda da sonsuza kadar yaşatacağımız Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmakla, belirli bir noktaya getirmekle ömrünü geçirmiş büyük bir lider. Allah’a şükürler olsun ki düşmanlarının bile hayranlıkla baktığı bir lidere sahibiz. 20.yüzyılın en büyük lideri. Büyüklüğü tartışılmayacak çok büyük bir lider. Emanetinin emanetimiz olduğunu zaten hepimiz biliyoruz. Yolunun yolumuz olduğunu da herkesin bildiğini idrak ediyoruz. Çocuklarımız birlik içerisinde, sevgiyle, saygıyla, dahili ve harici bütün düşmanlara karşı üzerimize oynanan oyunlara karşı Atatürk’ün açmış olduğu yolda doğru beslenerek birbirinin elinden tutarak hiç kimseye fırsat vermeyecekler” dedi.

Atatürk’ün hayatını konu alan ve büyük beğeni toplayan oratoryo gösterisinin ardından program sona erdi. Programın ardından öğrenci ve öğretmenleri tek tek tebrik eden Vali Taşbilek ve protokol mensupları öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38