banner333

banner309

Büyük Askeri Birlikler Küçük Şehirlere Taşınıyor

Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün tarafından gündeme getirilen proje,Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Ankara, İstanbul ve İzmir'deki tabur, alay ve tugay seviyesindeki acemi birliklerinin küçük şehirlere taşınması ve mevcut kuvvet yapısının yeniden konuşlandırılması için başlattığı çalışmalara hız kazandırdı.

Gümüşhane 28.07.2013, 10:27
Büyük Askeri Birlikler Küçük Şehirlere Taşınıyor
banner400
Kısa, orta ve  uzun   vadeli  planlar  hazırlayan  TSK'nın, birliklerin durumunu gözden geçirdiği öğrenildi 
.

İHTİYAÇLARA  GÖRE

MHP Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz tarafından cevaplandırılmak üzere Meclis'e  soru  önergesi verdi. Durmaz önergesinde askeri birliklerin taşınmasına ilişkin iddiaların doğru olup olmadığını sordu. Bakan Yılmaz önergeye verdiği cevapta, TSK'nın bölgesel ve  küresel   ihtiyaçlarının  yanı sıra  teknolojik   gelişmelere  ve değişen tehdit durumlarına göre  değerlendirmeler  yapıldığını kaydetti.

TÜM BİRLİKLER  İNCELEMEDE

Mevcut kuvvet yapısının ve  konuşlandırılmasının  gözden geçirildiğini ifade eden Yılmaz,  ihtiyaç duyulan  düzenlemelerin  yapılan kısa, orta ve  uzun   vadeli  planlara ilave edildiğini aktardı. Bakan Yılmaz, birliklerin teşkil edilmesi ve  konuş  durumunun bu çalışmalar kapsamında yeniden değerlendirildiğini  sözlerine ekledi.

İşsizlik ve göçe  çözüm  olacak

İstanbul , Ankara ve İzmir'deki büyük acemi birliklerinin Gümüşhane, Bayburt, Artvin, Karaman, Karabük, Çankırı, Iğdır, Bitlis, Bingöl, Muş, Sinop, Bartın ve Uşak gibi gelişmekte olan küçük Anadolu şehirlerine nakledileceği belirtildi. Askeri birliklerin yer değiştirmesiyle sanayi ve turizm geliri olmayan Anadolu şehirlerinde hizmet sektörünün geliştirilmesinin hedeflendiği kaydedildi. Böylece işsizlik nedeniyle metropol kentlere göçün önüne geçileceği de vurgulandı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09