banner333

banner309

Bu Yılın İlk İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı.

2017 yılı Gümüşhane İl Koordinasyon Kurulu 1. Dönem Değerlendirme Toplantısı, Gümüşhane Valimiz Sayın Okay Memiş’in başkanlığında gerçekleştirildi.

Gümüşhane 21.01.2017, 16:16 21.01.2017, 16:19
Bu Yılın İlk İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı.
banner400

2017 yılı Gümüşhane İl Koordinasyon Kurulu 1. Dönem Değerlendirme Toplantısı, Gümüşhane Valimiz Sayın Okay Memiş’in başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen değerlendirme toplantısına Belediye Başkanı Ercan Çimen, Vali Yardımcısı Murat Kahraman, Kelkit Kaymakamı Naif Yavuz, Şiran Kaymakamı Murat Özdemir, Köse Kaymakamı Mustafa Duruk, Kürtün Kaymakamı Mehmet Durgut, Torul Kaymakamı Mustafa Karali, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, ilçe belediye başkanları, bölge müdürleri, kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Gümüşhane’nin kalkınmasında üç sac ayağının madencilik, tarım ve hayvancılık ile turizm olduğunu kaydeden Sayın Valimiz, 2016 yılında kamu kuruluşlarının 3 milyar 625 milyon 436 bin TL proje tutarlı işi bulunduğunu ve bu işler için 677 milyon TL ödenek harcandığını söyledi.

Gümüşhane’nin özellikle son 14 yılda çok önemli hizmetler aldığını dile getiren Sayın Valimiz, “Yaklaşık 6 milyar liralık kamu yatırımı var. Devam eden gölet inşaatlarımız sonucunda 2 yıl içinde Kelkit, Köse ve Şiran ilçelerindeki tarım arazilerinin tamamı sulamaya geçecek. DSİ’nin bu yatırımları tarım ve hayvancılığın altyapısı demek. Şiran’da arazi toplulaştırması tamamlandı, dosya Bakanlığa gönderildi. Kelkit ve Köse’de de tamamlanmak üzere. Bu bizim için çok önemli. Eşzamanlı olarak bu projeler tamamlandığında profesyonel tarımın yapıldığı bir il olacağız inşallah.” dedi.

Gümüşhane’nin 23 ili kapsayan cazibe merkezi projesi kapsamında bulunduğunu ifade eden Sayın Valimiz, “Şuanda Gümüşhane’de yatırım yapmak isteyen 35 firma var. Bu çok iyi bir rakam. Gümüşhane’nin geleceği var. 2019’da bu tünellerin, duble yolların bitmesiyle birlikte 5 havalimanıyla 1 saatlik mesafede bulunan Türkiye’deki tek il olacağız. Bizim Salyazı Havalimanı’mız da var. İnşallah bunlar Gümüşhane’nin kalkınmasına vesile olur.” diye konuştu.

Yaklaşık 3,5 saat süren toplantıda daha sonra, DSİ 22. Bölge Müdürü Mahmut Berber, Karayolları 10. Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Aşık, İller Bankası 17. Bölge Müdürü Salih Devran, Tapu ve Kadastro Bölge Müdür Vekili İrfan Hacımemişoğlu, Orman Bölge Müdürü Mümin Döngez ve Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürü Ahmet Usta, bölge müdürlüklerinin Gümüşhane’de yürüttüğü çalışmalarla ilgili birer sunum yaparak, soruları cevaplandırdılar.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39