banner333

banner309

Bayram Namazının Saati Belli Oldu.

Onbir ayın sultanı Ramazan ayının bugün son iftarının yapılmasıyla birlikte Gümüşhane’de Ramazan Bayramı hazırlıkları devam ediyor.

Gümüşhane 24.06.2017, 15:54
Bayram Namazının Saati Belli Oldu.
banner400

Onbir ayın sultanı Ramazan ayının bugün son iftarının yapılmasıyla birlikte Gümüşhane’de Ramazan Bayramı hazırlıkları devam ediyor.

İl genelindeki karayollarında ve köy yollarında aşırı yoğunluk yaşanırken, Diyanet İşleri Başkanlığı il merkezi ve ilçeler için bayram namazı saatlerini yayımladı.

Buna göre Gümüşhane kent merkezinde 25 Haziran Pazar günü bayram namazı saat 05.38’de kılınacak. Bayram namazı Kelkit ilçesinde 05.39, Köse ilçesinde 05.38, Kürtün ilçesinde 05.39, Şiran ilçesinde 05.40, Torul ilçesinde ise 05.39'da kılınacak.

Diğer yandan il merkezindeki resmi bayram kutlama programı da açıklandı. Buna göre kutlama programı saat 06.30 ile 07.30 arasında Kemaliye Camii avlusunda il protokolü ve vatandaşların katılımıyla yapılacak olan kahvaltılı bayramlaşma töreniyle başlayacak.

Protokol üyeleri daha sonra sırasıyla Polis Merkezi, Devlet Hastanesi, İtfaiye amirliği, İl Jandarma Komutanlığı ve 112 Acil Servisi ziyaret edecek.

Ramazan bayramı nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları ise şöyle:

VALİ OKAY MEMİŞ

“Sevgi, saygı, dostluk, kardeşlik ve barış duygularımızın yüceldiği, dargınlık ve kırgınlıkların unutulduğu bayramlar, yardımlaşma ve dayanışma duygularının ön plana çıktığı önemli günlerdir. Cennet vatanımız için şehit düşmüş ecdadımızın aziz hatırasına yakışır bir şekilde birlik ve beraberliğimizin daha da güçlenmesi için önemli bir fırsat olarak değerlendireceğimiz bu bayramın İslam coğrafyasına huzur ve mutluluk getirmesi temennisiyle, tüm Gümüşhaneli hemşehrilerimizin mübarek Ramazan Bayramı’nı kutluyor, sağlık ve esenlik içerisinde daha nice bayramlara ulaşmamızı Yüce Allah’tan temenni ediyorum.”

MİLLETVEKİLLERİ HACI OSMAN AKGÜL VE CİHAN PEKTAŞ

Bütün bereketiyle gönüllerimizi kuşatan mübarek Ramazan-ı Şerifi geride bırakırken birlik ve beraberlik içerisinde bayram sevincini yaşamanın bahtiyarlığı içerisindeyiz.

Birliğimizin, dirliğimizin, kardeşliğimizin en anlamlı göstergesi olan bayramlar; zengin ve köklü geleneksel değerlerimizi yaşatmak, kişiler arasındaki kırgınlıkları gidermek, dost ve akrabalar arasında beraberliği sağlamak gibi önemli hasletlerin yaşatılmasına vesile olan müstesna günlerdir.

Ramazan Ayında: Hoşgörü, sabır, paylaşım, yardımlaşma ve dayanışma gibi kutsal değerlerin daha derinden hissedildiği ve yaşatıldığı; manevi iklimimizin tazelendiği önemli bir zaman dilimini idrak etmenin huzur ve mutluluğunu yaşadık.

Ramazan’ın ve Bayramın önemini hatırlattığı güzel değerlerin; sadece bugünler ile sınırlı kalmamasını, hayatın her alanında toplumumuzu kuşatmasını temenni ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle hemşerilerimizin, milletimizin ve İslam Âleminin Ramazan Bayramını tebrik ediyor; bu mübarek günün bütün hanelere, gönüllere, İslam dünyasına ve insanlığa barış, huzur ve saadet getirmesini diliyoruz.”

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Ramazan bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

Mübarek Ramazan ayını geride bırakmanın üzüntüsünü yaşarken, Ramazan bayramına kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Çimen, "Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan bir Ramazan ayını daha geride bırakmanın üzüntüsünü yaşarken, Ramazan Bayramı'na kavuşmanın sevincini yaşıyoruz. Bir ay boyunca kardeşlik iklimini, dayanışmayı, kaynaşmayı, yardımlaşmayı, birlik ve beraberliği hep birlikte yaşadık. Şehrimizde, mahallemizde, akrabalarımızla, komşularımızla, kardeşlerimizle, ihtiyaç sahipleriyle, ekmeğimizi, suyumuzu bölüştük. Rabbim tutmuş olduğumuz oruçlarımızı ve yapmış olduğumuz ibadetlerimizi kabul etsin" dedi.

Başkan Çimen, bayramların insanların birbiriyle kaynaştığı, birlik, paylaşma ve hoşgörünün güzel örneklerinin sergilendiği özel günler olduğunu kaydederek, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Bayramlar, Rabbimizin bir nimeti olmasının yanı sıra, milli birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek, kardeşlik bağlarımızı yenilemek için de önemli bir fırsattır. Bu mübarek günler, insanların birbiriyle kaynaştığı, birlik, paylaşma ve hoşgörünün güzel örneklerinin sergilendiği özel günlerdir. Bayramların getirdiği barış, huzur ve kardeşlik ortamının değerini iyi bilmeliyiz. Bizleri bir arada tutan değerlerimize sahip çıkmalı, birlik ve beraberliğimizi korumalıyız. Bu vesileyle, aziz milletimizin ve İslam dünyasının Ramazan bayramını tebrik ediyorum. Bayramın tüm ülkemize ve İslam dünyasına huzur, barış ve kardeşlik getirmesini diliyorum."

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK


Ramazan Bayramı’nın devletimize, milletimize ve tüm insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini temenni eden Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, yayımladığı bayram mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bayramlar, insanlar arasındaki karşılıklı sevgi, saygı, dostluk, kardeşlik ve dayanışma duygularının perçinlendiği, insanların birbirlerine olan dargınlıklarını unuttukları özel ve anlamlı günlerdir. Bu duygular, gerek toplumsal huzurumuz, gerek bireysel mutluluğumuz gerekse de ülkemizin geleceği için değer taşımaktadır.

Birliğimizi ve beraberliğimizi sağlayan değerlerin hatırlandığı, güzelliklerin, iyiliklerin ve hoşgörünün yoğun olarak yaşandığı bir Ramazan Bayramı’nı daha hep birlikte karşılamanın mutluluğu içindeyiz. Bu vesile ile tüm Gümüşhaneli hemşehrilerimizin ve değerli çalışma arkadaşlarımın Ramazan Bayramı’nı en içten duygularımla kutlar, sağlık, mutluluk, huzur dileklerimle selam, sevgi ve saygılarımı sunarım.”

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59