banner333

banner309

Başkan Çimen, Bağlarbaşı Mahallesindeki bahçelerin imara açılmadığını söyledi

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada tartışma konusu olan Bağlarbaşı Mahallesindeki bahçelerin imara açılmasıyla ilgili iddialara Başkan Çimen’den yalanlama geldi. Süleymaniye Mahallesindeki ofisinde gazetecilerin sorularını cevaplandıran Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Bağlarbaşı Mahallesinin imara açıldığına yönelik söylentilerin gerçeği yansıtmadığını, Bağlarbaşı Mahallesindeki bahçelerin imara açılmadığını söyledi.

Gümüşhane 26.11.2016, 13:41 26.11.2016, 13:46
Başkan Çimen, Bağlarbaşı Mahallesindeki bahçelerin imara açılmadığını söyledi
banner400

 Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada tartışma konusu olan Bağlarbaşı Mahallesindeki bahçelerin imara açılmasıyla ilgili iddialara Başkan Çimen’den yalanlama geldi.

Süleymaniye Mahallesindeki ofisinde gazetecilerin sorularını cevaplandıran Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Bağlarbaşı Mahallesinin imara açıldığına yönelik söylentilerin gerçeği yansıtmadığını, Bağlarbaşı Mahallesindeki bahçelerin imara açılmadığını söyledi.

Bölgede bulunan Gümüşhane Üniversitesinde 17 binden fazla üniversite öğrencisinin daha fazla sosyal alana ulaşması için geçici ruhsatla halı saha yapımı için izin verdiklerini fakat kamuoyunda bunun farklı yorumlandığını belirten Başkan Çimen, “Biz o mahallede yürüyüş yolu, bisiklet yapıyoruz. Yarısı tamamlandı neredeyse. Öğrencilerimizin, vatandaşlarımızın nefes alacağı alanlar oluşturuyoruz. Bu şehirde bir metre yürüyüş yolu, bisiklet yolu yok. İnşallah oraları tamamlayıp bitireceğiz. Burası düz ova değil. Şehrin coğrafi şartları bizi çok yoruyor. Duvarından sanat yapısına herşey yapılıyor. Görünmeyen bazı sorunlar çıkıyor onları toparlıyoruz” dedi.

“Görev sürem içerisinde Bağlarbaşı’nın bahçelerini imara açmayacağım”

Bağlarbaşı Mahallesinde imara açılmayan bahçelerde birkaç tane halı saha, eğlence merkezleri için izin verdiklerini ifade eden Başkan Çimen, “Görev sürem içerisinde Bağlarbaşı’nın bahçelerini imara açmayacağım. Öyle bir düşüncem yok. Ama o bahçelerde bir çalışma yapacağız. Yüksek kat imar verip oranın şeklini bozamayız. Ama orada işletme yapmak isteyen insanlarımız var. Oturma yerleri, sosyal mekanları olmak zorunda. Oradaki yeşili mahvetmeyeceğiz ama yeşilin yanında o mekanlara yönelik çalışma yapacağız. Bu süreçte sosyal mekanların sayısını artıracağız. Orası yine yeşil kalacak, genel dokusuna dokunmayacağız” diye konuştu.

Şehrin fiziki imkanlarının ortada olduğunu, buldukları küçük bir noktayı bile hemen değerlendirdiklerini kaydeden Başkan Çimen, şehri doğu ve batı yönünde büyütmek zorunda olduklarının altını çizdi.

Bağlarbaşı Mahallesinde bulunan Sema Doğan Parkını eğlence merkezine, etkinlik yapılabilecek, vatandaşların rahatlıkla dinlenebileceği, gününü geçirebileceği çok profesyonel biçimde hizmet verecek bir tesise dönüştürme çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Başkan Çimen, uçağın olduğu noktadan Kafe Kayram’a kadar olan bölgede yapılacak olan 15 Temmuz Şehitler Parkının da ihale edildiğini, o bölgede oturma alanları, park alanları olacağını hatırlattı.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11