banner333

banner309

Bakanımız Yalnız Bırakmadı

Milli Savunma Bakanı, Gümüşhaneli hemşehrimiz Fikri Işık, Suudi Arabistan dönüşü ayağının tozuyla Ankara’da düzenlenen 5.Gümüşhane Kültür ve Turizm Festivali’ni ziyaret etti.

Gümüşhane 13.02.2017, 20:37
Bakanımız Yalnız Bırakmadı
banner400

Suudi Arabistan Dönüşü Ayağının Tozuyla Gümüşhane Günlerine Katıldı

Milli Savunma Bakanı, Gümüşhaneli hemşehrimiz Fikri Işık, Suudi Arabistan dönüşü ayağının tozuyla Ankara’da düzenlenen 5.Gümüşhane Kültür ve Turizm Festivali’ni ziyaret etti.

Ankara Atatürk Kültür Merkezi(AKM)’de 9 Şubat tarihinde başlayan, yurt dışında olması nedeniyle etkinliğin açılışına katılamayan Bakan Işık, Cumartesi günü akşam saatlerinde AKM’ye geldi. Suudi Arabistan dönüşünün hemen ardından Gümüşhane Günleri’ne gelen Bakan Işık, Vali Okay Memiş, Milletvekili Cihan Pektaş, 23.24.25. Dönem Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın ve Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF) Başkanı Hamdi Arslan tarafından karşılandı.

Vatandaşların alkış ve sevgi gösterileri ile girdiği alanda ilk olarak Kelkit standına uğrayan Bakan Işık, burada ikram edilen; kuru fasulye, Kelkit döneri, Kelkit yoğurdu gibi yöresel ürünlerin tadına baktı. Daha sonra kurulan tüm stantları bir bir gezen ve vatandaşlarla fotoğraf çektiren Bakan Işık’a ziyaretinin anısına Kelkit Zilli Kilimi, Türkiye haritası desenli Şiran Ala Kilimi ve filografi sanatıyla işlenmiş ay-yıldızlı tablo hediye edildi.

Referandum sürecinde Gümüşhane’ye geleceğini kaydeden Bakan Işık, 5. Ankara Gümüşhane Günleri ile ilgili basın mensuplarına yaptığı değerlendirmede; “Altınıyla, gümüşüyle; daha da önemlisi vatanına milletine değerlerine bağlı çalışkan ve dürüst insanlarıyla meşhur Gümüşhane’mizin Ankara’da daha iyi tanıtılmasını amaçlayan Gümüşhane günlerinin açılışına Suudi Arabistan seyahatim nedeniyle katılamadım. Döner dönmez ilk fırsatta ziyaret etme imkânı buldum. Arkadaşlarımız, çok güzel bir organizasyona imza atmışlar. Başta Sayın Valimiz olmak üzere, Belediye Başkanlarımıza, Milletvekillerimize, Gümüşhane Dernekler Federasyonumuz GÜDEF’e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Burada Gümüşhane’mizin geleneğini, örfünü, âdetini, kültürel varlıklarını tanıtma imkanı bulduk. Arkadaşlarımız büyük bir hazırlık yapmış. Stantlar özenle hazırlanmış. Emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (1)
MERYEM KARABIÇAK DEMİREL 7 yıl önce
gümüşhane festivalleri ve kurtuluş yıldönümümüz kutlu olsun bartin dan selamlar
2
az bulutlu
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 03:51
Güneş 05:25
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:16
Yatsı 20:44