banner333

banner309

Bakan Yıldırım Gümüşhane'de

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kelkit ilçesindeki programının ardından Gümüşhane’ye gelerek bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulundu. Bakan Yıldırım, esnaf ziyareti sırasında girdiği bir berberde koltukta oturan vatandaşın saç traşını yaptı.

Gümüşhane 13.10.2013, 11:54 13.10.2013, 11:58
Bakan Yıldırım Gümüşhane'de
banner400
 Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kelkit ilçesindeki programının ardından Gümüşhane’ye gelerek bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulundu. Bakan Yıldırım, esnaf ziyareti sırasında girdiği bir berberde koltukta oturan vatandaşın saç traşını yaptı.

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesine bağlı Çambaşı Köyünde düzenlenen "Mobil Haberleşme Altyapısı Bulunmayan Yerleşim Yerlerine Mobil Haberleşme Altyapısı Kurulması, İlk Baz İstasyonu Açılış Törenine” katılan Bakan Yıldırım, daha sonra karayoluyla Gümüşhane’ye geldi.

Bazı taziye evlerini ziyaret ettikten sonra Gümüşhane Valiliği önünde resmi törenle karşılanan Bakan Yıldırım, burada Valilik Şeref Defterini imzaladı. Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda’dan şehir hakkında brifing alan Bakan Yıldırım, Vali Mayda’nın demiryolu ve Köse Havaalanı ile ilgili taleplerini cevaplandırdı.

Gümüşhane’de karayollarına 10 yılda 800 milyon lira harcadıklarını belirten Bakan Yıldırım, şehirde şuanda sözleşmeye bağlanmış 1,3 milyar liralık daha proje yürüttüklerini dile getirdi. 

Gümüşhane’den geçecek olan demiryolu konusunda çalışmaların devam ettiğini kaydeden Bakan Yıldırım, Köse ilçesine bağlı Salyazı Beldesindeki havaalanı ile ilgili de “Etüd proje bağlamında ön çalışmalarımız devam ediyor. Köse Havaalanı gündemimizdedir.” dedi.

“BU AYAK BAĞLARINDAN DA KURTULACAĞIZ”

Ülkedeki birlik, beraberlik ve kardeşliğinin daim olması gerektiğinin altını çizen Bakan Yıldırım, “Ülkemizi zaman zaman içerde ve dışarda zor duruma düşürmek istiyorlar. Elde ettiğimiz istikrar ve güveni bozmak isteyen faaliyetler görüyoruz. Ama bunlara milletimiz itibar etmiyor ve inşallah bu ayak bağlarında da kurtuluruz da enerjimizi daha fazla kalkınmaya, daha fazla işe, istihdama yönlendireceğiz. Böylece hepimizin arzu ettiği bir ülkeyi göreceğiz.” dedi.

“HİZMET GELİNCE SİYASET GERİYE GİDER”

Hizmet gelince siyasetin geriye gitmesi gerektiğine vurgu yapan Bakan Yıldırım, şöyle konuştu: “Siyaseti ön plana çıktığı yerde hizmet olmaz. Türkiye hep bundan kaybetti. Siyaset, siyaset siyaset… Sen yaparsın, ben yapamam kavgası Türkiye’yi hep geciktirdi. Siyasetimizi seçim meydanlarında yapacağız ama seçim geçince hizmete bakacağız.”

SÜRÜCÜLERE “YOLLARIN KRALI YOK, KURALI VAR” UYARISI

Bakan Yıldırım, konuşmasının son bölümünde 9 günlük Kurban Bayramı tatiline giren Türkiye’de yollarda seyahat eden vatandaşlardan dikkatli olmalarını istedi. Sürücülerin yavaş ve emniyetli gitmelerini isteyen Bakan Yıldırım, “Yolların kralı yok, kuralı var” tespitinde bulundu.

Bakan Yıldırım’a Valilik makamında Vali Mayda tarafından dünyaca ünlü damlataşı Karaca Mağarası rölyefi ile Gümüşhane’de yapılan gümüş Ayyıldız rozeti hediye edildi.

“MAKASI ELİNE ALDI, VATANDAŞIN SAÇLARINI KESTİ”

Valilik temaslarının ardından Zafer Meydanı güzergahında esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek bayramlarını kutlayan Bakan Yıldırım, bu sırada bir berbere girdi. Berber koltuğunda oturan Özer Yılmaz’ı eline aldığı makas yardımıyla traş eden Bakan Yıldırım, müşterinin traşını bitirdikten sonra “sıhhatler olsun” demeyi de ihmal etmedi. 

AK PARTİ ZİYARETİ

Bakan Yıldırım daha sonra beraberinde AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Doç.Dr. Kemalettin AydınFeramuz Üstün, Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle ile AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek burada partililerle bir araya geldi. 

Partiye girişinde çiçeklerle karşılanan Bakan Yıldırım, İl Başkanı Ercan Çimen’in konuşmasının ardından söz alarak partilileri selamladı. Ülke gündemi ve Bakanlığına bağlı yatırımlardan bahseden Bakan Yıldırım’a burada üzerine fındıkla "Sayın Bakanımız, yaptığınız bütün yollara hele de gönül yoluna kurban" yazılı pestil, Gümüşhanespor atkısı ve plaket takdim edildi.

Bakan Yıldırım, daha sonra helikopterle Gümüşhane’den ayrılarak Erzincan’a döndü.

Öte yandan Bakan Binali Yıldırım’a AK Parti İl Başkanlığı ziyareti sırasında İl Başkanı Ercan Çimen tarafından bir dosya sunuldu.

Başkan Çimen’in dosyasında yer alan başlıklar şöyle: 

-Şehrimizde Kuşakkaya dağı eteklerinden geçecek olan çevreyolu nedeniyle bazı vatandaşlarımız mağdur olmaktadır. Yerel yönetim tarafından gecekondulaşmaya müsaade edilmesi ve burada ikamet eden insanlarımızın bir kısmına tapu verilmemesi sonucu mağduriyetleri oluşan vatandaşlarımızın bu mağduriyetinin giderilmesi noktasında çözümler üretilmesi,
-Projesi tamamlanmış olan ve Trabzon ile Gümüşhane Kamuoyunda büyük bir heyecana sebep olan Yeni Zigana Dağı tünelinin ve Gümüşhane-Trabzon yolunun yapımının hızlandırılması,
-Şehrimiz için kanayan bir yaraya dönüşen, yıllardır tamamlanamayan ve ilçemizi şehrimize yakınlaştıracak olan İkisu-Şiran yolunun tamamlanması ve ayrıca bu yolun Tersun Dağı kısmına tünel yapının sağlanması, 
-Özellikle Erzurum, Bayburt ve Gümüşhane’yi Orta Karadeniz’e bağlayan ve sürekli heyelan tehlikesi bulunan çok virajlı ve iki şeritli Kürtün-Tirebolu yolunun genişletilmesi ve duble yol olarak yeniden yapılması,
-Kelkit-Erzincan duble yol yapımının hızlandırılması, 
-Şehrimizden geçmesi planlanan ve Karadeniz’i Doğu Anadolu’ya bağlayacak olan Tren yolu projesinin hızlandırılması, 
-Köse İlçesi Salyazı Beldesinde bulunan nizami olamayan küçük havaalanı pistinin, büyültülüp, genişletilerek nizami bir hale getirilmesi ve hava ulaşımına açılması,
-Tekke-Gümüşhane duble yol yapımının hızlandırılması, 
-Üniversitemiz içerisinde yer alan ve Üniversitemize devrine karar verilen karayolları arazisinin üniversitemize devrinin hızlandırılması, 
-Şehir içerisinde binaların üzerine yerleştirilen baz istasyonlarının kaldırılması, 
-Okul sorunu olan şehrimizde eski bir okul olan Türk Telekom binasının Milli Eğitime devredilmesi.




Kaynak: http://www.gumushane.gen.tr

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (1)
halil coşar 11 yıl önce
bakanım baz istasyonu gültepe köyünnde siz çambaşı köyünde açılış yapıyorsunuz. insaf
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38