banner333

banner309

Aysın Rafet Ataç İlkokulunda Z- Kütüphane Açıldı

Gümüşhane Aysın Rafet Ataç İlkokulunda hayırsever Av. Rafet Ataç tarafından yaptırılan Z- Kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi.

Gümüşhane 30.05.2018, 08:00 12.06.2018, 09:06
Aysın Rafet Ataç İlkokulunda Z- Kütüphane Açıldı
banner400

Gümüşhane Aysın Rafet Ataç İlkokulunda hayırsever Av. Rafet Ataç tarafından yaptırılan Z- Kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi.

Aysın Rafet Ataç İlkokulunda hayırsever Av. Rafet Ataç tarafından 430 öğrenci için yaptırılan 2 bin 800 esere sahip Z- Kütüphane, öğrencilerin hem oyun hem de eğitimlerini sürdürebilecekleri bir alan.

“Klasik bir kütüphanenin ötesinde”

Gümüşhane Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, burada yaptığı açıklamada Aysın Rafet Ataç İlkokulunun açılan kütüphanenin öğrencilerin eğitimine katkı sağlayacağını söyleyerek, “Okulumuza Z- Kütüphanenin kazandırılmasında ve finansmanını sağlayan Av. Rafet Ataç Bey’e teşekkürlerimizi sunuyoruz. Zenginleştirilmiş kütüphaneyle öğrencilerimiz klasik bir kütüphanenin ötesinde bir kütüphaneye sahip oldular. Oyun oynaya bilecekleri, kitaplara rahat ulaşabilecekleri ve aynı zamanda da internet ortamında farklı eğitim ortamlarına ulaşabilecekleri bir zemine kavuşmuş oldular. Bu tarz çalışmaları her zaman önemli çalışmalar olarak görüyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“430 öğrenci faydalanacak”

Aysın Rafet Ataç İlkokulu Müdürü Köksal Ceylan da Z- Kütüphanenin açılışında yaptığı açıklamada 2 bin 800 eser kütüphaneye kazandırıldığına vurgu yaparak, “Okulumuzda 430 öğrenci bulunuyor. Bu 430 öğrenci açtığımız Z- Kütüphanesinden istifade edecekler. Yapmış olduğu yardımdan dolayı AV. Rafet Ataç Bey’e şükranlarımızı arz ediyoruz” şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan ve Aysın Rafet Ataç İlkokulu Müdürü Köksal Ceylan’ın yapmış oldu konuşmalarında ardından okulda okuyan öğrenciler kurdeleyi keserek Z- Kütüphanenin açılışını yaptı. Katılımcıların kütüphaneyi gezmesiyle düzenlenen program son buldu.

Aysın Rafet Ataç İlkokulunda düzenlenen programa Gümüşhane Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Müdür Yardımcıları, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Av. Rafet Ataç Kimdir?
“Aslen Kadirbeyoğlu-Ataç sülalesinden olup Gümüşhanelidir. 15.04.1936 tarihinde Kars Göle’de doğdu. İlkokulu Göle’de, ortaokulu memleketi Gümüşhane’de 1953 yılında tamamlamıştır. 1956 yılında Erzurum Lisesi Fen Kolundan mezun oldu. Aynı yıl İstanbul Üniversitesi Hukuk fakültesini kazandı ve 1960 yılında mezun oldu. Yedek Subay askerlik sonrası 1965 yılında İstanbul Barosuna kaydoldu. Bu tarihten itibaren kendisine ait Hukuk Bürosunda avukatlık mesleğine devam etmektedir. Türkiye’de ilk defa Av. Sezai Ataç’la birlikte ortak avukatlık bürosu kurmuş ve büyük şirketlerin hukuki işlerini yapmıştır. Mesleği alanında vergi rekortmeni olmuştur. Ortağı Sezai Ataç’ın ölümünden sonra satın aldığı Ataç Han’da Ataç Hukuk Bürosu’nu kurmuştur. Birçok büyük şirketin avukatlık ve hukuk müşavirliği görevlerini sürdürmektedir. Memleketi Gümüşhane’de eşi ve kendi adına bir Aysın Rafet Ataç ilköğretim Okulu’nu yaptırmıştır. Ayrıca Osmanbey Abide-i Hürriyet Caddesindeki Hukuk Bürosunda bulunduğu binanın 200 m2’lik bölümünü kütüphane yapmış 40.000 kaynak eser ve 600’e yakın dergiyi hukuk bölümü, okuma salonu, müdüriyet, ana kütüphane ve dergilik olarak halkın istifadesine sunmuştur. Türkiye’de bir ilk olacak Hukuk Kütüphanesi’ni kurma aşamasına gelmiştir. 11 bursiyer ile başlattığı burs çalışmasına 40 öğrenci ile devam etmektedir. Eşi Aysın Ataç’la birlikte ismini verdiği Aysın-Rafet Ataç Vakfı ile eğitim, sağlık ve kütüphane hizmetleri alanında katkılarına devam etmektedir. İsmi eşi Aysın Hanımla birlikte Gümüşhane’de yaptırdığı Aysın Rafet Ataç İlkokulu’nun olduğu sokağa verilmiştir. Evli ve iki evlat sahibidir.”

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11
GazetelerTümü