banner333

banner309

Avrupa Şampiyonu Gücünü Erkeklerde Sınıyor.

Avrupa Şampiyonu Gücünü Erkeklerde Sınıyor.

Gümüşhane 08.07.2017, 13:24
Avrupa Şampiyonu Gücünü Erkeklerde Sınıyor.
banner400

Bilek Güreşi Bayanlar 55 kilogramda Avrupa Şampiyonu olan milli sporcumuz Şükriye Yılmaz 3-10 Eylül tarihlerinde yapılacak olan Dünya Şampiyonası için çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor. Yılmaz, antrenman yapacak güçte hemcinsi olan sporcu bulamayınca, gücünü erkek sporcular ve hocalarında deniyor.

Gümüşhane Belediye Spor Kulübü sporcusu olan Yılmaz, sürekli yükselen bir performansa sahip olduğunu, bunun da müsabakalara yansıdığını ifade ederek, hedefler büyüdükçe rakiplerinin de daha güçlü isimler olduğunu, onları alt edebilmek içinde güç seviyesi daha yüksek olan sporcular ile antranman yaptığını söyledi.

“Antrenman Yapacağım Seviyede Kadın Sporcu Çok Az”

İster antrenman, ister müsabaka olsun bilek güreşi masasının başına geçtiğinde karşısındakinin kim olduğuna bakmadığını kaydeden Yılmaz, “Kadın veya erkek fark etmiyor. Amaç karşındakinin bileğini bükmek ve masaya değdirmek. Cinsiyet farkı nedeniyle bazen çekinme veya başka düşünceler olabiliyor ancak biz hepimiz sporcuyuz, kardeşiz. Başarı, takım içerisinde birlik ve beraberlik olursa geliyor. Antrenman yapacağım seviyede kadın sporcu çok az. Aslında bu spora yönelseler Gümüşhane’de benden çok daha güçlü bayanların olduğunu düşünüyorum. Alışagelmişin aksine bu azmi, kararlılığı gösterenlerin sayısı artsa Gümüşhane küçük bir şehir ama benim yakaladığım başarıyı elde edecek çok sporcu çıkar. Bundan eminim” dedi.

“Üstüne Katarak İlerliyoruz”

Dünya şampiyonasından altın madalya ile döneceğini dile getiren Yılmaz, “Şampiyonada beni zorlayabilecek sporcu olarak biri Türk, biri Rus iki rakibim var. Katıldığım her turnuva benim için tecrübe oluyor ve her geçen gün daha iyi oluyorum. Avrupa şampiyonu olmakla birlikte o yarışmalarda bazı hatalarım vardı. Yaptığımız çalışmalar ile bunları gideriyoruz. Üstüne katarak ilerliyoruz. Aynı azim, aynı kararlılık ve daha fazla çalışma ile Dünya şampiyonası için çalışmalarımıza devam ediyoruz” diye konuştu.

Hedef, Budapeşte’de de Altın Madalya

Mayıs ayında Polonya’da düzenlenen Avrupa Şampiyonasında elde ettikleri başarıyı Dünya Şampiyonasında da devam ettirmek istediklerini dile getiren Milli Takım ve Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Antrenörü Davut Altuntaş, Macaristan’nın başkenti Budapeşte’de yapılacak olan Dünya Şampiyonasından altın madalya ile döneceklerine inandıklarını söyledi.

“Gücünün Sınırlarını Zorlaması Gerekiyor”

Şükriye’nin güç olarak bayan sporcuların çok üstünde olduğunu belirten Altuntaş, “Türkiye şampiyonu olduk. Ardından Avrupa şampiyonu da olduk. Sırada Dünya şampiyonası var. Her turnuvada daha zorlu rakipler ile mücadele ediyor. Şükriye, gücünün sınırlarını zorlaması gerekiyor. Bu nedenle hem takımımızdaki erkek sporcular hem de antrenörleri ile çalışmalarını sürdürüyor. Kendini ilerletmesi bakımından doğru olan da bu” dedi.

“Şampiyona İçin 2 Aylık Bir Süremiz Var”

Çok iyi bir kamp dönemi geçirdiklerine işaret eden Altuntaş, “Şampiyona için 2 aylık bir süremiz var. Şükriye, Gümüşhane Belediyemizin ve Gençlik Spor İl Müdürlüğümüzün de sağladığı imkânlar sayesinde çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmaların karşılığını Budapeşte’de Gümüşhane’mizi ve Türkiye’mizi en iyi şekilde temsil edip şampiyon olarak vereceğiz. İstiklal marşımızı okutup, ay-yıldızlı bayrağımızı göndere çektireceğiz” ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi
 

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48