banner333

banner309

AVM Tam Gaz

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Alışveriş Merkezinin gelecek yılsonu hizmete açılacağını söyledi.

Gümüşhane 03.11.2018, 22:40
AVM Tam Gaz
banner400

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Alışveriş Merkezinin gelecek yılsonu hizmete açılacağını söyledi.

Çimen, çalışmaların sürdüğü AVM’de incelemede bulundu, çalışmalar hakkında yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.

Başkan Çimen, Gümüşkoza’ya yaptığı açıklamada, Alışveriş Merkezi’nin tamamlanması ile birlikte Gümüşhane’ye vizyon katacağını ifade ederek, “Gümüşhaneliler bu tür hizmeti çoktan hak ettiler, geç kalındı. Biz bu açığı kapatmak için çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz” dedi.

Alışveriş merkezinin Hasanbey Mahallesi Daltaban semtindeki eski otogar yerine yapıldığını anımsatan Başkan Çimen, şöyle devam etti: “Alışveriş merkezimizi yaklaşık bir yıl önce yap-işlet-devret modeli ile ihale ettik. 30 yıl süreyle ihaleye giren Kundor İnşaat yapımının tamamlanmasının ardından işletecek. Şu anda da çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor.”

“15 Gün Sonra Temeli Atılacak”

Alışveriş merkezinin 15 gün sonra temelinin atılacağını açıklayan Başkan Çimen, “Yaklaşık 11 bin metrekare taban alanı, 33 bin metrekare inşaat alanı olan bir bölge. Alanın taban alanı da yaklaşık 20 bin metrekarelik alan üzerine oturacak. Mimari projeleri bize geldi. Yaklaşık 300 araçlık otoparkıyla, 150’ye yakın işyeri ve dükkanı ile beraber, çok farklı bir konsepte yapılacak” dedi.

“Çok Farklı Bir Yaşam Alanı Olacak”

Alışveriş merkezlerinin şehirler için çok farklı bir yaşam alanları olduğunu vurgulayan Başkan Çimen, şu ifadeleri kullandı: “Burası sıradan bir alışveriş merkezi olmayacak. Sinema salonları, restoranları, kafeleri olacak. Sosyal donatıları ile beraber çok güzel bir mekan olacak. 2019 yılı sonu itibariyle alışveriş merkezimizi bitireceğiz.”

“Ekonomik Sebepler Etken Oldu”

Temel atmanın ülkede yaşanan ekonomik sebeplerden kaynaklandığını açıklayan Başkan Çimen, “Yüklenici firma hazırlıklarını tamamladığını ifade etti. 2019 yılının sonuna hızlı bir şekilde yetiştireceklerini belirttiler. Biz 10 yıldan beri Gümüşhane’ye böyle bir yaşam alanı kazandırmayı konuşuyorduk. Bu alanda otogar esnafımız yıllarca hizmetlerini devam ettirdiler. Küçük sanayi esnafımız da yıllarca bu alanda çalıştılar. Sanayi esnafımızı mağdur etmeden Bağlarbaşı Mahallesi’ndeki Sanayi Çarşısına yaptığımız yeni işyerlerine naklettik. Mevcut AVM’nin karşısındaki alana da geçici otogar yaparak otogar esnafımızı da buraya naklettik” dedi.

“Siyaseten Çok Zor Bir İş”

Başkan Çimen, hem sanayi esnafını hem de otogar esnafını nakletmenin siyaseten çok zor bir iş olduğunu dile getirerek, “Hiçbir siyasetçi sanayici ve otogar esnafı ile karşı karşıya gelmek istemez ama biz gemileri yaktık, buraya bir alışveriş merkezi, bir yaşam alanı yapacağız. Şehrimizin böyle bir ihtiyacı vardı. Emeği geçen, başta Sayın Valimiz, Sayın Milletvekillerimiz ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (1)
Bayram torlak 5 yıl önce
Baskanım calismalarinizdan dolayi tesekkurederiz kaletaşköyünede cocuk parkini istiyoruz okadar bilgilendirmemize ragmen ne gelen var ne giden zahmet olacak:
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46